|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
1:1 pixel mapping monitori
Koji su sve monitori 20" i 22" šta podržavaju 1:1 pixel mapping, a da se mogu kupit kod nas. Gledajući po cijenicima niko ne daje tu informaciju. Znam za Benq FP 241W i Dell 2407WFP-HC ali su mi oni skupi. Ante |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Dell 2007FPW BTW, kako imam 2005FPW i tu opciju, ja sam to uzeo zadravo za gotovo i smatrao da to nije nista ekstra i da to svi LCD-ovi imaju. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zanimljivo da google nalazi vrlo malo stranica di se govori o tome, možda svega 5-6 foruma. Mislim da je pixel mapping must have opcija za sve koji se igraju na monitoru (pogotovo ako se misli spojit konzola). Evo to su zasad 3 monitora za koje se sigurno zna da podržavaju pixel mapping. P.S. Bolje rečeno "SVI" monitori ne podržavaju tu opciju. Naravno pod monitore mislim na LCD. Ante |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pa iskreno mislim da imas tu pravo jer pixel maping je odlicna stvar pogotovo na monitorima vecih diagonala za ljude koji nemjau novca da godisnje kupuju neke bjesne graficke kartice i prakticki uvijek mozes imat nativnu rezu na monitoru.... to je super stvar!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mislim da vecinom ovdje ljudi imaju jeftine Samsunge i Philipse bez pixel mapinga i ne vjerujem da bas stalno igraju na nativnim rezolucijama a nitko se bas nije pobunio na strasnu degradaciju slike na nizoj rezi. Osobno sam na Samsungu 226 bw igrao igre na 1280x1024 i da sam primjetio negu znacajniju degradaciju i nisam... A mislim da nisu niti drugi jer bi se puno vise o tome tu pisalo...
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ja samo znam da odkada samna VA monitoru da me glava ne boli niti nikakve zdrastveni problemi istina gledam u njega oko 7h dnevno do 10 pa mozda i to igra ulogu drugo je ko gleda 3h dnevno drugo ko gleda 10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Dobro i ja mislim da slika definitivno nije smeće na drugim rezolucijama o nativne, ali definitivno je lošija. Slika je mutna i izgubi oštrinu, a to se najbolje vidi kad se zamrzne slika na trenutak kod igranja. Meni je također jasno da puno ljudi i nezna za pixel mapping, i kao što vidimo rijetki ga monitori podržavaju tako da ljudi nemaju izbora. Ako ljudi se povremeno(stalno) igraju na računalo definitivno bi morali obratit pažnju na pixel mapping, naravno ako im to financije dozvoljavaju. Recimo jedan po svemu izvrstan monitor Lenovo L220x ima veliku manu da nema pixel mapping. Mislim da trenutno manjina ljudi može igrat novije igre u njegovoj nativnoj rezoluciji gdje je slika vrlo dobra. Ostali su prisiljeni smanjivat rezoluciju, te tako gube na kvaliteti slike koju su dobili kupovinom S-PVA matrice i po mom mišljenju dobili kvalitetu slike sličnu kao kod TN matrice. Možda sam u krivu, ali to je moje mišljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Može se dodati i Philips 200P7 serija na listu 1:1 pixel mapping monitora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Potpuno pogresno razmisljanje! Prije svega igranje na rezoluciji koja nije nativna daje mutniju sliku. TN monitori, isto kao i pva i ips, imaju savrsenu ostrinu slike tako da ne mozes porediti mutnu sliku na nenativnoj rezi pva monitora sa ostrom slikom na nativnoj rezi tn monitora! Prednosti pva i ips monitora nad tn monitorima nisu u ostrini vec u prikazu boja i kutu vidljivosti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Da...nisam bio siguran jel je to do drivera ili do monitora, ali drago mi je da smo to razjasnili. Ne mogu vjerovati da o jednoj od najvažnijih varijabli pri kupnji monitora s većom rezolucijom ima toliko malo informacija. Kad bi barem bio neki site s popisom monitora i drivera koji podržavaju pixel mapping, ili sticky u kojem bi svaki korisnik napisao za svoj monitor ili verziju drivera po određenoj shemi. Npr. monitor: Samsung 226BW pixel mapping: ne GPU: 6800GS driveri: NVIDIA ForceWare 169.21 WinXP flat panel scaling: da P.S makar sad sam skužio da ima nekak puno stickya u ovom podforumu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 30.01.2008. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Mozda ti imas kakve druge spoznaje/iskustva? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
A st fali TN monitoru ako su u pitanju igre? Mislim da malo previse filozofirate...
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Isto što i Nvidia 7300 GS/GT... seriji kartica. Jednostavno neko želi vidjeti maximalnu kvalitetu i na igrama, no isto tako TN je sasvim dovoljan nezahtjevnim korisnicima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ajde dobro... Iako mislim i dalje da pretjerujete...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|