|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Savjet 20" il 22"
Trenutno koristim Philips 190X6FB s kojim sam sasvim zadovoljan no odlucio sam preci na wide screen (buraz je kupio 206BW prije par mjeseci i stvarno sam odusevljen monitorom). Sad se nemogu odluciti dali da uzmem Asus PW201 jer je monitor stvarno nahvaljen ili da uzmem neki jeftiniji 22" (da prelazim sa 17" LCD-a uzeo bi odma 20" bez razmisljanja, ali posto prelazim sa 19" kojem je vertikala veca nego 20" wide screenu bojim se da mi se nebi pocela ta vertikala cinit premalom i zato me grize malo 22"...)? Na x-bit labs preporucuju (od jeftinijih): Monitors for games and movies: * ASUS MW-201U * LG Flatron L206WTQ * Samsung SyncMaster 206BW * Samsung SyncMaster 2032BW * ASUS MW221U * LG Flatron L226WTQ * Samsung SyncMaster 226BW * Samsung SyncMaster 2232BW ovaj asus ASUS MW221U je dosta jeftin pa mi se cini zanimljiv... ali ukoliko zbog cijene slika kiksa onda me ne zanima... najvjerojatnije cu skocit do ADM-a i pitat jel mi ih moze ukljucit prije kupovine pa da odlucim izmedu ta 2 asusa (20" PW201 i 22" MW221U) Buđet bi bio oko nekih 2100kn, a ono sto na monitoru ugl radim: filmovi, warcraft 3(dota), opcenito surfanje itd... a photoshop ili tako nesto zavrtim jednom tjedno mozda... Eh i da, dosta mi je vazna frekvencija... na ovom philipsu na max rezi (1280x1024) drzim na maximalnih 75Hz... Htio bi da ako je npr PW201 max reza 1680x1050 da mogu i tamo drzati na 75Hz... Monitori koji imaju losiju sliku od 190X6FB me ne zanimaju... nikako ne zelim s konja na magarca Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 31.01.2008. u 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
60hz ja za lcd... Ostalo su gluposti... E da i kupi si 22'' . 20'' je premalo za widescreen. imas onog 22'' philija koj je ok za male pare. To ti je sve sto ti je vazno za znati u 2 recenice. Ostalo su gluposti i sad ce ti ih decki napisati (te gluposti ostale) . A sad dirigentsku palicu pustam ekspertima za monitore da popljuju TN i kazu kako je 959nf najbolji monitor i kako samsung smrdi i sve ostalo sto zele napisati. Ajde jurbas i ekipa navalite ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
imam 20" widescreen i monitor je dovoljno velik i za surfanje, i za filmove i za igre da, jednake je vertikale kao i 17" monitor, ali kad uzmes da dolazi sa puno vecom nativnom rezom od 17" monitora (1680x1050 vs 1024x768) onda bas i nema smisla usporedjivati ga sa 17" + uzmi u obzir kolika je povrsina 22" monitora i koliko to utjece na umor ociju pri duzem radu (ja sam presao sa 17" crt na 20" widescreen i mogu rec da mi je otad vid oso u racku - i to u samo koja 2mj rada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
@ Fleks slazem se u jednu ruku s tobom jer i sam imam TN matricu i zadovoljan sam... no isto tako meni ima razlike izmedu 60 i 75 Hz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ili recimo sijecanjski bug i vidi ti imaju recenzije monitora 20" i 22".... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
JDM
|
al to je podpuno nevazno jer nas ovdje ne zanimaju idiotski tekstovi polupismenih IT sveznalica iz vidia i buga. @Fug33: 20'' je premalo za wide. Nema veze sa rezolucijom to. Monitor je POVRSINOM premali. Idealno je 24''+, al i 22'' moze nekako proci. Radje onda neka uzme 19'' standardni nego 20'' wide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pratim forum vec par dana zadnjih par stranica... ali koliko mi se cini, svako svoga konja hvali i nista postenog nemogu naci sto se tice direktne usporedbe boljeg 20" modela i slabijeg 22" i odna to sve u uspredbi s mojim philipsom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
|
22'' je veci od 20'' i to je sve sto te treba zanimati. Ovi ostali nemaju pojma i nemoj ih slusat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
fleks, aj ne fantaziraj opet, priče o tome da je idealno 24"+ su gluposti. a i to da je 20" premali... glupost. i to je tvoje mišljenje... i da, SVE je već napisano oko ove tematike, bolje upotri***i search. od prednosti do nedostataka, do konkretnih modela, ama svega... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
JDM
|
i evo sam kazes da je sve napisano evo ja sam covjeku jos jednom ukratko rekao sto treba znati, a ne da mu ti siris dezinformacije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@zmaj..vidim da bi išao sa 19" na 20" wide. Nemoj ![]() Zaključih da mi prijelaz sa 19" (kocke) na 20" wide nema smisla..ajde da ideš sa 17" (kocke) na 20" wide..to je ok.. Na tvom bi mjestu uzeo 22" wide monitor. Jest da sam se ja možda malo zahebao sa benqu monitorm ali hebi ga...loša je kvaliteta izrade..ali što se tiče slike nemam prigovora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
24" je idealno? pa je ako si profesionalac i treba ti kvaliteta i velicina, ali obicnom useru ne vidim kako je to idealno, oci bi mu ispale nakon 2h rada, a i ne znam samo na koji bi mu stol stalo to cudo .. i kako nema veze rezolucija? rezolucija je dovoljno velika i stane pun k toga na ekran, koliko god ti mislio da je vertikala premala.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lika u mom srcu
|
fug33 - ne možeš ti ovdje nikome objasniti da je rezolucija ta koja ti određuje iskoristivu površinu na ekranu, a ne njegove dimenzije. možeš ti imati i 30" ekran u 1024x768, ali opet je 20" BOLJI. a priče o 24"... isto govori masa ekipe koja nikad nije ni sjela pred taj monitor... pa meni su oči ispale, to je jedna prevelika svjetleća površina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
To sto ti imas malo zescih problema sa ocima je druga stvar... Oci ti ispale? Daj molim te
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisam ni otvarao tu temu do sada... ali eto kad sam vidio da me se spominje pa da se javim..... Prvo fleks nemas pravo da imam toliko toga negativno o TN-u ali kad neko daje hrpu novaca za TN monitor a mozda nema pojma da moze dodat 500kn gore i kupit kvalitetan monitor koji ce mu biti bolji od TN-a onda kazem zasto bolje dat 500kn vise...... (isto kao sto ti nevolis TT.ce tako ja nevolim TN-ce) Ako je covijek ima 2000kn onda mu preostaje TN i to je to od te gomile razno raznih TN monitora totalno je svejedno koji da kupi sto veci monitor tj 22'' to bolje jer druge razlike su minimalne.... A ako namjerava gledat filmove i igrat se onda i je za njega TN monitor... Ali isto tako mora prihvatiti rizik da mu je veca mogucnost da ce dobit BP od malo boljih monitora....... (makar to ne mora biti pravilo) Po pitanju WS-a 20'' mi izgleda malo i nikakvo bolje 22'' da se mene pita imao sam ga prilike vidjet N puta. Moj mali savijet ti je da pitas nekog o dojmovima odredenog modela koji ti se svida... jer svi su oni tu negdje... a tu imas hrpu ljudi sa 22'' monitorom |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Nemoj Asusa PW201, imam ga ja i monitor je shit. Nisam imao više para, pa nisam imao puno izbora, ali sad mi je žao da nisam ipak uzeo neki 22" TN. Kutevi su sranje(iako se mnogi kunu u VA matricu), backlight bleed u kutevima je osjetan, crna boja je očajna(u biti siva), kad igraš igre koje se odvijaju u mraku vidiš vlastiti odraz u monitoru, kontrole za podošavanje su made in hell ![]() ![]() Uzmi neki povoljni 22" LCD bez glossy premaza, tako ćeš barem imati odgovarajući veličinu ekrana za 1680*1050 rezu i nećeš konstantno imati svoj odraz u monitoru. Kutevi će ti ionako biti sranje, a crna boja - siva. Ili se strpi još koji mjesec, navodno Samsung planira izbaciti neki 22 inčni model sa S IPS matricom? I ja ga sa znatiželjom očekujem. Možda me on može izbaviti od ovog smeća. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pa evo kolega i ja sam od prekjučer vlasnik asusa pw 201 i mislim da je za jedan lcd od 2100kn čist ok monitor, pogotovo jer sam nedavno na istom stolu oprobao sreću sa samsungom 2232bw (i od toga još imam fraze). Ovaj asus je po svim parametrima kvalitete slike puno bolji od samsunga štoćereći ima neusporedivo bolji vidljivi kut (loš može biti jedino ako ga uspoređuješ sa vidljivim kutom od crt-a), crna boja jeste sivkasta ali meni je opet za jedan lcd ok(u prosjeku nije ništa lošija od većine lcd televizora kakvi se mogu vidjeti po izlozima it dućana)i naravno bolje od 2232bw. Pozadinsko osvijetljenje puno bolje riješeno nego na samsungu 2232bw- na samsungu je becklight blending jako uočljiv na gornjem a posebno na doljnjem dijelu ekrana što je extra iritirajuće kod gledanja dvd filmova u 16:9 formatu, na asusu blending primjećujem pri gornjem desnom rubu ekrana ali u puno manjoj mjeri nego na samsungu. Reprodukcija boja također bolja nego na samsungu a posebno mi se dopala bijela boja koja je zaista bijela a ne plavičasta kao na samsungu, skaliranje u manje rezolucije od nativne isto plus za asus. Staklo na ekranu je naravno stvar ukusa a po meni poboljšava doživljaj slike posebno digitalnih fotografija koje djeluju prirodnije fuidnije i prozračnije (na samsungu i na nativnoj rezoluciji imao sam osjećaj da gledam u saće). Ukoliko asusa usporedni sa 19" crt-om nema sumnje da je crt još uvjek nedodirljiv po pitanju prikaza crne boje i reprodukcije boja općenito(jednostavno fale one fine nijanse i prelaz boja, meni posebno uočljivo na raznim šarenim web stranicama), lcd jednostavno voli sve predozirat i zakričavit ali štaje tuje. Dakako lcd ima i značajnih prednosti naspram crt-a-nema problema sa fokusiranjem, za crt nedodirljiva oštrina slike i td. Kvaliteta izrade monitora i nije baš neka ali prolazi a za kontrole podešavanja bi se složio da su loše riješene |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() Sad znam zato ga neki ljudi preporucaju. Zato sto su self centred ego frikovi ![]() In your face gabre ! In your face ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ovo je: topic http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91898 u kojem je vec raspravljeno o widescreen 20" i 22" monitorima. Ima rev Samsunga 2232bw i Asusa PW201, pa nek covjek sam odluci... Monitor se kupuje gledanjem a ne citanjem po foumima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 02.02.2008. u 17:09. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
namjeravao sam kupiti Asusa PW201... nazvao sve ducane i niko ga nema... sad sam u totalnoj dilemi jer mi se cini da medu 22" monitorima nema nekog favorita... interesira me onaj neki viewsonic VG2230wv jer je dobro ocjenjen na pcworld.com gdje ima jako puno monitora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
JDM
|
Taj viewsonic ti je jako dobar monitor. Al naravno odi ga pogledaj prije nego sto kupis.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Govoriti ljudima da kupe 22" TN naspram ovog asus-a.. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
inače si ga imao na stolu, pa znaš što govoriš? Ja još nikog nisam čuo ni vidio da na forumu ima taj viewsonic. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
zvao sam sad... nigdje ga "nema trenutno"... inace zvao sam i m-san (glavni dostavljas za asus) i kazu da nece bas skoro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
|
ma tulavi forum... grrr kad sam govorio kupite ASUS-a dok ga ima nije me se slušalo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|