|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zalman 9500 Xilence MOD
Dakle odlućio sam se riješiti podosta bučnog Zalmanovog venta... evo kako je teklo ![]() 1. ovo je bilo stanje prije MODa ![]() ![]() ![]() 2. ovo su temperature original Zalmana na 1500 rpm IDLE ![]() LOAD ![]() isti zalman samo vent na 1800 rpm, to je bila granica da se tak-tak ćuje a hladi donekle o.k., iznad tih okretaja je pre bučan 1800 rpm IDLE je isti kao i na 1500 rpm LOAD ![]() 3. Zalman izvađen iz compa ![]() imate 2 šarafa koja treba izvaditi kao što se vidi na slici, samo vent je isto prišarafljen na jednom u nosaću, kad okrenete vent vidjet ćete ga ![]() ![]() 4. Uzmete svoj Xilence 92 mm vent i sa vrućim nožem/skalperom odrežete nosaće venta, samo pazite da vam dijelovi ne uđu u vent, jer će ružati i to bi trebalo onda ovako izgledati ![]() 5. osobno mi se nije dalo raditi rupe na Xilence ventu iako imam alat, pa sam ja upotri***io jednu jako jednostavnu i lako dostupnu metodu ![]() uzeo sam ljepilo za cipele(nisam imao nikakvo drugo doma, osim dvokomponentnog ![]() ![]() evo kako izgleda kad se namontira ![]() ![]() PS prebrikao sam kablove samo na ovaj 3-pinski jer je bio i molex konektor koji mi ne treba ![]() 6. Evo kako to izgleda u compu ![]() ![]() temperature Zalman 9500 Xilence MOD IDLE ![]() LOAD ![]() eto rezultat je da napokon imam ajmo reći nečujno računalo uz jako dobre temperature ![]() razlika naspram Zalmana i Xilence ventova na istim brzinama je u IDLE-u cca 3 stupnja, a u LOAD-u 5 stupnjeva a kad se Zalman vrti na 1800 rpm i ossjetno je glasniji od Xilence-a opet je u prevlasti Xilence, a Zalmana tjerati preko tih okretaja nema svrhe jer je preglasan u IDLEu Xilence je hladniji 2 stupnja a u LOADu je topliji za 2 stupnja s time da mi je onda u sobi bilo 5 stupnjeva veća temp(bilo mi malo hladno u sobi pa sam upalio grijanja a zaboravio da testiram temp), nemam ss ali u loadu je za stupanj na istim temp Xilence hladniji od Zalmana. Opet ponavljam nećujan vent, a hladi malo bolje od dosta bučnijeg Zalmana ovo se da primjeniti na bilo koji zalman koji ima isti oblik samo treba pripazit na promjer venta Kupnja Xilence venta i 2 sata posla spasiti sluh od zlog Zalmana neprocijenjivo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 04.02.2008. u 16:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Daj stavi slike u thumbove... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zašto Xilence pišeš krivo i velikim slovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
urađeno ![]() Citiraj:
nisam ga ja niš sfušao ![]() stvar je u tome kaj u Zalmana vf-900 ide 80mm vent a ja sam stavio 92mm, da pogađaš ne stane unutra ![]() za prostor venta mi nije bed jer većina GPUa danas zauzima po 2 slota, a zakaj ne bi i moj? ![]() imaš tu objašnjeno kako sam vf-a radio, pred kraj teme ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63378 PS ja ne fušam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
To je drugo, vidim da mi malo strsi ali nisam odmah skontao da si stavio veci ventilator, u glavnom skroz dobro posto i ja koristim 9500 i 900 uradit cu nesto slicno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|