|
![]() |
#1 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
AMD Opteron 165 + DFI LanParty nF4U-D
Čačkao sam po forumu i nisam našao ništa o ovom slučaju, pa da pitam u novom tredu. ukoliko postoji ipak nešto, slobodno zaključajte ili maknite ![]() ovako, upalio sam nakon nekog vremena svoju drugu kantu koja je bila bez proca. Uletio mi je AMD Opteron 165 kojeg hladi AC Freezer 64 Pro. ima li netko iskustva sa ovim procom? inace je 9 x 200 (1800MHz), ima relativno mali mnozitelj pa mu se FSB mora nafrljiti. dosao sam na 9 x 311 (2800MHz), voltazu digao sa 1,35 na 1,375V, occt ga vrti satima i temp ne porelazi 66'C. medjutim, coretemp pokazuje da mu je TCaseMax 59'C (sto god to bilo), ali imam filing da taj proc moze ici u nebo na ovoj ploci. RAM je Supertalent 2x1GB DDR400 Cl3 (navodno UCCC) i njih ne saftam iznad 400MHz. daklem, htio bi znati malo vise o tome, ko ga je gazio i kako, do kuda smije, nakon koliko ne smije, i tako. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ako ti na tako niskoj voltaži radi na tako visokoj frekvenciji,definitivno bi rekao kako ima potencijala.Nebi trebao ić preko 1,55 vcore,u biti nakon što temperatura pređe 71° počet će ti dolazit do grešaka.Tako ravnaj se prema tim parametrima.Ajde da vidimo 3ghz na 939 dual core procu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Antimićanin
|
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=345512 na 1,477V (u biosu 1,5V) ali 74'1C nakon 6 minuta occt-a ili par kalkulacija u superPI-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
@žile : nisi onda vidio mog Toleda na 3gige ![]() @Lineker : ajd mi reci koji je stepping procesora jer je to najvazniji podatak koji mi mozes dat da vidim otprilike kakav bi potencijal proc trebao imat sa malo boljim hladenjem ili pak sa Frizerkom. Dakle ovih 3.0GHz nebi trebale bit nista cudno za Opterona sa dobrim steppingom. ako se ima srece i potrefi na neki bolji stepping ide on jos gore pa cak i stable. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Upiši u google pa pogledaj.Naletit ćeš sto posto na neku tablicu sa rezultatima dotičnog steppa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Antimićanin
|
po googlu sam našao neke forume,ali taj stepping se najčešće pojavljuje po forumima na Optyu 170. imaju slične rezultate kao i ja. 2,8GHz na zraku, 1,35V. Moj trenutno radi na 312 x 9 (2802MHz), spustio sam mu napon na 1,35 (1,32V kaže everest i CPU-Z) u idleu je 33/34°C, a u occt-u full opterećenju od sat vremena je max 57°C (popikao sam dodatne ventove po kućištu i tem je pala za kojih 7-8 stupnjeva) dalje ga tlačit neću, mislim da je i to dovoljno, OC za 1 GHz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Antimićanin
|
znaš kako se kaže, poklonjenom konju ne gledaj u zubalo ![]() ok, hvala svima na odgovorima, ganjat ga više neću. sa tim taktom kao da imam FX-62 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|