Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2008., 19:16   #1
Side
Registered User

Side's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
problem s plocom

Pozdrav,

Da li netko ima ideju sta se ovdje dogada, naime prilikom oc-a, makar dignuo vrijednost za samo 1 mhz, ploca to iz prve ne registrira, nego mi prilikom ulaska u win u everestu daje default vrijednosti. tek kada udem u bios + F10 onda u win daje "novu vrijednost" ali opet sa nekakvim razlikama recimo:
270 * 9 = 2430 a u everestu pise 2438?!

E sad, kada sam se sjetio da bih mogao flashat bios, pa se mozda stvari poprave, opet iznenadenje, ne vidi niti jedan stick koji mu stavim?!?! ni pod boot opcijama ni u biosu..
Nekako sam flashao plocu sa abitflash utility, ali to jednostavno nije to jer se novi bios stavlja pod win tako da.... ne znam.

MBO: Abit Fatality AN9 32X AM2
CPU: Athlon 64 3000+ (1.8)

Cijenio bih bilo kakvu pomoc, pa makar i samu ideju..

LP
Side je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2008., 20:36   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle stari neznam niti di bi pošeo uopće sa objašnjavanjem...

Ajmo ovako bios + F10 to je save and exit ako ne saveaš ono što si promjenio u biosu naravno da nećeš vidjeti razlike kad nisu niti primjenjene te vrijenosti...

Jedina iznimka od ovoga je kad se koristi oc software da se iz windowsa pomiče frekvencija ali IMHO to je bezveze, ako se igraš s tim programima moraš složiti program da se diže s windowsima, naći parametre i naravno prije svega toga ga naštelati da radi s tvojom pločom itd... IMHO bolje se drži OCa iz BIOSa kad već možeš tako raditi, kao što i većina nas ostalih radi...

Nadalje male razlike taktova (par mhz sim tamo) su normalna stvar, čak i kad komp nije klokan, a posebno kad je...

Neznam kaj si ti flashao ili nisi ali većina ploča danas se daju flashati i iz windowsa i iz dosa a ako budeš napikavao s flashevima prije ili kasnije ćeš si spalit ploču...

Nadalje ne vidim kaj bi se trebalo popraviti, tj ne vidim kaj te sad sa biosom i pločom muči? Pa imaš proc klokan sa 1800 na 2400MHz i to je sasvim ljep uspjeh za očitu razinu (ne)znanja cjele tematike...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2008., 17:33   #3
Side
Registered User

Side's Avatar

da naravno, samo se nismo skuzili jer problem je u tome da nakon sto promijenim htt recimo sa 200 na 280 i naravno save/exit on opet vidi sve kao default na 1800, i moram dva tri puta ulazit u bios sa save/exit da bi tek onda "skuzio" da je nesto promijenjeno i tek mi tada promijeni na 2500, to mi nije jasno..

nikada ga nisam clockao sa softwareom iz win, tako da mi to nije problem, vec jednostavno ne znam zasto promijeni na moju vrijednost nakon 3-4 puta?!

hvala na odg
Staro 30.01.2008., 21:21   #4
Side
Registered User

Side's Avatar

malo je smijesno sto opet dizem temu, ali stvarno nisam dobio nikakav savjet sta bi mogao biti problem zasto ne vidi niti jedan usb stick dok boota?!

Hvala
Staro 30.01.2008., 21:29   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Daj probaj uključiti u BIOS-u opciju koja ima naziv poput "USB Legacy...."

Inače, što se tiče problema da ti BIOS ne pamti postavke. Probaj manje skokove raditi sa HTT-om. Nemoj odmah sa 200 na 280.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2008., 15:15   #6
Side
Registered User

Side's Avatar

Vuco, svaka cast !! evo sada sam radio skokove po +10 i savrseno radi, i uredno pamti vrijednosti.
Ali nazalost u biosu nemam nista slicno opciji USB Legacy.. par opcija koje su usb support (bios/os) i izbor verzije (1.1/2.0) to je to..
Staro 04.02.2008., 15:25   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Probaj sa USB BIOS i USB 1.1 pa ako nejde onda vrati na USB 2.0 support ali svakako na BIOS...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno