Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2008., 11:47   #1
Nino0o
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Problemi XP

Imam 10 godisnju kci, dosla doma s nekim cd-om od mcdonaldsa stavila ga u pc i bum...kad upalim racunalo windowsi se ne podizu prođe samo ono kako loada i dalje nista, vec prije nego sto se dignu sva slova su cudna, tesko je doci do safe mode ali kad dodjem sve ok radi u safe modeu...pa zanima me ako bi reinstalacija rijesila ovaj problem...
Evo slicica kad se dizu win....
ovo je kad upalim racunalo
ovo je na izboru za safe mode nakon tiskanja f8
ovo je izbor za safe mode :P, i kad idem u safe mode sve normalno radi, a kad idem na normal poslje loadanja win sve se ugasi....:S
evo molio bi vas da mi pomognete oko ovog jer neznam sto da napravim s time, bi li reinstalacija windowsa rijesila ovo?
Nino0o je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 11:58   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Nevjerujem da je to do CDa, svakako bi mogao probati reinstalirat Windows XP. Meni ovo više izgleda kao neki kvar na hardwareu, nego kao OS problem!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2008., 12:05   #3
Nino0o
Registered User

isprva sam i ja to pomislio, da je graficka osla, ali u safe mode mi radi sve ok pa sam iskljucio taj problem, mozda je maticna ?
Staro 11.05.2008., 12:41   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Nino0o Pregled postova
isprva sam i ja to pomislio, da je graficka osla, ali u safe mode mi radi sve ok pa sam iskljucio taj problem, mozda je maticna ?
Najbolje ti je progurat nekoliko testova: Prime Orthos, 3DMark, MemTest, i uvjerit se da nije neka od tih komponenti. Kada otkloniš sumnje onda pređi na software!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 15:07   #5
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
na jednom kompu iz HG Spota sam htio staviti windowse jer komp nije sadržavao nikakav OS, blank HDD unutra.

Sad ja krenem install windovza XP sp1 i kad dođe na onaj ekran kada učitava potrebne drivere da može instalacija ić dalje (ono na početku dolje sivo) i kad je došlo na ekran di gore piše Windows Setup , tak je cijeli ekran bio ispisan tom rečenicom i nisam znal kaj da napravim a znam da cd radi jer sam ga rpije isprobao samo da provjerim.

Otvorim kompjuter ( i potrgam naljepnicu garancije) i vidim da je modem na pol ištekan van...

Tako da preporučam da otvoriš komp i ponovo ištekaš/ uštekaš sve komponente i jackove (utikače)
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 16:56   #6
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Krivo postano...

btw.. kad sam već postao, smrdi na grafičku - definitivno. U safe modu radi samo 2D pa je zato slika normalna.
Deinstaliraj drivere od grafe kompletno ( iz safe moda ) pa probaj uć u windowse.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 18:50   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ili probaj Safe mode + Restore point, vrati na dan kad je sve radilo ok.
Ova opaska poviše da provjeriš jeli sve uštekano kako treba (najprije grafička) i dalje stoji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 19:01   #8
Nino0o
Registered User

evo jesam maknuo drivere u safe modeu, sad se normal mode digne kako treba ali jos kod podizanja windowsa ista prica sa onih prije slika, proverio sam dali su sve komponente dobro spojene a system restore sam odma probao ali bez efekta...sad skidam neke druge drivere...
Staro 11.05.2008., 20:07   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Nino0o Pregled postova
proverio sam dali su sve komponente dobro spojene
Na način da si grafičku stvarno izvadio i vratio unutra?
Štos je u tome da se katkad stvori jedna vrsta patine na kontaktima konektora na matičnoj ili na kontaktima grafičke. Postupkom vađenje - vračanje se ponovo ostvari korektan spoj. Ako je grafa crkla napola onda se manifestira tako da dok prikazuje 2D (BIOS, Boot proces) sve ok, a po uključenju 3D moda počne "štrapat".

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.05.2008. u 20:52.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2008., 19:00   #10
Nino0o
Registered User

da bas sam ju izvadio i stavio natrag, uninstalirao sam stare drivere i normalno se digne, kad neke bilokoje opet instaliram opet isto, safe radi, normal ne, ali u oba slucaja u boot procesu se jevlja isto ovo sto je na slikama gore...:S
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno