Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.02.2008., 21:58   #1
Marin@
Banned, teška spamara

Datum registracije: Dec 2007
Kako saznati koju monitor ima matricu i što točno znaći kut gledanja?

Gledam u ve-milov cijenik monitora i nema naziva matrice. Ok ***e mi se koja je matrica važan mi je samo kut gledanja.
Što npr znaći 160/160 . Jel se to odnosi na kut horizontale i vertikale.
Jel to znaći da nije gledljivo npr vertikalno iznad 80 stupnjeva normale na ravninu ekrana.
E pa gledam ja novi susjedov Monitor Philips 220AW8FB, 22" LCD, Widescreen, 1000:1, 5ms, VGA, DVI od 2300 kn, igra on igricu a ja stanem nekakvih 40 stupnjeva lijevo od pravca normale na ekran i već je gadno opao intezitet svjetla.
Pa se onda dignem nekih 20 stupnjeva vertikalno gore od normale na ekran i iman šta vidit smeće od slike. A najgore je pogled vertikalno od dole. Već i najmanji pogled od dole (10-ak ) stupnjeva uzrokuje naglo zatamnjenje.
A onda stanem 30 stupnjeva lijevo i 20 prema gore i nije mi nikako jasno šta hoće reć sa tim 160/160. Jel to znaći da je u tom intervalu kvalitetna gledljivost ili da opada do 160 a nakon toga uopće nemožeš gledat.
Ovo je gledano sa 1.5-2 m daljine
Jel uopće tak kut gledanja koji da tvornica mjerodavan za bilo šta?

E da skratim: Koji mi 19 4:3 preporučujete a da je iz svih kutova dobar i da nema ovih lažnih pizdarija 160/160 jer da je vidljivost odlična u tom intervalu nitko se ne bi bunio protiv nt matrice. Znaći pva matrica , 19 , 4:3 do 2000 kn ako ima uopće za toliko.

Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 02.02.2008. u 01:15.
Marin@ je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2008., 22:48   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kut gledanja se definira kao kut kod kojeg kontrast padne za 5, odnosno 10 puta u odnosu na kontrast kada gledaš okomito na monitor.

Sad da li je 5:1 ili 10:1 ovisi o proizvođaču i matrici... postoje neki standardi.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno