Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2008., 20:08   #1
pimp
Premium

Datum registracije: Sep 2006
2 monitora na 1 komp. kako uspostaviti?

poz , imam jedan 17' kcd prestigio Pi73 koji skuplja prašinu , sad bih ga htio spojiti na komp da imam 2 monitora , trenutno imam samsung syncmaster 788DF/793DF/793MB , spojim ih preko DVI prikljucka na grafu (xfx 7900gs) i kad upalim komp samsung normalno radi a na lcdu se vidi slika kad se dižu windovsi te onda zacrni i nema ništa više? može help kako da prestigio proradi
Staro 31.01.2008., 13:54   #2
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor pimp Pregled postova
poz , imam jedan 17' kcd prestigio Pi73 koji skuplja prašinu , sad bih ga htio spojiti na komp da imam 2 monitora , trenutno imam samsung syncmaster 788DF/793DF/793MB , spojim ih preko DVI prikljucka na grafu (xfx 7900gs) i kad upalim komp samsung normalno radi a na lcdu se vidi slika kad se dižu windovsi te onda zacrni i nema ništa više? može help kako da prestigio proradi
Odi u Control Panel od nevidije i odi na "Set up Multiple Displays".
Tu stavi kvacicu/tocku na "Configured independently from each other (Dualview)".
Malo prckaj jos po tim postavkama(pod Display) da si stavis odgovarajucu rezoluciju za svaki monitor, kao i refresh rate za Samsung CRT.
Nakon toga odes u Display Properties(desni klik na desktop, "Properties" pa na "Settings") i nastelas si poziciju monitora(nekad zna biti jedan veci od drugog, pa i to namjestis).

To bi trebalo biti to...javi ak imas jos frke.

Nakon toga skines Ultramon i namjestis si sve kaj ti treba(mogucnosti koje inace nemas), recimo razlicite wallpapere na monitorima.

gamer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno