|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
xp, sata disk i asus
evo u čemu je problem: nabavljam novu pilu s SATA diskom i koliko vidim instalacije xp-a se razlikuje od one s PATA diskom. problem je što nisam baš skužio postupak instaliranje tih sata drivera a još veći je taj šta komp nema floppy! da li trebalo prije svega naštelat kakve opcije u bios-u? koliko sam skužio ovaj postupak ovisno o sata kontroleru nije uvijek poreban, ili ipak je? matična koja me zanima je asus p5k a disk je seagete sata 250gb. ukratko šta da radim? p.s. koja je razlika između matičnih asus p5k i p5kr ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može se dogoditi da ti SATA driveri ni ne budu trebali. Ako ti ipak budu trebali, imaš 2 rješenja: 1. integrirati SATA drivere u vindoze pomoću programa nLite (imaš thread o tome tu na forumu) ili 2. otići u BIOS i stavku SATA Mode promijeniti u 'Native IDE Mode'
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ni jedan ni drugi odgovor mi baš previše ne odgovaraju da li bi se dalo drivere piknut na usb stick?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni za zadnje 3 Asus ploce nisu u opste trebali driveri, problem je bio kod starih ploca gdje je s-ata bio dodatni kontroler a sada su s-ata primarni kontroleri a p-ata obicno dodatni tako da instalacija ide bez problema. Ova zadnja je Asus P5K-E WiFiAP, ta sto ti hoces da uzmes ima slicne komponente (ICH9) tako da ti nece trebati nikakav drajver niti za XP niti za Vistu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|