|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
[ POMOC ] Kuciste provodi struju?
Dobar dan Danas sam isao mjenjati rame prvi put na novom pc-u i prilikom mjenjanja,tj prije 15min sam iskljucio pc ,iskljuciio sve kablove i ugasio i monitor te na prekidacu od strujnog kabla koji ima cak i zastitu od strujnog udara,zastitu od niskog napona ,sam iskljucio sve. Kad sam primio straznji dio kucista,struja me je udarila,onak malo ,napon Kad sam stisnuo rame,struja me je udarila opet onak malo,taman da osjetim da nemogu da promjenim rame,isto se dog 40min kasnije jer sam mislio da pc mora malo odlezat iako nije radio duze od 30min prije promjene rama hm? jel moguce da struja ostane u racunalu i da me strese? novo napajanje i kuciste codegen 400w svi kablovi istekani
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Jesu li usb-i na kućištu uštekani? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Kad ga ugasim da pritisnem tipku za paljenje? Nema mi to smisla? Ps.Jedino ukljuceno je ostalo 2.1 zvucnici i Adsl koji je spojen sa usb Ali ja sam iskopcao napajanje a i zvucnici su ukljuceni na razvodnik T sa 6 uticnica koji ima anti-strujnu zastitu i na njemu sam stavio napon na OFF ,znaci nikakav doticaj sutruje nije preko toga
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Warcraft ti je napisao "KAD GA ISKLJUCIS IZ STRUJE" a ne kad ga ugasis stisni tipku za paljenje ... odstekaj i iskljuci sve to ti je pol minute posla a ne da sprzis komp bezveze ili nedajboze da ti se nekaj desi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
kako nema? pa kad ugasiš komp i ištekaš/isključiš napajanje i sve ostale kablove, u kompu još ostaje napona po komponentama i u napajanju... a kad ga pokušaš upalit "na prazno" onda on povuče još to malo struje kaj je ostalo u njem...možda ti i koja lampica na kućištu zasvjetli na sekundu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Ali ga svi lupetate gluposti... ![]() ![]() ![]() ![]() Patakmajster mu je dobro rekao - uzemljenje mu je banana,neka to riješi - on ili neki električar... ![]() ![]() ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
svi mu govorite kako da se riješi struje na kučištu, a dali mu nje netko rekao zašto se javlja struja na kučištu. e da puno pametnih a pameti niodkuda. kondiči ovo ono ,uzemljenje ovo ono, on pita kako se riješiti struje na kučištu i da te struje nema više, ali činimi se da to nije moguče jer kad upali komp eto struje na kučištu. kako poboljšati uzemljenje možda promjenom kompletne instalacije u kuči, gluposti. riješenje je nova ploča i napajanje jer jedno od to dvoje je neispravno, zašto negdje struja probija na kučište tj. uzemljenje,ne jako več taman toliko da neiskoči strujni osigurač kod ure. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Slicna stvar kod mene dok sam imao 300w codegena, no mene nije tresla struja kad je komp ugasen vec kad je upaljen ako dirnes bilo gdje lim unutar kucista. Zamjenio napajanje za 360w i radi jos dan danas |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Kaj god ti se dogodi. Don`t go into the light! |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
daj molim te ne trabunjaj. kako češ osigurati bolje uzemljenje od onog kojeg imaš? po tvome morao bi kopati cijelu instalaciju u kuči ili neka uzme kvalitetniji produžni kabl oko 170kn u bauhausu. to je po tebi rješenje uzemljenja.ajme gluposti. ako sam radi produžni nema boljeg jer znaš koji materjal si kupio i kako je napravljeno. ali nije svaki kvar kvar koji se identificira u ožičenju, tj.dovodu struje do kompa. ja sam isto imao problema sa tim jer kad sam prislonio ispitivač na kučište imao sam struju na njemu. rješenje koje, pijani električar je koristio fazu kao nulu a nulu kao fazu. kopaj po onoj kutijici u zidu i rješeno, ali to je bilo kod mene u kuči, on možda nema te probleme jer ne živi u hiži od 30-tak godina. po meni ovako izvadi napajanje prespoji ona dva pina na 24/20 pinskom kablu za matičnu ploču te upali napajanje te prisloni ispitivač na njega te ako ti svjetli mijenjaj napajanje jer ti vjerojatno probijaju kondiči za napajanje prije trafa a takvih nema za kupiti tu kod nas te veličine. za ostalo poslije ovog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
zzzzzzzzzzzzzvizzzzzzzzzz
evo sad ja gleda ima li u mom kucistu napona sa probnom lampom tj ovijacom sa zaruljicom ili kako vec se zove.......ima i meni napona u kucistu.....a kad se taknem zida ona tinjalica u odvijacu jos jace zasvijetli.....al meni nista ne trese i ne iskri....jedino sam jedanput primjetio kad sam istekavao monitor iz kompa malu plavi iskricu.....ali ja mislim da nema straha.....valjda..... heheheh to radim sa jezikom i bogami trese uuuuf sta trese antena heheheheh heheheh pa svak znade da je antena pod naponom heheheh........ vidi ovo covjece sad sam i ja pod naponom........ ![]() Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 26.01.2008. u 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Prvo nikavog razloga nema da se kopa "cjela instalacija u kući" da se rješi problem s uzemljenjem osim ako pijani električar nije zaboravio uopće postaviti žice za uzemljenje, onda je već malo veće sranje... Ovo što sam rekao gore govorim iz iskustva i znam zašto sam rekao i vjerojatno je problem napajanje i time će stvar biti rješena ali ja nisam niti rekao nešto drugo, uostalom rekao sam odakle da počne a uzemljenje se lako provjeri kao takvo i to nije problem... Inače eskapade sa ispitivačem neću niti komentirati... Makar ajde de, ako misliš da si tako pametan onda imam za tebe zadatak za "domaći uradak" - uzmi si antenu od analogne televizije i nasloni ga na onaj pin u sredini koaksijalne utičnice - pa mi onda reci jesi primjetio nešto čudno... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 26.01.2008. u 16:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Hm Ja sam istekao sve kabolove,maknuo pc na 30min i nije se vise pojavila struja Al ok,no sad me muci dal ja to moram stalno radit kad god nesto mjenjam,i jos me strah i iza ustekat nesto dok radi pc kao jostyck ili nesto da me nebi sprzilo.
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
@vmzagreb Slažem se sa tobom! I sigurno ta struja nije strava nego neka mala koja se javlja kao posljedica kapacitivnost i sličnh sranja oko kompa pa se malo prazni preko kompa. U biti nije to nikakva strava jer mini ništa nije otišlo ni kad sam uhvatio modem pa me je pecnio. Komp i dalje radi. Što se tiče jačine (neki dan me drmnila 220-ka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ja se slazem za primariusom Bajom oo1....da taj staticki izboj nece nicen smetati..... a mozda je bilo burno vime kad si to radija??? ili si se prije toga vozija na motoru???? gospodine panoramixu to nije ukrasni limic to je tipka off/on....heheheheh ali radi samo sa probnom kacavidom....citao sam o tom kucistu..... heheheheh meni kad padne sistem ja sa elektronskim upaljacem dizem sistem tako da mu dajem cak cak impulse direktno u procesor...... Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 26.01.2008. u 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Kad smo već kod čudnih puteva struje, na mojem Frontier kućištu postoji prednji USB priključak s dva utora a uokviren je nekim metalnim ukrasnim limićem. Potaknut pisanjem na ovu temu, odoh ja s probirštiftom ispitati svoje kućište, i gle vraga, kad dodirnem taj ukrasni limić, računalo se resetira. Što bi moglo biti ?
![]() |
#20 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Inače neki dan sam spržio shrotex napajanje u svrhu istraživanja : "Šta može bit kad se spajalica utra u USB utor?" Samo se čuo mali pucanj valjda kondić u npajanju (nisam ga otvara) i to je to ![]() E i provjer je li ti dobro usb izoliran tj da ne dira metal kad je kuciste pod naponom! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
e ovako kad si pametan kaži ti meni kako radiš uzemljenje ako nemaš žicu uzemljenja. da te vidimo sad. lako je igrati se sa žicama ako imaš industrijsku struju iliti trofaznjaču. ajd ti meni kaži lijepo kako poboljšati uzemljenje ako hiža nema uzemljenje. e da pa sad da ti riješim domači uradak, u središnjoj žici antene ima struja jer ona kad dolazi u antenu stvara malo magnetno polje te je kao zbog toga bolji prijem o čemu bi se dalo razgovarati. zato svima preporučaju da kad grmi isključe tv iz mreže da se ne skuri tv od groma. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
struja vjerojatno dolazi iz monitora preko vga ili dvi kabla tj, obrati paznju sta si doticao drugom rukom nogom osim kucista u trenutku kada te tresla struja, ukljuci komp monitor na isti izvor napajanja/fazu/utičnicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Uglavnom - krivo ne nastaje tamo struja zato (tj nastaje i zato ali nije predmet diskusiije jer je to zanemariva) to je antenska struja koja ti donosi signal ali i to nije poanta - poanta je da ti ispitivač svjetli a sad ti meni reci ako ti ispitivač svjetli i ti imaš u komp uštekanu antenu eto ti jednog od mogućih razloga da te pecka struja i da ti svjetli probirštift, posebno ako ti je napajanje/uzemljenje slabo, makar može i bez toga ić, čak i sa sasvim ispravnim uzemljenim te antena može "trest" preko kante ako je uključena i to je sve normalan rad i zato sam rekao da nije svaka struja struja... A kako radi to sa antenom tako mogu i monitor, printer ili bilo koji drugi uređaj raditi "sranje" i zato niti nemožeš jeddnoznačno reći ko je kriv...
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
ha ***ga sve si pogodio. kaj imaš malu maturu ispod sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
javol |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
posto mi se ne da citati cijelu temu sada, mozda je vec netko rekao... Kondenzatori u napajanju se nabiju i ostanu nabijeni nakon gasenja i iskopcavanja naponskog kabla, ovisno o kvaliteti kondica, taj napon se moze jaaaako dugo zadrzati u njemu, a ako ostane opasna struja i napon moze ubiti covjeka. Ja imao bliski susret sa codegenom od 400W (ko iz teme), ugasio produzni na prekidac, iskopcao naponski kabel, otvorio kuciste taknuo napajanje a ono zviz, odletio sam doslovce od 1.5m unazad i prizemljio na krevet i lupio glavom u zid. Tako da se s tim nije zaebavat pogotovo jer mogu biti vrlo opasne struje iz samo jednog izbijanja, a da ne govorim ako su 2 kondenzatora na ulaznom vodu (220v). Kondenzatori se mogu isprazniti kako je netko rekao, stiskanjem tipkala za paljenje kad je iskopcan naponski kabel.
![]() |
#30 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|