|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() jel može kratka uputa kako instalirati Leopard na disk koji se sastoji od 3 particije, prva su instalirani XP, druga je Arhiva, a treća bi bila za osX, već formatirana u fat32 i čeka... no, probao nisam jer si ne mogu dopustiti da ne mogu uć u XP, pa da prije pitam kako nakon instalacije Leoparda, uspjet napravit dual boot, tj., da dobijem izbor za boot između XP i Leoparda? ako ste me skužili, pišite. ![]() edit: jao, krivo sam napisao naslov.. mislim na "istom disku".... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
U instalaciji OS X-a pokrenes Disk Utility, formatiras particiju koju zelis u MacOS Journaled FS, zatvoris Disk Utility i onda ces moci zadati na koji ce se disk smjestit OS X. Ovo pricam za Tigera, ali mislim da je u Leopardu situacija ista izuzev nesto mocnijeg Disk Utility-a koji IIRC moze resizeat particije bez gubljenja podataka (doduse, mislim da to vrijedi samo za OS X particije). Za izbor OS-a koji ce se boot-ati nemam pojma, jer nisam stavljao OS X i Windoze na istu mashinu, ali pretpostavljam da bi neki boot loader software trebao pomoci.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
|
ovo je sve jasno,imam ja instaliran OsX, ali bih ga želio imati skupa sa XP na istom disku. koji bootloader, na koji princip oni rade? instaliram ih u OsX pa unutar osx-a pokrenem i podesim, ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Acronis bootloader npr. A proguglaj malo i o Darwin boot opcijama...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lika u mom srcu
|
ma cijeli dan tražim i ništa konkretnonisam pronašao... insanelymac sam pretresao, no svi samo govore o bootanju sa dva diska, no nigdje o tome kako bootati sa istog diska.. i nigdje nema nekog detaljnog objašnjenja.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Pa zar ne dolazi s OSX-om neki boot manager? Npr. kao sa linuxima, samo instaliraš linuxe na particiju koja ti odgovara i on detektira windowse i pita te dal hočeš dual boot, nakon što se sve instalira samo u win recovery conzoli napišeš fixboot da bi se mogli normalno dizati windowsi i sve radi normalno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
A de mi recite, prijatelj je kupio Mac Book pro sa neznam kojim OS-om (valjda taj Leopard, novi je Mac book). Sad mene zanima, dal je taj OS koji ima na Mac Book pro mogao staviti na obican komp (laptop) pa da bude isto funkcionalan kao i na Appleu??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Gabre vidim da se još mučiš sa tim Osx-om... ono što tebi treba je PC EFI, zadnja verzija je 8.0, samo oprez sa time da si ne uništiš sve podatke na hardu. ak se ne varam zadnja verzija instalacijskog dvd-a od Kalywey-a 10.5.1 ima u sebi več PC_EFI pa se netrebaš zezati... PS naslov si trebal staviti XP i Leopard na istom hardu ![]() baš direktno sa njegovog instalacijskog dvd-a nemožeš, ali "prilagođenu" instalaciju možeš koja če biti toliko funkcionalna koliko je kompatibilian tvoj hardware od laptopa sa osx-om |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
|
jonyb - ma tek mi je prekjučer proradila instalacija nakon što sam nabavio upravo ovu 10.5.1 kalyway.. daj mi onda jonyb, može i na PM, pokušaj reć kako da osposobim leopard na drugoj particiji na disku gdje je već XP. i da, znam za naslov... zahebo se tipkajući :d |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
hehe bome si nestrpljiv. evo da ti dam par hintova ![]() za PC EFI idi na stranicu od netkas-a, tamo češ nači zadnju verziju iako jel več uključena u ovu novu instalaciju 10.5.1... na insanelymac forumu imaš poprilično dosta helpova kak instalirati PC EFI, te kako srediti boot... samo budi oprezan jer je lako zeznuti particije i podatke na disku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
@jonyb - imam verziju kalyway 10.5.1, znaci ne trebam instalirati PC EFI ? e sada jel imas neki link kako namjesiti dual boot izmedju viste i osx-a ako su na istom hardu, prije sam u slucaju tiger to radio sa acronisovim boot loaderom, pa me zanima oce raditi sa leopardom. i jel mogu imati instaliranu vistu i osx na jednom hardu bez da moram gubiti sve podatke sa harda. raspored particjija bi bio C: vista D: data E: osx e jos nesto jel mogu napraviti kao u sluaju sa tigerom jednu particiju u fat32 file sysu i onda priliko instalacije formatirati je u mac osx journal ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Lika u mom srcu
|
nakon kupnje drugog harda, samo za osx, ne mogu nikako instalirati... lud sam.. instalacija prođe, restart, i kad krene onaj bootloader - bam, reset.... probao 10 kombinacija pri instalaciji, i uvijek isto.. koja je još aktualna instalacija, osim 10.5.1 Kallyway? može i na PM |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Lika u mom srcu
|
evo da se javim. USPJEŠNO instaliran Leopard, nakon jedno 30-40 reinstala... ![]() ![]() uglavnom, problem bio u biosu od ploče, fleshao zadnji bios, i prošla instalacija.. no onda krenule muke po grafičkoj... uglavnom, isprobao 3 drivera za grafu, i niakko doć u osx.. monitor ode u standby.. i onda kontaktiram dečka na insanelymac, koji mi na PM pošalje link gdje da skinem triakis_2400_2600_2900.pkg (ali kao DVI verzija) i RADI, osx mi prepoznao i monitor, odmah podesio rezu i još mi piše da je quartz supporrted ![]() no, mrežna mi ne radi, odnosno u osx-u kao radi, ali moj Kasda router ne svijetli LAN lampica... i ne mogu se konektat na net.. sad se bacam u potragu za nekim driverima za svoju mrežnu... RTL8111B isto tako i zvuk nemam, moram tražit drivere za zvučnu... ADI1986A |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Lika u mom srcu
|
a ono, već sam bio skoro odustao. izludilo me... i sad nemam taj zvuk, i mrežna mi ne radi, zapravo, u osx piše da radi, no modem glupi Kasda ne prepoznaje lan... i ne mogu na net... ![]() našao sam neke drivere za mrežnu svoju, no ne znam ih instalirati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
ak možeš na konfiguraciju kasde onda ti mrežna radi, samo si pogledaj kak ti je podešen DHCP. jel ti je kasda u ruter modu? budem ti sutra točno napisao upute za drivere, ali btw jednostavnije je nego u windowsima tak da.. Zadnje izmijenjeno od: jonyb. 27.01.2008. u 01:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Lika u mom srcu
|
kasda nije u router modu, jer ni pod XP mi neće da radi u router modu kako spada... ![]() izgubio sam i link na upute kako konfigurirati kasdu u router mod... zanimljivo je da u osx ethernet je zelena lampica, no kasda jednostavno ne prepoznaje da je ukopčana u Lan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Lika u mom srcu
|
da se lagano javim... sredio sam problem mrezne (kupio jeftini realtek od 30kn) koji radi nativno u OsX, yvučna mi radi, no ne radi yasada i Micin, no rade se driveri i za to. ostalo sve radi, grafa radi nativno sa svim podrškama što sam jako sretan. OS ima svojih prednosti, no nekome tko prije nije imao doticaja s njim bi mogao biti na početku odbojan u nekim stvarim i nerazumljiv (windoye su nas pokvarile totalno).. ![]() no yapravo je sasvim jednostavn .. i da, y i z su mi obrnuto, pa sorry na pogreskama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
|
joj sorry... ako misliš da ga pokreneš bez instalacije, to ne možeš. Bar ja nisam uspio. Niti sam vidio tu opciju uopće... instalacija ti traje 20min, ako i toliko... liveCd - Linux ima tu opciju.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|