|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Stiže novi Dell 2408WFP!!!
http://www.prad.de/en/news/shownews_tft1308.html Jedva cekam da PRAD napravi review doticnog, pa da vidimo dal su konacno rijesili sve probleme ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ima kakvih novosti u vezi ovog monitora? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Raspitao sam se o 2408 s obzirom da se 2407 nigdje ne moze kupiti bez obzira sto ga se uredno navodi u cjeniku. (Jesam li spomenuo da me to jako nervira!? ![]() 3 su glavna dobavljaca Della za Hrvatsku. Svi navode vrijeme cekanja (za 2407) barem do pocetka 3. mjeseca, iako nije 100%. Meni se nekako cinilo da bi to onda trebao doci 2408, pa sam pitao. 1. U Megatrendu (jedan od 3 dobavljaca) nisu culi za 2408WFP. Stovise informaticki neobrazovana teta-operater do kraja nije odustala od uvjeravanja da za 2408WFP nikad nije cula te da ja zapravo pitam za E248WFP (TN verzija) koji je ionako najbolji i najnoviji monitor na svijetu. 2. U Kodeksu su culi, ali ne znaju. Operater se slozio da bi bilo logicno da to u 3. mjesecu zapravo stigne 2408. 3. Combis (3. dostavljac) nije se udostojio odgovoriti od jucer. Mozda u pon, pa javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
|
Combis se izjasnjava kao i sve ostale trgovine. 2407 stize sredinom 3. mjeseca, a 2408 ocito postoji samo na papiru. Polako se pocinjem osjecati kao da trazim Sveti gral, a ne 22"-24" ne-TN monitor... Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 04.02.2008. u 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
trebao si ranije kupit... ja vidim da sam ja uzeo jedan od zadnjih u hrv kako mi se cini jer cim sa cuo da kodeks nema vise na lageru monitora sve je postalo jasno da ga nece ni imat tako skoro.... probaj trazit po manjim trgovinama ili odi u ve-mil oni su ga imali.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
"Samo vodu ne!"
|
Sorry admin, server steka pa sam zabunom poslao 2x isti post. Ovo molim obrisati po mogucnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
|
Rekoh ti da nema nigdje 2407. NIGDJE. Provjerio sam sve trgovine i sva tri dobavljaca. Nema. Sve trgovine u Hrvatskoj uzimaju Dell monitore od ta tri dobavljaca, a oni kazu da posiljka stize sredinom 3. mjeseca. Mozda. Kodeks je prodao 15 primjeraka od 20.-30.1. A cijelu 2007 godinu do tada 5. I nije im jasno zasto odjednom toliko navala. Ja ga nisam uzeo odmah jer ga je bilo samo u ADMu gdje ne dozvoljavaju pregled monitora. Osim toga taj Dell nije bas najbolji monitor i pitanje je vrijedi li stvarno tolike novce. Vani je znatno jeftiniji. Sigurno dolazi vrijeme jeftinijih 24" monitora, a time vjerojatno i 24" ne-TN monitora. Pitanje je kada. Ja sam se nadao da ce se to desiti sa dolaskom 2408, no od toga izgleda nista u skoro vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
U USA ti je nekih cca. 3500kn. dok je u Europi nekih 4900 kuna (koliko sam vidio). Kod nas je kojig 5500 kuna. Razlika od kakvih 600 kuna nije pretjerana za takav tip hardwarea (IMHO, naravno). Zašto ne uzmeš ovi HP LP2465 kad nema Della? Bojim se da dolazi vrijeme jeftinih 24" (<3000kn) da-TN monitora! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Terminator02. 04.02.2008. u 15:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Stvar je u tome sto kod 24" postaju puno ocitiji nedostaci TN tehnologije, aktualne TN matrice jednostavno nemaju dovoljno dobre kuteve gledanja za tako velike monitore i mislim da ce to biti glavni razlog zasto ce se i u mid-end koji dolazi ugradjivati xVA matrice umjesto TN... TN ce naravno zauzeti najjeftiniji dio trzista ali mislim da ce monitori od 3500 i vise kuna i dalje imati bolje matrice tako da se tu ne treba bojati, samo da nam te cijene konacno padnu s ovih previsokih 5+ k kuna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
"Samo vodu ne!"
|
Istina. Tome se i ja nadam. Citiraj:
E to to. Bas kao sto su u HG Spotu bili u svrhu laznog marketinga napisali da prodaju 2407wfp za 4215kn, pa onda obrisali. To bi bila realna cijena za taj monitor. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|