|
![]() |
#1 |
Banned, teška spamara
Datum registracije: Dec 2007
|
Kako saznati koju monitor ima matricu i što točno znaći kut gledanja?
Gledam u ve-milov cijenik monitora i nema naziva matrice. Ok ***e mi se koja je matrica važan mi je samo kut gledanja. Što npr znaći 160/160 . Jel se to odnosi na kut horizontale i vertikale. Jel to znaći da nije gledljivo npr vertikalno iznad 80 stupnjeva normale na ravninu ekrana. E pa gledam ja novi susjedov Monitor Philips 220AW8FB, 22" LCD, Widescreen, 1000:1, 5ms, VGA, DVI od 2300 kn, igra on igricu a ja stanem nekakvih 40 stupnjeva lijevo od pravca normale na ekran i već je gadno opao intezitet svjetla. Pa se onda dignem nekih 20 stupnjeva vertikalno gore od normale na ekran i iman šta vidit smeće od slike. A najgore je pogled vertikalno od dole. Već i najmanji pogled od dole (10-ak ) stupnjeva uzrokuje naglo zatamnjenje. A onda stanem 30 stupnjeva lijevo i 20 prema gore i nije mi nikako jasno šta hoće reć sa tim 160/160. Jel to znaći da je u tom intervalu kvalitetna gledljivost ili da opada do 160 a nakon toga uopće nemožeš gledat. Ovo je gledano sa 1.5-2 m daljine Jel uopće tak kut gledanja koji da tvornica mjerodavan za bilo šta? E da skratim: Koji mi 19 4:3 preporučujete a da je iz svih kutova dobar i da nema ovih lažnih pizdarija 160/160 jer da je vidljivost odlična u tom intervalu nitko se ne bi bunio protiv nt matrice. Znaći pva matrica , 19 , 4:3 do 2000 kn ako ima uopće za toliko. Hvala Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 02.02.2008. u 01:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Kut gledanja se definira kao kut kod kojeg kontrast padne za 5, odnosno 10 puta u odnosu na kontrast kada gledaš okomito na monitor. Sad da li je 5:1 ili 10:1 ovisi o proizvođaču i matrici... postoje neki standardi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|