|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Mjerenja prometa sa routera?
Imam Kasdu KD318EUI, koji je spojen preko switcha na više kompjutera, je li mogu nekako sa njega mjerit internet promet za svaki kompjuter zasebno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
valjda su kompjuteri preko switcha spojeni na Kasdu ![]() Mjerenje prometa mislim da ti ovisi o samom uređaju. Ne znam sad podržava li Kasda uopće mjerenje prometa za svaki port posebno, mislim da ne. Ali switch koji imaš bi mogao podržavati, pitanje je samo modela firmwarea. znam da pojedini routeri mogu mjeriti promet, ali za tvoj switch nisam siguran. Uđi u postavke switcha pa vidi negdje po Logging ili QoS imaš li kakve opcije za mjerenje prometa. Samo nisam siguran kako ćeš odvojiti promet prema van od prometa prema mreži na svakom od portova. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Oprostite na krivom izražavanju.... ![]() Ja bi stavio na kompjutere du meter i riješen problem, ali problem je što preko istog kabla sheram file-ove, printere... i onda ne mogu imat mjerodavne podatke nikako o internet prometu. Tako da bi mi jedino odgovaralo kad bi kasda mjerila, ali i mislio sam da ne može.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Mjerodavni podaci o internet prometu nalaze se na korisničkim t-com stranicama (https://user.t-com.hr). Čak imaš i neki mjerač prometa koji sa tih stranica preuzima podatke ako te mrzi ručno provjeravati... Ako nemaš t-com onda pogledaj malo po stranicama od tvojeg providera. Svi bi trebali imati stranice za provjeru prometa.
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Citiraj:
Kasda može mjeriti promet, čini mi se, ali samo ukupni ne po portovima.
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
A duga priča, radi se o firmi, i nemamo flat rate, pa želim znat ko puno troši prometa... pa znam da je to nemoguće, zato sam pitao je li moguće u kasdi namjestit... Da ne otvaram novu temu, je li mogu sa nekim programom mjerit koliko mi određeni programi troše prometa, npr. ie i outlook? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
ako si firma kako je uopće moguće da nemaš flat ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
E da ima ikakve mogućnosti za flat ja bi ga imao, ali nisam iz hrvatske, nego iz hercegovine, kod nas HT ne nudi nikako flat rate, a drugih providera nema.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
aujoj, nema fleta, bummer
|
|
Oglas
|