Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2008., 14:36   #1
Antonic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Agregat od cca 10-12 kw

Poz, zanima me di se moze kupit ovakav agregat. Vidija sam da ima polovnih po oglasima, ali mene bi zanima novi.Znaci do cca 12kw. Jel benzinski ili dizel nije vazno. Po pevecu i ovim lokalnim ducanima sam vidija do nekih 2-3kw.

Ty
Antonic je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2008., 15:18   #2
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Antonic Pregled postova
Poz, zanima me di se moze kupit ovakav agregat. Vidija sam da ima polovnih po oglasima, ali mene bi zanima novi.Znaci do cca 12kw. Jel benzinski ili dizel nije vazno. Po pevecu i ovim lokalnim ducanima sam vidija do nekih 2-3kw.

Ty
Treba li ti za pogon IT-a ili neceg drugog? Tj. da li mora imati automatsku regulaciju paljenja, veci rezervoar, komutacijski sklop i slicno?
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2008., 17:03   #3
Antonic
Premium
Moj komp

Da za to je. Sad ne znam da li bi se vise isplatilo uzet to + UPSove ili njega sa komutacijskom elektronikom. Ne sicam se bas dobro toga jer nisan pazija na satu, al koliko se sicam rijec je o tome da kad nestane struje on automatski prebaci na napajanje iz agregata odnsono alternativnog izvora. Sad ne znan kakav agregat treba bit da se momentalno upali... Svaka informacija je dobrodosla
Staro 24.01.2008., 22:03   #4
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Da za to je. Sad ne znam da li bi se vise isplatilo uzet to + UPSove ili njega sa komutacijskom elektronikom. Ne sicam se bas dobro toga jer nisan pazija na satu, al koliko se sicam rijec je o tome da kad nestane struje on automatski prebaci na napajanje iz agregata odnsono alternativnog izvora. Sad ne znan kakav agregat treba bit da se momentalno upali... Svaka informacija je dobrodosla
Agregat se spaja prije UPS-ova (naravno da su UPS-ovi potrebni jer agregatu treba neko vrijeme da se upali i uvede u stabilan rad), no onda se stavljaju UPS-ovi odgovarajuce snage ali ne pretjerano velike autonomije.

Ako zelis potpunu automatiku, moras staviti i komutacijski sklop, dovoljno goriva za rad bez napajanja (ovisi o podneblju i potrebama) i potpunu automatiku paljenja.

Sad, 10-12 kW je nit vrit ni mimo, koliko ima IT opreme, a koliko opreme za koju bi bilo zgodno da je na agregatu (klime itd.)?
Staro 24.01.2008., 23:13   #5
panaso
Premium
Moj komp

panaso's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:

Ty
Ja sam uzeo Hondu 12D 30 ampera izvodi 4kwhx3
to jest trofazni po jednoj fazi ima konstatno 3,2-4 kwh max 6(samo pobuda par minuta)
sinhroni radio mi je dosada 200 sati ne grije se do 8 sati rada preko bi bilo opasno troši 1-3 litre po satu
prije rada se mora štelovat način rada to jest jeli ti triba za 3,9,12,18(max 10-setak min) kwh
težina 140 kg(kako su ga smanjili ne znam ali strojček funkcionira)
Ako se naštela za potrošače 3 kw buka 70 decibela a 12 100-tka
zaštita od izgaranja je nikakva to jest ako se priključi potrošač od 15 kwh po fazi stroj nema nikakvu zaštitu i dočiče do izgaranja generatora moraču ugradit naponsku zaštitu jer ne rukujem jedini s njime.
panaso je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2008., 14:40   #6
Antonic
Premium
Moj komp

trebalo bi napajat 20 (nisu neke masine i ne trose preko 300w) racunala i jos recimo kw rasvjete. Podneblje je blizu splita dakle za 15 dana se vise necemo grijat uopce tako da je to jedino sta treba napajat.
Zanima me da li postoje takvi uredjaji koji dolaze s gotovom ugradjenom elektronikom i di ih se moze nac?
Staro 25.01.2008., 15:02   #7
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
trebalo bi napajat 20 (nisu neke masine i ne trose preko 300w) racunala i jos recimo kw rasvjete. Podneblje je blizu splita dakle za 15 dana se vise necemo grijat uopce tako da je to jedino sta treba napajat.
Zanima me da li postoje takvi uredjaji koji dolaze s gotovom ugradjenom elektronikom i di ih se moze nac?
Trebas pogoniti i klime time ili ne?

Uredjaji s kompletnom automatikom... Ne znam za eventualni takav model, no ima poduzeca koja se bave agregatima i koja bi ti to znala reci.

U pravilu se radi i dosta na instalacijama, ovisno o snazi se stavljaju nove sabirnice, rekonfiguracija iz GRO-a nadalje... Ovo ne bi smio biti nikakav problem.
Staro 25.01.2008., 17:35   #8
Antonic
Premium
Moj komp

Dobro si me sitija za klime... Ali napravit cu detaljnu racunicu. Ako znas mozda ime neke firme koja se tim bavi.

Hmm zasto bi se mora rekonfigurirat GRO? I kako to ide s HEPom?
Staro 25.01.2008., 20:50   #9
panaso
Premium
Moj komp

panaso's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Ja sam ti isto u kaštelima možeš doč pogledat moj agregat ima tip na Duilovu koji ti može napravit automatiku inače on održava agregate od Vipovih baznih stanica
panaso je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2008., 22:47   #10
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Dobro si me sitija za klime... Ali napravit cu detaljnu racunicu. Ako znas mozda ime neke firme koja se tim bavi.

Hmm zasto bi se mora rekonfigurirat GRO? I kako to ide s HEPom?
Ovisno je o objektu, ali u pravilu se agregatska sabirnica stavlja (najcesce radi kontrole) u ili kod GRO-a. S HEP-om nema problema, to je iza njihovih brojila i ulaznih sklopki.
Isto tako, pazi na klime, to je jako osjetljiva stvar, vidi hoces li s njima na agregat, "obicnu" struju ili cak UPS-ove.

E sad, Split... Provjerit cu, ne znam napamet.
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2008., 09:48   #11
Antonic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ovisno je o objektu, ali u pravilu se agregatska sabirnica stavlja (najcesce radi kontrole) u ili kod GRO-a. S HEP-om nema problema, to je iza njihovih brojila i ulaznih sklopki.
Iggy malo me zbunjujes. Je malo off topic, ali koliko znam brojilo od HEPa se nalazi u GROu. I koje ulazne sklopke? Nije rijec o zgradi nego o kuci. Dakle kabeli idu u GRO i do tu je HEPova jurisdikcija. Dalje osobe ciji je objekt tj. korsinika. Nisan vise siguran u terminologiju ...

Mislis da bi klima mogla stvarat problem zbog neravnomjernog napona kojeg bi dava agregat kad se pali ili?
Staro 26.01.2008., 10:50   #12
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
jeftiniji agregati imaju svakakvog "smeća" u naponu, nepravilne oblike sinusoide, "špiceva" i nisu pogodni za napajanje elektroničkih uređaja. za to služe generatori koji su reda veličine cijena 10 k eura za 5 kw. ovo u pevecu može poslužiti za rasvjetu ili napajanje kakve bušilice ili slično, mada i elektromotori imaju problema sa takvim generatorima.

što se tiče gro-a, hepova jurisdikcija seže do brojila i eventualnog limitatora, a razvodna ploča sa osiguračima i dalje od nje je tvoje. uz uvjet pravilne izvedene instalacije i preinaka koje napraviš.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2008., 15:44   #13
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Iggy malo me zbunjujes. Je malo off topic, ali koliko znam brojilo od HEPa se nalazi u GROu. I koje ulazne sklopke? Nije rijec o zgradi nego o kuci. Dakle kabeli idu u GRO i do tu je HEPova jurisdikcija. Dalje osobe ciji je objekt tj. korsinika. Nisan vise siguran u terminologiju ...

Mislis da bi klima mogla stvarat problem zbog neravnomjernog napona kojeg bi dava agregat kad se pali ili?
Ma ja gledam iz druge perspektive, nisam razmisljao o kuci.

Agregati imaju problema s raznim "nepravilnostima", no, recimo, ovisno o potrebama i potrosnji nekad ces klime staviti na agreatsko napajanje (kako bi smanjio potrosnju na UPS-u), a nekad ces ih staviti na UPS.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno