Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2008., 11:27   #1
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Question Sastavite mi konfiguraciju (uz par kriterija)

Prije svega, pročitavši upute za postanje na ovom podforumu, znam da je bi trebao navest sastavite mi konfiguraciju za ovoliko-onoliko kuna no ja bih radije to sročio drugačije....

Ne smatram se nekim zahtjevnim korisnikom kompa pa se nadam da uz sljedeče kriterije neče doči do toga da moram isprsit npr. 5 tisuča kuna za neki najnoviji čipset / ploču jer sve ono što mi treba mogu i na trenutnoj konfiguraciji....osim ugurat tu ploču u kučište koje mi se svidjelo što je u biti primarni razlog razmišljanja o novoj konfiguraciji. (znam o naopakosti ovog pristupa 'kompjuter za kučište' ... )

No ipak ,iako na novu konfiguraciju nebi htio potrošit više nego što moram od novog očekujem da ne bude gore od ove kombinacije koju trenutno imam pa se svede da radim korak "s konja na magarca"

Trenutna konfiguracija se sastoji od:
Asus A7N8X Deluxe / Barton 3000 + / 2x Kingmax 512 mb ddr 433 Mhz / Hercules Radeon 9800 pro /

Pošto su to ovako davno kupljene stvari ,uzevši u obzir koliko sad vrijede nadam se da neče trebat puno novca da s napravi korak unaprjed s novom konfiguracijom.

Kao što rekoh ,nisam zahtjevan....
Komp mi na dnevnoj bazi služi za surf,tipkanje ,24/7 download , gledanje HD stvari u .mkv kontenjeru a ponekad stvarno rijetko vidim 15-20 min kakva je neka nova igra ....ili još rjeđe poigram se u adobe premijeru s izradom nekakvog filmiča....

A ako ove zadnje 2 stvari zahtjevaju drastično više novčanog ulaganja u usporedbi s prvima nadam se npr. nekoj ploči koja bi mogla ispunit moje prve moje zahtjeve i ujedno bit pristojna baza za buduču nadogradnju drugog jačeg procesora ili grafičke ako mi se zaigra nešto....

No opet to treba gledat u kontekstu jer 99% neču davat 1000kn više za npr. grafičku da tokom 20min u 2-3 mjeseca u nekoj igri mogu uključit full detalje ili 1000kn više za neki proc da u premijeru izrendam neki materijal desetak minuta brže....

Znači treba mi ploča,memorija,proc,i grafa ?
Želim da ne bude skuplje nego što treba kad se pogledaju svi kriteriji...
Želim da sve bude tiho pošto če stalno radit i da nema ventova više nego je nužno.
Želim da je sve skupa jednostavno i da se ne moram oznojit za poštimat nekakve drajvere ili da mi nešto proradi...
Želim zvuk na ploči i ne želim ulagat u zvučnu
Od spojivosti mi treba optički ili koaksijalni izlaz te DVI, S video i VGA a iako bi umjesto to zadnje dvoje ,radije komponentni & hdmi ,ako su grafe s tim drastično skuplje onda mogu i bez ta 2 načina spajanja. Ustvari kad promislim šta se mene tiče mogao bi i bez grafičke ako ne igram zar ne ? no sigurno ne postoji nekakva integrirana grafika s željenim konektorima? :-/

I želio bi nešto relativno novije da se ne desilo da ne mogu napravit nekakvi napredak ako poželim ubuduče kupit proc za ploču koji imam ili obrnuto.(ne mislim sad na 10 god ubuduče ali...)

A šta se tiče AMD vs. Intel ili ATI vs nVidia .... Želim šta god je jeftinije dok god ispunjava navedene želje

slušam....
Staro 10.01.2008., 11:53   #2
Cosmo22
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Ajme ko će ovo čitat, al uspio sam, za tebe je onda neki komp do 2500 kuna max, pa sad radije otvori novu temu sa ovom brojkom da se ekipa ne prestraši.
Cosmo22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2008., 12:01   #3
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Talking

Citiraj:
Autor Cosmo22 Pregled postova
Ajme ko će ovo čitat, al uspio sam, .

Ma naprosto sam zadivljen tvojim sposobnostima održavanja koncentracije

Citiraj:
Autor Cosmo22 Pregled postova
za tebe je onda neki komp do 2500 kuna max, pa sad radije otvori novu temu sa ovom brojkom da se ekipa ne prestraši.
totalno si promašio poantu....
Staro 10.01.2008., 12:09   #4
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
pozdrav

CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2=425KN
MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA=480KN
DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax=127Kn X2
HDD HITACHI HDT725032VLA380 320GB SATA-300=490KN
Powercolor Radeon HD 2600Pro PCIE, 256MB DDR3 ZERO, TVout, dual DVI=501KN

Evo sve skupa izađe 2.150KN i mislim da če biti i više nego dovoljno za ono što trebaš,pošto se neigrašgrafa če biti dobra možda eventualno 2600XT za cca 150KN skuplju verziju da nefali.Sve sklopljeno u Ve-mil-u.

Nisam se obazirao na post iznad.(komentar)
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 12:27   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zamijeni ploču sa Gb MA69GM-S2H pa imaš D-Sub, DVI i HDMI na back panelu (ako ne misliš kupovati grafu). Hitachi baš i nije poznat kao tih hard pa bi preporučio Seagate ST3250410AS 250Gb jer ima jednu ploču pa je tanji, tiši i hladniji od sličnih modela.
Staro 10.01.2008., 12:30   #6
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Gigabyte MA69G-S3H, sAM2 474KN
Integrirana 1250 sa tv-outom...
Fortron 350W PNF
case po izboru, ostako ko kod tdminova.

Nedavno sam slagao nešto za net i glazbu, tip nije kupio, ali je ovako izgledalo...

AMD Sempron LE-1100 BOX 232KN
Gigabyte MA69G-S3H, sAM2 474KN
DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 132KN
DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 132KN
DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H55/H58 203KN
Mode Com midi tower Harry 152KN
FORTRON 350W PNF 221KN
Seagate ST3250410AS, 250 GB 16MB 469KN
Logitech Black Value Keyboard CRO OEM 60KN
Logitech RX300 crni 79KN

2154KN

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 12:48   #7
_Matej_
Chaotic
Moj komp

_Matej_'s Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Prijedlog:

Procesor: AMD Athlon64 X2 4000+, BOX - 414,19 kn (ADM)
Matična ploča: Gigabyte MA69GM-S2H - 444,50 kn (Diskont24)
Memorija: 2x 1 GB Kingmax MARS PC5300 667 MHz - 252,04 kn (ADM)
VGA: Integrirana na matičnoj ploči

Ukupno: 1110,73 kn

Matična ploča mislim da taman ima ono što tražiš (više informacija imaš ovdje).

Hard disk nisam pročitao da trebaš, ali ako ga misliš kupovati onda podržavam coconut-ov prijedlog.
_Matej_ je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 12:53   #8
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Proc AMD4000+am2 box, memorija 2GB ddr2, grafa neka hd2600pro/xt.
A matična ova. Ima i integriranu grafu, optički izlaz, HDMI... A ujedno je i microATX i išla bi u ono antecovo kućište. Ovo je u biti konfiguracija što sam je složio onom frendu kaj ima IMON-a.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 15:49   #9
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Cool

Hvala ljudi na prijedlozima.
I dobro fanATIk da si me podsjetio....

Sad baš gledam da iako sam prvom postu usputno komentirao kako nemogu ugurat ploču koju imam u kučište koje mi se svidjelo (od čega je i počelo) poslje sam zaboravio navest taj najvažniji kriterij da mi treba mala ploča /mATX.

A sad kad pogledam sve prijedloge izgleda da se nemam puno mislit za ploču pogotovo zbog toga što ste svi praktički jednoglasni u savjetovanju tih Gigabyte modela i AMD based konfiguracije.
Gledajuči po cijeni te oznaci modela pretpostavljam da je S3H bolja stvar ali je u ATX formatu za razliku od S2H i to presuđuje.

Šta se ostatka tiče ,napajanje dolazi s kučištem.
Da, znam da su vjerovatno najgora napajanja ona što dolaze s kučištima pa ako s tim ne budem zadovoljan lako promislim dali ga raspilat tokom neke modifikacije ili jednostavno kupim nešto....

U vezi diska ,boljeg kulera ,prže ,druge tipkovnice to zasad mislim zadržat iz ovog što imam jer isto tako lako promjenim čin mi nešto zasmeta ...

Šta se tiče te integrirane grafike u slučaju da nisam s njom zadovoljan jednostavno mogu kupit grafičku i nju koristit umjesto integrirane / ili skupa s integriranom ?
A u vezi zadovoljstva ...vjerovatno nešto što dolazi s pločom koja košta ispod cijene zasebne grafične nije ni približno dobro kao odvojena opcija no ovde me ne zanimaju mogučnosti igranja več primarno kvaliteta slike te integrirane grafike ? Jer bilo kakve moguče 'mušice i gluposti' dođu do izražaja vrlo lako na dijagonali od 2+ metra a to zaista ne vrijedi ideje korištenja integrirane grafike zbog pristupa da ne potrošim koju kunu više....Dalje ne kužim jel to puštanje HD filmova u '.mkv formatu' procesorski ili grafički zahtjevno ?

Inače vidim da je najeftiniji prijedlog za proc taj Sempron za 232kn pa me zanima kakva paralela bi se mogla povuč s ovom mojom trenutnom konfiguracijom i tim Sempronom i možda samo 1 GB memorije.
Vidim da je memorija došla ko kikiriki i stvarno ne znači ništa koja stotka kuna za kombinaciju s još GB te koji brži dvojezgreni proc ALI imam mentalnu blokadu da ne trošim na nešto ako mi nije potrebno.
Za ploču koju sad imam dao sam 1800kn ,za 512mb memorije nekih 1100kn kao i za disk od 60gb a kad mi se bilo igralo kupio sam grafu za 2000kn i sad vidim to ne vrijedi ništa pa koja korist da kupujem nešto ako mi to nije nužno potrebno pošto sve to poslje neče vrijedit ništa šta god kupim ....hebat ga ovi kompjuteri
Pa koliki step up /potrebno bi bilo još te memorije i bolji proc?
Staro 10.01.2008., 16:56   #10
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova

Da, znam da su vjerovatno najgora napajanja ona što dolaze s kučištima pa ako s tim ne budem zadovoljan lako promislim dali ga raspilat tokom neke modifikacije ili jednostavno kupim nešto....
Tu imaš review antecovog napajanja.

Citiraj:
Šta se tiče te integrirane grafike u slučaju da nisam s njom zadovoljan jednostavno mogu kupit grafičku i nju koristit umjesto integrirane / ili skupa s integriranom ?
Ak nisi zadovoljan integrušom, ubodeš neku grafičku i komp se automatski prebacuje na rad s grafičkom karticom. Ne možeš koristit obadvije istovremeno. (Bar mislim da nemreš)
Citiraj:
A u vezi zadovoljstva ...vjerovatno nešto što dolazi s pločom koja košta ispod cijene zasebne grafične nije ni približno dobro kao odvojena opcija no ovde me ne zanimaju mogučnosti igranja več primarno kvaliteta slike te integrirane grafike ? Dalje ne kužim jel to puštanje HD filmova u '.mkv formatu' procesorski ili grafički zahtjevno ?
Mislim da nema razloga da budeš nezadovoljan kvalitetom integruše. Naravno, zaboravi neko igranje s njom. Za filmove, windowse i net bu dosta. Što se HD-a tiče, obrada istog zauzima dosta procesorske snage te ti preporučam neki dvojezgreni proc. E sad, ako uzmeš i recimo HD2600XT, ona će preuzeti dekodiranje HD signala te će rasteretiti proc.

Citiraj:
Inače vidim da je najeftiniji prijedlog za proc taj Sempron za 232kn pa me zanima kakva paralela bi se mogla povuč s ovom mojom trenutnom konfiguracijom i tim Sempronom i možda samo 1 GB memorije.
To ti fakat nebi znao odgovoriti al IMHO mislim da su tu negdje.
Citiraj:
Vidim da je memorija došla ko kikiriki i stvarno ne znači ništa koja stotka kuna za kombinaciju s još GB te koji brži dvojezgreni proc ALI imam mentalnu blokadu da ne trošim na nešto ako mi nije potrebno.
Za ploču koju sad imam dao sam 1800kn ,za 512mb memorije nekih 1100kn kao i za disk od 60gb a kad mi se bilo igralo kupio sam grafu za 2000kn i sad vidim to ne vrijedi ništa pa koja korist da kupujem nešto ako mi to nije nužno potrebno pošto sve to poslje neče vrijedit ništa šta god kupim ....hebat ga ovi kompjuteri
Pa koliki step up /potrebno bi bilo još te memorije i bolji proc?
Ti najbolje znaš za što koristiš komp pa ti nemrem reć kolko meme trebaš i koji proc da ubodeš. Ak ćeš klokat, ganjat superPI, hebga, uzmi athlona 5000+ black edition i super. Ili uzmi C2D baziranu konfu za još bolje rezultate. Al za filmove, net, windowse i tu i tamo koju igru, ono što su ti ljudi preporučili ti je skroz dosta. Ispod 2gb rama nebi išao čisto zato što je praktički badava. HD2600xt će vrtit i nove naslove mada ne sa ultrasuper2000 detaljima. Također obavezno proc s dvije jezgre, lakše diše pogotovo za rad s više aplikacija.
A ovo što si naveo za zastarijevanje komponenti, hebga, to je tako. Ak se s tim nemreš pomirit, uzmi PS3. Za 3200kn ćeš ić na net, ima hard, igre će se par godina vrtit bez problema. Al to nije PC...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2008., 09:07   #11
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

To za zastarjevanje sam ti spomenio zbog tog.....
Dok bi ti kupio memoriju samo iz razloga jer je došla ko kikiriki ja ipak nebi ako mi nije potrebna za ono što od kompa tražim (zar nije u biti to cijela poanta traženja savjeta u stilu kofa za igranje gdje je valjda naglasak na grafi /konfa za obradu -naglasak na procu ) ma makar se radilo o 50kn više jer če sve to šta kupio da kupio nemjerljivo izgubit na vrijednosti pa koja korist od trenutno nepotrebnog....

Nego jedna stvar mi je interesantna kao i zbunjujuća....savjetuje mi se 2jezgreni proc za ta HD videa da sve lakše diše a funny thing je da ono što većinom vrtim normalno radi na ovom starom sistemu procesoru i šta se mene tiče nemam uopče potrebe za novim ....

Uglavnom izgleda da je pala odluka za kučiše i ploču a o ostatku ipak razmislim još koji dan jer ih najvjerovatnije ne moram naručivat odnegdje...

btw, ovo je u biti bilo jednostavno prema onom razmišljanju o kutijama....
Staro 11.01.2008., 09:16   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za HD video je HD2600Pro/XT najbolja opcija obzirom da dotična ima UVD čip koji na sebe u potpunosti preuzima ulogu kodera/playera HD materijala. Koliko sam čitao ovdje, zauzeće procesora (vulgaris procesora, a ne Quadova) u tim slučajevima pada na 5-10%. Za 500kn možeš u vemilu nabaviti 2600Pro 256Mb DDR3 Zero (pasivno hlađena) koja je jeftino, efikasno i tiho rješenje HD video problema. Navodno i 2400 ima taj čip, ali neki su ih uzeli i ustanovili da ih nemaju pa zato je 2600 bolja opcija obzirom da svaka ima UVD.
Staro 11.01.2008., 09:38   #13
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

frend bio uzeo pasivno hlađenu grafu s tom pločom pa ju je morao ić mijenjat za normalnu jerbo je hladnjak bio viši od kućišta. Dvije gige rama za slučaj da danas sutra odlučiš prijeć na vistu? A i ako ti se HD vrti normalno na ovom kompu, zašto uopće mijenjaš konfiguraciju? Ako je do igara, bolje ubost eventualno neku noviju AGP grafu.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 12.01.2008., 16:03   #14
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Angry

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
frend bio uzeo pasivno hlađenu grafu s tom pločom pa ju je morao ić mijenjat za normalnu jerbo je hladnjak bio viši od kućišta..
Morao ?
Po i nije morao po ovom modu ovdje

Citiraj:
Dvije gige rama za slučaj da danas sutra odlučiš prijeć na vistu?.
Vistu ?
Čovječe ja sam drajvere za svoju grafičku zadnji put instalirao prije neke 3 god pa moš mislit kolika me oduševljenost prati za neke značajne promjene...ukratko može se reči da sam u pasivnom modu i ako nešto radi neznam zašto bi petljao s tim....

Citiraj:
A i ako ti se HD vrti normalno na ovom kompu, zašto uopće mijenjaš konfiguraciju? Ako je do igara, bolje ubost eventualno neku noviju AGP grafu.

Igre ?
Pa zar nisam napisao za što mi uglavnom služi komp ?
A što se tiče tog zašto uopče mijenjam konfiguraciju ako mi radi HD ne mogu se oteti dojmu da me malo zafrkavaš ...
Mislim shvatio bi to da je došlo od nekog drugog ali zar nismo to več prožvakali u topicu o kučištima?
Pošto si mi več rekao da ne postoji ploča malog formata za moj proc/sve što imam ,daj mi reci drugo rješenje da uguram ovu ploču normale veličine u to Antecovo kučište a da mu se ujedno ne približim s ubodnom i napravim neku kemiju poput ovoga i ovoga ...

Iako ne koristim utore za kartice vjerovatnost je sigurno nikakva da bi ta ploča radila kad bi otpilao nepotrebni višak ,zar ne
A pilat nešto moram ili ugurat novu ploču i sve šta s nom ide....

A u vezi kučišta...pomalo mi sav taj novi komp na živce!

Jučer se odlučim za kutiju i ploču te platim naručeno u Diskontu 24.
A onda ispadne da oni ipak nemaju ploču iako je bila u cjeniku (jer da nije nebi je mogao naručit).....uglavnom kupih samo kučište....

Mislim nema veze jer je neko ostavio link na Vemil pa ču je uzet u Vemilu pošto mi treba 20 min do dučana.

Tamo mi 'ljubazni i uslužni' ljudi rekoše kako oni to ipak nemaju i ne namjeravaju je naručivat a taj internetski cijenik ne mora značit da je imaju na što ja ne mogu smirit svoje čuđenje 'čemu koji vrag onda služi taj cijenik "....

No ipak dobijem informaciju da oni ploču u biti imaju.....
Ali to mi je isto kao da je namaju pošto je u nekoj drugoj poslovnici a oni je ne mogu jednostavno naručit ako je ne naručuju iz centralnog skladišta...

I tako ja zađem iz dučana i zovem tu poslovnicu koja ima ploču.
Tamo dobijem odgovor da ploču imaju no ja je ne mogu je dobit ako je ne naručim putem interneta na kučnu adresu što znači plačat poštu.
U tom slučaju problem što artikal nije raspoloživ u centralnom skladištu ustvari nije problem.

A kad pokušavam dobit objašnjenje zašto ja to moram naručit na kučnu adresu kad mi treba 20min do Vemilovog dućana dobijem odgovor da ako mi ne odgovara na kučnu adresu da je naručim na Adresu dučana pa odem po nju

Pa da čovjek ne voli taj Vemil

I tako se okrenula situacija za 180st s obzirom na početak.
Imam kučište ali ne i ploču.
Staro 12.01.2008., 23:17   #15
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Komp mi na dnevnoj bazi služi za surf,tipkanje ,24/7 download , gledanje HD stvari u .mkv kontenjeru a ponekad stvarno rijetko vidim 15-20 min kakva je neka nova igra ....ili još rjeđe poigram se u adobe premijeru s izradom nekakvog filmiča....
Pa ako ti ovo tvoje radi besprijekorno za ono što tebi treba, čemu uopće mijenjat kongiguraciju? Ako je stvar samo estetske prirode, trebao si uzet SILVERSTONE 16M, potrpat ovo svoje unutra i bok.
A što se vemila tiče, poznato mi je njihovo ponašanje. Probaj im se požalit na mail. Dobit ćeš odgovor...not.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 12.01.2008., 23:20   #16
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Pa ako ti ovo tvoje radi besprijekorno za ono što tebi treba, čemu uopće mijenjat kongiguraciju? Ako je stvar samo estetske prirode, trebao si uzet SILVERSTONE 16M, potrpat ovo svoje unutra i bok.
A što se vemila tiče, poznato mi je njihovo ponašanje. Probaj im se požalit na mail. Dobit ćeš odgovor...not.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 12.01.2008., 23:29   #17
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 15.01.2008., 00:32   #18
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
3 put je 3put a ti želiš istaknit neku svoju poantu ili samo fortum šteka....

Ok, spomenuo sam igre ali ne mislim da mi ima smisla obratit posebnu pozornost na grafičku jer sam u zadnjih 6 mjeseci upalio par puta neke igre i sveukupno 'razgledavajuči mogučnosti' proveo 45 minuta....
Pa mogu i bez toga i trenutno više smisla ima neobračanje posdebne pozornosti na grafičku zbog igara. A kad mi se bude igralo više kupim grafičku kao kad sam to napravio za R9800pro iako si sad ne mogu oprostit kad vidim da to ne vrijedi ni blizu koliko sam platio....

A šta se tiče LC16M mislim da sam napisao dovoljno u drugom topicu i bilo što bi bilo ponavljanje

uglavnom konfa nastavak:

Jutros nađoh ploču u Nitela te je mirne duše naručim jer mi poštarina nije nimalo strašna pošto nemam tu poslovnicu na 20 min od mene...

No oni ploču naravno nemaju a ja opet ne shvačam koji vrag onda služe ti onlajn cjenici koji su prepuni stvari....

izgleda ko neka popularna ploča

Tad mi nije ostalo ništa drugo nego da zovem Vemil ZG i izrazim svoje nezadovoljstvo zbog plačanja poštarine za nešto što mogu uobičajenim kanalom prebacit gdje je potrebno....(šta sam zaguljen tip )

A umjesto nezadovoljstva izrazim zbunjenost jer ta firma djeluje da nitko nezna ko pije a ko plača....

Naime, dobijem informaciju da oni to nemaju ali da je imam u njihovoj Splitskoj poslovnici i da oni neznaju otkud mi informacija da je nemaju u Splitu...

I tako odem u Vemila i najnormalnije nađem i kupim tu ploču....
Staro 15.01.2008., 01:10   #19
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
I tako odem u Vemila i najnormalnije nađem i kupim tu ploču....

Kaj onda sad, hoćeš uzimat grafu ili ćeš vidjet dal integruša zadovoljava tvoje potrebe?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 15.01.2008., 10:33   #20
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
No opet to treba gledat u kontekstu jer [U]99% neču davat 1000kn više za npr. grafičku da tokom 20min u 2-3 mjeseca u nekoj igri mogu uključit full detalje ili 1000kn više za neki proc da u premijeru izrendam neki materijal desetak minuta brže
a zašto ne bi u startu odmah dao više novaca,bar tako ja gledqm neću sad kupit ne znam 8600 gts jer je jeftina pa za par mjeseci kupit neku jaču grafičku,zašto ne odmah kupit 8800 gt da ti potraje par godina.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2008., 00:13   #21
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Veli čovjek da se igra 20 minuta u tri mjeseca. Zaista misliš da mu treba 8800gt?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 16.01.2008., 11:53   #22
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Angry

Citiraj:

Kaj onda sad, hoćeš uzimat grafu ili ćeš vidjet dal integruša zadovoljava tvoje potrebe?
Još nisam ni došao do tog razmišljanja...
ploča je još u kutiji....(valjda je unutra ) pošto mi još nije stiglo kučište.

A u vezi tog sve mi više ide na živce ovo kupovanje po onlajn cjenicima koji su prepuni stvari dok u biti služe samo za ukras....

Iako je kučište plačeno u subotu te potvrđeno sjedanje novca ,tek danas nakon poziva da vidim gdje je zapela isporuka , saznajem....

daj pogodi

Distributer im to nije poslao jer nema kučište a ja ne vidim smisao da mi šalju samo iMON.

Tako da u biti opet nemam pojma što ču.... ič na povrat novca ili ima nešto korisno u Diskonta 24 ?
Staro 16.01.2008., 12:11   #23
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Autor demetrius Pregled postova
a zašto ne bi u startu odmah dao više novaca,bar tako ja gledqm neću sad kupit ne znam 8600 gts jer je jeftina pa za par mjeseci kupit neku jaču grafičku,zašto ne odmah kupit 8800 gt da ti potraje par godina.
Pretpostavljam da je to neka najnovija dobra i skupa grafa ?

Gledaj , jedno zašto je da bi to bilo neiskorišteno a ja sam dobio dojam da pitanje savjeta za konfiguracije služi baš tome što je dovoljno kupit da zadovoljava neke tvoje potrebe...i to u trenutku kupovine.

Ako netko ima novca uvjek može ič na nešto bolje od predloženog s tim stilom misleči na budučnost no primjeti da se ovde ne radi o tom da se ja mislim između loše i dobre grafe pa bi mogao bacit novac ako ubrzo vidim da nisam zadovoljan. Radi se o razmišljanju jel 'dovoljna' ona integrirana

A što se tiče tog samog pristupa trenutnog kupovanja nečeg dobrog da mi traje što duže ,pa s istim novcem koji moram sad dat za neki 'loši proc' u budučnosti ču vjerovatno moči kupit neki dosta bolji ako osjetim potrebu , tako da trenutnu kupovinu tog dobrog za kojim ne vidim potrebe -gledam kao "nemam ja novaca za bacanje i kupovanje nepotrebnog"

Inače tko zna ...možda mi baš za mjesec dođe želja da igram nešto tjedan dana. U tom slučaju ču razmišljat lako o grafičkoj i jel mi želja toliko jaka da potrošim nešto kuna na grafičku

===========
EDIT:

Da se nadovežem...

U cjeniku ..... onlajn cjenik

vidio ovo

ima 2480 ?

Da sad ne lurkam okolo i proucavam jel novi model bolji od starog ili su išli štedit na nečem / kresat troškove ?
Pitam jer nemam pojma koliko je bilo samo kučište pošto sam gledao paket s tim iMONom

i izgleda da mi ostaje još uzet iMON posebno što je još nekih 300kn tj. sve skupa nešto sitno ispod 1100kn...

jel postoji neka druga alternativa za taj novac ?
ili isto negdje drugdje ne košta toliko ?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 16.01.2008. u 12:59.
Imagine je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 01:14   #24
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Nebi bilo naodmat kad bi netko malo pomogao pokojim odgovorom ...

Nije da sam ljen ali ima hrpetina toga za skužit a ne vidim potrebu da se sad mrcvarim tražeči informacije okolo po webu ukoliko netko može na njih odgovorit a šta se toga tiče malo mi je teško shvatit da nitko ne može.....ili ovo ipak nije toliki forum pun svakojakog znanja....

Lurkanjem sam uspio shvatit da je 2380 noviji model koji je u biti ista stvar kao i stari no s nekakvim boljim 80+ napajanjem no ne kužim npr. odnos tog napajanja prema onom u starom modelu u kontekstu tišine....

Inače bi najradije uzeo onaj black fusion + daljinac no ne mogu nikako priječ preko onih problema na koje se žali ekipa (displej i upitna funkcionalnost) tako da sam daljnim lurkanjem naišao na fenomenalnu stvar - nsk 2480 no sa crnom maskom zbog koje estetika vjerovatno nebi toliko patila pri dodavanju/ugrađivanju stvari no te crne verzije ima jedino u Japanu. Grr....

A šta se tiče razmišljanja uzet nsk2480 + iMON VFD tu me trenutno zbunjuje jedino to što je taj iMON za 300kn u Diskonta 24 ustvari OEM a nisam siguran jel pravilno kužim razliku između OEM i Retail ?
To bi u principu trebala bit ista stvar samo bez kutije i detalja poput šarafiča pošto te stvari ne trebaju onima koji ih misle ugrađivat na veliko i dalje prodavat..... no gledajuči na tom sajtu ta OEM verzija iMONa izgleda kao displej na pločici s el.elementima koji se ugrađuje serijski/tvornički u kučišta poput LC16M i što če Silverstonu Aluminijski okvir u što je ugrađen taj displej ....i sad hebat ga kako ču to ugradit u kučište ? Ovde razmišljam o estetici i premišljam se između kučišta zbog stvari poput boje i sad da dobijem nešto šta ču morat navidat nakoso naprid na prednju ploču da nakrdno izgleda ?

Možda je to ujedno i razlog zašto si vidio različite cijene u Diskont 24 i Optimuma ? 300kn vs. 700kn ? OEM vs. Retail ?

ili sam ja tu nešto zbucao... ???

Malo pomoči nebi škodilo ....jer bi htio sredit i kupit više neko kučište-pogotovo sad da ploča ne stoji u kutiji....da provjerio sam-unutra je.
Staro 19.01.2008., 00:59   #25
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Cool

Kad vidim ovako da na ovom stručnom forumu nitko nezna objasnit razliku između iMONa Retail i OEM nemam više mišljenje da je MENI potrebna pomoč
Upravo zbog tog mislim nastavit ovaj 'monolog' jer možda netkom tko želi isto od novog kompa/konfiguracije pomognu MOJA razmišljanja , zaključci te kritike na sklopljeno...

a ako netko poželi komentirat te pomoč usmjerit razmišljanja kojim savjetom- slobodno...

Dakle, u omraženog 'procesora' sam našao nsk 2400 za nekih 660kn no opet se ispostavilo da su onlajn cjenici vecinom za ukras jer oni toga nemaju....

Tako da je pala odluka na Antec 2480 u kombinaciji s OEM iMONom za kojeg sam dobio informaciju da je ista stvar kao i Retail samo bez posebnog pakiranja i drajvera...

Kučište došlo i izgleda kao pošteno kučište. Međutim vrlo brzo pri pokušaju sastavljanja na samom početku stavljanja matične unutra je iskrsnuo banalno glupasti problem kombinacije kučište/matična tako da mi je odmah prikipjelo i ostavio sam sve sastrane ...

btw, kad več kupujem stvari razmišljao sam o kupovini još jednog večeg harda uz ovog što imam jer tog nikad dosta no zbog količine pružene pomoči nakon one početne mi je bilo glupo pitat za savjet pa sam se oslonio na vlastito lurkanje po forumu koje me dovelo na dilemu između dva tiha 500gb diska....WD 500 AAKS i Samsung HD 501 LJ ...A kako se jedni kune u jednog a drugi u drugog u kontekstu tišine nisam mogao rješit dilemu pa sam završio sa oba kupljena diska ...koja su povukla razmišljanje kako ču ugradit 3 diska tamo gdje ima mjesta samo za 2....
Staro 20.01.2008., 14:34   #26
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Hebate, pa ti to još nisi složio. Ja mislio da je već davno u pogonu. Pojasni malo, kakvi problemi s stavljanjem matične u kućište? Što se tiče hardova, pa u specifikacijama ti piše da stanu samo 2. Eventualno bi treći mogao stavit u 5.25 prostor, al ti je to zazeto pržom i imonom. Ako već inzistiraš na trećem hardu, preostaje ti jedino vađenje antecovog okvira za hardove i neko DIY rješenje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 21.01.2008., 09:15   #27
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Hebate, pa ti to još nisi složio. Ja mislio da je već davno u pogonu.
Pa naravno da nisam...zar se prvo ne vidi da se koprcam u nekim razmišljanjima i dilemama a onda je tu još sam onaj dio kad sam napisao da nisam ja za neke drastične promjenje s kompom....

A sve to bi vjerujem išlo lakše i nebi bilo toliko strašno kad bi tu bio netko usmjerit koje razmišljanje ili za kakav drugi savjet...

No nema veze, nadam se da ovaj moj topik pomoč nekom drugom ...

Citiraj:
Pojasni malo, kakvi problemi s stavljanjem matične u kućište?
Pogledaj

Citiraj:
Što se tiče hardova, pa u specifikacijama ti piše da stanu samo 2. Eventualno bi treći mogao stavit u 5.25 prostor, al ti je to zazeto pržom i imonom. Ako već inzistiraš na trećem hardu, preostaje ti jedino vađenje antecovog okvira za hardove i neko DIY rješenje.
Da , vidio sam da idu samo 2 i izprve nisam ni mislio uzimat Hard a onda mi se učinilo da izdatak za ovu konfiguraciju nija toliko strašan koliko mi se činilo u početku kod razmišljanja da moram kupit novu ploču jer stara ne može u ovo kučište..tako da sam pomislio kupit relativno veči disk da kompenziram tu ograničenost smještaja diskova a za veči disk se nisam mogao odlučit između 2 modela pa sam završio za oba jer vjerovatno nebi bilo smisla pitat za savjet kao i za ostalo ... :-/
Mislim da bi treči mogao ugurat iza imona...no nemam pojma kako jer je disk uži od kaveza pa bi mi trebao neki adapter ?

btw, šta se iMON modula tiče ,kako je taj tvoj prijatelj to ugurao u kučište ?
Pitam zbog toga jer meni nemože
Da nije tragično bilo bi smješno...
imon u biti stoji na U željezu koje je predviđeno da ide umjesto npr. DVDa a 5.25 kavez je manji ...ili iMON mrvicu veči od Antecovog kaveza....
Ne puno već se radi o možda milimetar koji je dovoljan da mi se zagorča opet život...
Vjerovatno misliš da to treba gurnit malo jače gurnut da uđe ali probao sam i ne ide a za išta jače mi je krivo pomišljat jer sam generalno s tehnikom nježan pa mi se to čini da če se raspast....

prijatelju ti je to jednostavno uklizalo ?
Staro 21.01.2008., 19:53   #28
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Što se tiče IMON modula, frend veli da je ušlo bez problema. Ali ima jedna caka. IMON ubacuješ iznutra prema van. Dakle iz kućišta prema vanjskoj stranici. I veli on da imaš osjećaj da neće proć zbog potenciometra ali uđe. Što se tiče ubacivanja harda u 5.25 otvor, pa postoje adapteri s 5.25 na 3.5 i koštaju neku smiješnu cifru, desetak kuna, tako nešto.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 23.01.2008., 23:44   #29
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Cool

To za ubacivanje iMON modula ipretpostavljam da si mislio reči da ga ne guram kroz kučište unutra već da ga uguram u onaj odvojivi kavez a onda sve skupa u kućište? Ma i mislio sam tako nakon što sam prolurkao po uputama...
Ali u prijašnom postu sam govorio o tome "iMON u taj kavez".

Znam da ti ja vjerovatno zvučim ludo nakon što si od prijatelja čuo da je to ušlo bez problema ali vjeruj mi ja sam to danas jedva ugurao unutra iz straha da ne polomim taj modul.
Govorim o iMON u taj 'kavez'.

A pošto je DVD ušao bez problema poviše u taj 'kavez' najvjerovatnije je taj iMON modul mrvicu širi nego normalno ...
a u vezi samog modula - kad se poravna sa prednjom pločom kučišta onda se ne poklapaju rupe koje spajaju taj modul i 5,25 kavez ,dovoljno da tu ne mogu stat vidice.....tako da sam to ostavio bez vijaka jer je ionako nabiveno da nece nigdje pobječ....

Prvi utisak sa sastavljenom stvari je......

što se neke funkcionalne strane tiče ,kučište je moglo bit malo promišljenije iako pretpostavljam da bi tako koštalo više...
Npr. plava LEDica je prejakog inteziteta a power tika je kao za dječje prste (o onoj za restart kao da ne govorim). A ni potenciometar iMON modula mi ne ostavlja baš totalno pozitivan dojam....iako sam po sebi nije klimav ne sviđa mi se što je lagan /bez otpora pod prstima te što je tog beskonačnog stepenastog tipa pošto sam sam navikao na one drugačije vrste koji ne ostavljaju dojam da se trebaju dirat s osobitom pažnjom....

ali što se estetske strane tiče, nimalo ne žalim što sam krenuo ovim putem i odlučio se na polegnuto kučište umjesto normalnog uspravnog jer sad kad to pogledam na stalaži poviše CD pleyera nemam onaj osječaj da je to ustvari komp kojemu tu nije mjesto što je sveukupno pozitivna stvar iako je jasno da su određeni kompromisi potrebni za taj osječaj...

Npr. sve se čuje više nego što sam navikao tako da ču morat nešto promislit po tom pitanju....

A koliko sama konfiguracija/ploča ispunjava ona moja očekivanja s početka... to napišem kad otiđem dalje od BIOSA i kad se tu nasele WIN.

btw, molim te kakav link da znam što ustvari tražim (adapter za smještaj harda u 5,25)
Staro 24.01.2008., 21:41   #30
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Nemam pojma, možda je 2480 mrvicu drugačiji od 2400. Meni je on samo rekao da ga je ugurao s unutarnje strane prema vanjskoj. Dakle iz smjera napajanja prema prednjoj ploči i da je ušlo. Nisam ga pitao ništa za šarafljenje. Veliš bučno? A čuj, box cooler nije bogznašta. Za napajanje neznam, kod njega je fakat tiho. Što se adaptera tiče, odi na www.chipoteka.hr i u tražilicu ukucaj ADAPTER ZA MONTAŽU ili pogledaj ovdje, tehničar informatika je u Splitu.
Daj nabaci koju sliku da vidimo kak se slaže s ostalim audio komponentama.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F