Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2008., 13:03   #1
crocro25
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
[ POMOC ] Kuciste provodi struju?

Dobar dan
Danas sam isao mjenjati rame prvi put na novom pc-u i prilikom mjenjanja,tj prije 15min sam iskljucio pc ,iskljuciio sve kablove i ugasio i monitor te na prekidacu od strujnog kabla koji ima cak i zastitu od strujnog udara,zastitu od niskog napona ,sam iskljucio sve.

Kad sam primio straznji dio kucista,struja me je udarila,onak malo ,napon
Kad sam stisnuo rame,struja me je udarila opet onak malo,taman da osjetim da nemogu da promjenim rame,isto se dog 40min kasnije jer sam mislio da pc mora malo odlezat iako nije radio duze od 30min prije promjene rama

hm?
jel moguce da struja ostane u racunalu i da me strese?

novo napajanje i kuciste codegen 400w
svi kablovi istekani
Staro 24.01.2008., 13:11   #2
Warcraft1980
Premium
Moj komp

Warcraft1980's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor crocro25 Pregled postova
Dobar dan
Danas sam isao mjenjati rame prvi put na novom pc-u i prilikom mjenjanja,tj prije 15min sam iskljucio pc ,iskljuciio sve kablove i ugasio i monitor te na prekidacu od strujnog kabla koji ima cak i zastitu od strujnog udara,zastitu od niskog napona ,sam iskljucio sve.

Kad sam primio straznji dio kucista,struja me je udarila,onak malo ,napon
Kad sam stisnuo rame,struja me je udarila opet onak malo,taman da osjetim da nemogu da promjenim rame,isto se dog 40min kasnije jer sam mislio da pc mora malo odlezat iako nije radio duze od 30min prije promjene rama

hm?
jel moguce da struja ostane u racunalu i da me strese?

novo napajanje i kuciste codegen 400w
svi kablovi istekani
Kad ga isključiš iz struje, samo pritisni tipku za paljenje, da se komp "isprazni".

Jesu li usb-i na kućištu uštekani?

Wii entertainment

KLIKNI
Warcraft1980 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2008., 13:24   #3
crocro25
Premium
Moj komp

Kad ga ugasim da pritisnem tipku za paljenje?
Nema mi to smisla?

Ps.Jedino ukljuceno je ostalo 2.1 zvucnici i Adsl koji je spojen sa usb
Ali ja sam iskopcao napajanje a i zvucnici su ukljuceni na razvodnik T sa 6 uticnica koji ima anti-strujnu zastitu i na njemu sam stavio napon na OFF ,znaci nikakav doticaj sutruje nije preko toga
Staro 24.01.2008., 13:35   #4
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
Warcraft ti je napisao "KAD GA ISKLJUCIS IZ STRUJE" a ne kad ga ugasis stisni tipku za paljenje ... odstekaj i iskljuci sve to ti je pol minute posla a ne da sprzis komp bezveze ili nedajboze da ti se nekaj desi
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2008., 13:39   #5
Rev
Premium

Rev's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Kad ga ugasim da pritisnem tipku za paljenje?
Nema mi to smisla?
kako nema? pa kad ugasiš komp i ištekaš/isključiš napajanje i sve ostale kablove, u kompu još ostaje napona po komponentama i u napajanju...

a kad ga pokušaš upalit "na prazno" onda on povuče još to malo struje kaj je ostalo u njem...možda ti i koja lampica na kućištu zasvjetli na sekundu...
Rev je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2008., 13:47   #6
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
okrenu se svi ventovi na manje od pol sekundi i onda se ugasi. Tako da znas da je to to.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2008., 22:37   #7
patakmeister
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Moj komp

patakmeister's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Slabo ti je uzemljenje bolje ga uzemlji i nema problema!
Staro 25.01.2008., 23:18   #8
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ali ga svi lupetate gluposti... Da ga trese struja koja ostane u kapacitatorima (kondezatorima),da nebi netko rekao nešto meni..i to još 40 min. kasnije... Nee da nema logike,već je smiješno...

Patakmajster mu je dobro rekao - uzemljenje mu je banana,neka to riješi - on ili neki električar... Da se još nebi pojavio u nekim novinama,na predzadnjoj stranici tj. među onima koji više "ne idu u Trst"...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 11:30   #9
vmzagreb
Premium

Datum registracije: Sep 2007
svi mu govorite kako da se riješi struje na kučištu, a dali mu nje netko rekao zašto se javlja struja na kučištu.

e da puno pametnih a pameti niodkuda.

kondiči ovo ono ,uzemljenje ovo ono, on pita kako se riješiti struje na kučištu i da te struje nema više, ali činimi se da to nije moguče jer kad upali komp eto struje na kučištu.

kako poboljšati uzemljenje možda promjenom kompletne instalacije u kuči, gluposti.

riješenje je nova ploča i napajanje jer jedno od to dvoje je neispravno, zašto negdje struja probija na kučište tj. uzemljenje,ne jako več taman toliko da neiskoči strujni osigurač kod ure.
vmzagreb je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 11:36   #10
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Slicna stvar kod mene dok sam imao 300w codegena, no mene nije tresla struja kad je komp ugasen vec kad je upaljen ako dirnes bilo gdje lim unutar kucista.

Zamjenio napajanje za 360w i radi jos dan danas
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2008., 11:56   #11
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor vmzagreb Pregled postova
svi mu govorite kako da se riješi struje na kučištu, a dali mu nje netko rekao zašto se javlja struja na kučištu.

e da puno pametnih a pameti niodkuda.

kondiči ovo ono ,uzemljenje ovo ono, on pita kako se riješiti struje na kučištu i da te struje nema više, ali činimi se da to nije moguče jer kad upali komp eto struje na kučištu.

kako poboljšati uzemljenje možda promjenom kompletne instalacije u kuči, gluposti.

riješenje je nova ploča i napajanje jer jedno od to dvoje je neispravno, zašto negdje struja probija na kučište tj. uzemljenje,ne jako več taman toliko da neiskoči strujni osigurač kod ure.
Gle postoji xyz razloga da se pojavi struja na kućištu i nije svaka struja struja, ako me kužiš prema tome početak sve mudrosti je rješavanje uzemljenja i sranja od napajanja a onda traženje raznoraznih antena i sl stvari koje su ukopčane u komp ili izvora koju stižu preko lošeg monitora, printera i sl a onda se tek gleda unutar kompa na ploče i sl jer je za njih jako mala šansa da to rade...
Staro 26.01.2008., 13:08   #12
Mad_Duke
Guest

Kaj god ti se dogodi. Don`t go into the light!
  Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 15:54   #13
vmzagreb
Premium

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Gle postoji xyz razloga da se pojavi struja na kućištu i nije svaka struja struja, ako me kužiš prema tome početak sve mudrosti je rješavanje uzemljenja i sranja od napajanja a onda traženje raznoraznih antena i sl stvari koje su ukopčane u komp ili izvora koju stižu preko lošeg monitora, printera i sl a onda se tek gleda unutar kompa na ploče i sl jer je za njih jako mala šansa da to rade...

daj molim te ne trabunjaj.

kako češ osigurati bolje uzemljenje od onog kojeg imaš?

po tvome morao bi kopati cijelu instalaciju u kuči ili
neka uzme kvalitetniji produžni kabl oko 170kn u bauhausu.

to je po tebi rješenje uzemljenja.ajme gluposti.

ako sam radi produžni nema boljeg jer znaš koji materjal si kupio i kako je napravljeno.

ali nije svaki kvar kvar koji se identificira u ožičenju, tj.dovodu struje do kompa.

ja sam isto imao problema sa tim jer kad sam prislonio ispitivač na kučište imao sam struju na njemu.
rješenje koje, pijani električar je koristio fazu kao nulu a nulu kao fazu.

kopaj po onoj kutijici u zidu i rješeno, ali to je bilo kod mene u kuči, on možda nema te probleme jer ne živi u hiži od 30-tak godina.

po meni ovako izvadi napajanje prespoji ona dva pina na 24/20 pinskom kablu za matičnu ploču te upali napajanje te prisloni ispitivač na njega te ako ti svjetli mijenjaj napajanje jer ti vjerojatno probijaju kondiči za napajanje prije trafa a takvih nema za kupiti tu kod nas te veličine. za ostalo poslije ovog.
Staro 26.01.2008., 16:21   #14
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
zzzzzzzzzzzzzvizzzzzzzzzz

evo sad ja gleda ima li u mom kucistu napona sa probnom lampom tj ovijacom sa zaruljicom ili kako vec se zove.......ima i meni napona u kucistu.....a kad se taknem zida ona tinjalica u odvijacu jos jace zasvijetli.....al meni nista ne trese i ne iskri....jedino sam jedanput primjetio kad sam istekavao monitor iz kompa malu plavi iskricu.....ali ja mislim da nema straha.....valjda.....

heheheh to radim sa jezikom i bogami trese uuuuf sta trese antena heheheheh
heheheh pa svak znade da je antena pod naponom heheheh........
vidi ovo covjece sad sam i ja pod naponom........ iiiiii zato braco pimoooo dok neee PUKNE zoraaaaaaa

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 26.01.2008. u 16:44.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 16:31   #15
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
daj molim te ne trabunjaj.
kako češ osigurati bolje uzemljenje od onog kojeg imaš?
po tvome morao bi kopati cijelu instalaciju u kuči ili
neka uzme kvalitetniji produžni kabl oko 170kn u bauhausu.
to je po tebi rješenje uzemljenja.ajme gluposti.
ako sam radi produžni nema boljeg jer znaš koji materjal si kupio i kako je napravljeno.
ali nije svaki kvar kvar koji se identificira u ožičenju, tj.dovodu struje do kompa.
ja sam isto imao problema sa tim jer kad sam prislonio ispitivač na kučište imao sam struju na njemu.
rješenje koje, pijani električar je koristio fazu kao nulu a nulu kao fazu.
kopaj po onoj kutijici u zidu i rješeno, ali to je bilo kod mene u kuči, on možda nema te probleme jer ne živi u hiži od 30-tak godina.
po meni ovako izvadi napajanje prespoji ona dva pina na 24/20 pinskom kablu za matičnu ploču te upali napajanje te prisloni ispitivač na njega te ako ti svjetli mijenjaj napajanje jer ti vjerojatno probijaju kondiči za napajanje prije trafa a takvih nema za kupiti tu kod nas te veličine. za ostalo poslije ovog.
Ajde ti dečko malo ohladi za početak jer da znaš kako je napravljeno uzmeljenje (posebno na trofaznim instalacijama a to su ti sve u europi ako nisi znao da da čak i tvoja jednofazna 230V je trofazna prije nego dođe do zadnje trafo stanice) nebi srao ovakve gluposti...
Prvo nikavog razloga nema da se kopa "cjela instalacija u kući" da se rješi problem s uzemljenjem osim ako pijani električar nije zaboravio uopće postaviti žice za uzemljenje, onda je već malo veće sranje...

Ovo što sam rekao gore govorim iz iskustva i znam zašto sam rekao i vjerojatno je problem napajanje i time će stvar biti rješena ali ja nisam niti rekao nešto drugo, uostalom rekao sam odakle da počne a uzemljenje se lako provjeri kao takvo i to nije problem...

Inače eskapade sa ispitivačem neću niti komentirati... Makar ajde de, ako misliš da si tako pametan onda imam za tebe zadatak za "domaći uradak" - uzmi si antenu od analogne televizije i nasloni ga na onaj pin u sredini koaksijalne utičnice - pa mi onda reci jesi primjetio nešto čudno...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 26.01.2008. u 16:55.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 16:34   #16
crocro25
Premium
Moj komp

Hm
Ja sam istekao sve kabolove,maknuo pc na 30min i nije se vise pojavila struja
Al ok,no sad me muci dal ja to moram stalno radit kad god nesto mjenjam,i jos me strah i iza ustekat nesto dok radi pc kao jostyck ili nesto da me nebi sprzilo.
Staro 26.01.2008., 16:40   #17
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
@vmzagreb
Slažem se sa tobom!
I sigurno ta struja nije strava nego neka mala koja se javlja kao posljedica kapacitivnost i sličnh sranja oko kompa pa se malo prazni preko kompa.
U biti nije to nikakva strava jer mini ništa nije otišlo ni kad sam uhvatio modem pa me je pecnio. Komp i dalje radi.
Što se tiče jačine (neki dan me drmnila 220-ka ) i nije uopće strava pogotov manja ova iz napajanja!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 16:52   #18
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
ja se slazem za primariusom Bajom oo1....da taj staticki izboj nece nicen smetati.....
a mozda je bilo burno vime kad si to radija??? ili si se prije toga vozija na motoru????
gospodine panoramixu to nije ukrasni limic to je tipka off/on....heheheheh
ali radi samo sa probnom kacavidom....citao sam o tom kucistu.....
heheheheh meni kad padne sistem ja sa elektronskim upaljacem dizem sistem tako da mu dajem cak cak impulse direktno u procesor......

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 26.01.2008. u 17:03.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2008., 16:57   #19
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kad smo već kod čudnih puteva struje, na mojem Frontier kućištu postoji prednji USB priključak s dva utora a uokviren je nekim metalnim ukrasnim limićem. Potaknut pisanjem na ovu temu, odoh ja s probirštiftom ispitati svoje kućište, i gle vraga, kad dodirnem taj ukrasni limić, računalo se resetira. Što bi moglo biti ?
Staro 26.01.2008., 17:12   #20
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Kad smo već kod čudnih puteva struje, na mojem Frontier kućištu postoji prednji USB priključak s dva utora a uokviren je nekim metalnim ukrasnim limićem. Potaknut pisanjem na ovu temu, odoh ja s probirštiftom ispitati svoje kućište, i gle vraga, kad dodirnem taj ukrasni limić, računalo se resetira. Što bi moglo biti ?
Nekakvo probijanje koje nije štetrno ali resetira komp, provjeri spoj i kable za usb!
Inače neki dan sam spržio shrotex napajanje u svrhu istraživanja : "Šta može bit kad se spajalica utra u USB utor?"
Samo se čuo mali pucanj valjda kondić u npajanju (nisam ga otvara) i to je to , napajanje zamjenjeno komp radi bez problema!
E i provjer je li ti dobro usb izoliran tj da ne dira metal kad je kuciste pod naponom!
Staro 26.01.2008., 17:45   #21
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Haha ljudi jeste smješni, no da vas pitam, vi to svi ozbiljno?
Ako da, ajd bolje da vas malce udara.
jhanus je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2008., 09:06   #22
vmzagreb
Premium

e ovako kad si pametan kaži ti meni kako radiš uzemljenje ako nemaš žicu uzemljenja.
da te vidimo sad.

lako je igrati se sa žicama ako imaš industrijsku struju iliti trofaznjaču.

ajd ti meni kaži lijepo kako poboljšati uzemljenje ako hiža nema uzemljenje.

e da pa sad da ti riješim domači uradak, u središnjoj žici antene ima struja jer ona kad dolazi u antenu stvara malo magnetno polje te je kao zbog toga bolji prijem o čemu bi se dalo razgovarati.

zato svima preporučaju da kad grmi isključe tv iz mreže da se ne skuri tv od groma.

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ajde ti dečko malo ohladi za početak jer da znaš kako je napravljeno uzmeljenje (posebno na trofaznim instalacijama a to su ti sve u europi ako nisi znao da da čak i tvoja jednofazna 230V je trofazna prije nego dođe do zadnje trafo stanice) nebi srao ovakve gluposti...
Prvo nikavog razloga nema da se kopa "cjela instalacija u kući" da se rješi problem s uzemljenjem osim ako pijani električar nije zaboravio uopće postaviti žice za uzemljenje, onda je već malo veće sranje...

Ovo što sam rekao gore govorim iz iskustva i znam zašto sam rekao i vjerojatno je problem napajanje i time će stvar biti rješena ali ja nisam niti rekao nešto drugo, uostalom rekao sam odakle da počne a uzemljenje se lako provjeri kao takvo i to nije problem...

Inače eskapade sa ispitivačem neću niti komentirati... Makar ajde de, ako misliš da si tako pametan onda imam za tebe zadatak za "domaći uradak" - uzmi si antenu od analogne televizije i nasloni ga na onaj pin u sredini koaksijalne utičnice - pa mi onda reci jesi primjetio nešto čudno...
Staro 27.01.2008., 09:13   #23
simply
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
struja vjerojatno dolazi iz monitora preko vga ili dvi kabla tj, obrati paznju sta si doticao drugom rukom nogom osim kucista u trenutku kada te tresla struja, ukljuci komp monitor na isti izvor napajanja/fazu/utičnicu
simply je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2008., 11:13   #24
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Cool

Citiraj:
e ovako kad si pametan kaži ti meni kako radiš uzemljenje ako nemaš žicu uzemljenja. da te vidimo sad.
Teoretski je i to moguće - tako da nuluješ instalaciju na razini utičnica ali to je malo zahebano za napravit (treba sve ama baš sve bitt spojene ispravno od početne do zadnje žice) i nije baš pametno i propisno (jer ako neko u trefo stanici nešto poprravlja i slučajno okrene fazu i nulu možeš nehebat) ali ako nema drugog izbora može se i tako - ali i rekao sam da je lako rješivo osim ako nemaš žice za uzemljenje, onda je sranje i imaš dobru šansu da ti je jedino rješenje čupanje instlacija osim ako se ne misliš igrati za životom...

Citiraj:
lako je igrati se sa žicama ako imaš industrijsku struju iliti trofaznjaču.
ajd ti meni kaži lijepo kako poboljšati uzemljenje ako hiža nema uzemljenje.
Nulovanjem, pri tome je nebitno dal kuća ima izvedeno posebno uzemljenje ili nema kod izmjenične struje...

Citiraj:
e da pa sad da ti riješim domači uradak, u središnjoj žici antene ima struja jer ona kad dolazi u antenu stvara malo magnetno polje te je kao zbog toga bolji prijem o čemu bi se dalo razgovarati.

zato svima preporučaju da kad grmi isključe tv iz mreže da se ne skuri tv od groma.
Aha dakle ako imaš jaku struju koja se generira u anteni od "magnetne indukcije" onda treba ugasiti strujni kabel iz mreže a?

Uglavnom - krivo ne nastaje tamo struja zato (tj nastaje i zato ali nije predmet diskusiije jer je to zanemariva) to je antenska struja koja ti donosi signal ali i to nije poanta - poanta je da ti ispitivač svjetli a sad ti meni reci ako ti ispitivač svjetli i ti imaš u komp uštekanu antenu eto ti jednog od mogućih razloga da te pecka struja i da ti svjetli probirštift, posebno ako ti je napajanje/uzemljenje slabo, makar može i bez toga ić, čak i sa sasvim ispravnim uzemljenim te antena može "trest" preko kante ako je uključena i to je sve normalan rad i zato sam rekao da nije svaka struja struja...

A kako radi to sa antenom tako mogu i monitor, printer ili bilo koji drugi uređaj raditi "sranje" i zato niti nemožeš jeddnoznačno reći ko je kriv...
Staro 27.01.2008., 20:48   #25
vmzagreb
Premium

ha ***ga sve si pogodio. kaj imaš malu maturu ispod sebe.
Staro 27.01.2008., 22:26   #26
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
ha ***ga sve si pogodio. kaj imaš malu maturu ispod sebe.
Kuži se prika u nulovanje i stvari!
Nego jeste svi završili elektro škole ili?
Staro 28.01.2008., 12:34   #27
vmzagreb
Premium

javol
Staro 28.01.2008., 12:47   #28
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
posto mi se ne da citati cijelu temu sada, mozda je vec netko rekao...

Kondenzatori u napajanju se nabiju i ostanu nabijeni nakon gasenja i iskopcavanja naponskog kabla, ovisno o kvaliteti kondica, taj napon se moze jaaaako dugo zadrzati u njemu, a ako ostane opasna struja i napon moze ubiti covjeka.
Ja imao bliski susret sa codegenom od 400W (ko iz teme), ugasio produzni na prekidac, iskopcao naponski kabel, otvorio kuciste taknuo napajanje a ono zviz, odletio sam doslovce od 1.5m unazad i prizemljio na krevet i lupio glavom u zid. Tako da se s tim nije zaebavat pogotovo jer mogu biti vrlo opasne struje iz samo jednog izbijanja, a da ne govorim ako su 2 kondenzatora na ulaznom vodu (220v).
Kondenzatori se mogu isprazniti kako je netko rekao, stiskanjem tipkala za paljenje kad je iskopcan naponski kabel.
Staro 28.01.2008., 12:52   #29
crocro25
Premium
Moj komp

1.Moje kuciste i napajanje tj uticnice nisu ustekani u napon sa uzemljenjem
2.nemam trofaznu struju
3.kuca je stara 70god a ne stan u zgradi
Staro 28.01.2008., 12:57   #30
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
1.Moje kuciste i napajanje tj uticnice nisu ustekani u napon sa uzemljenjem
2.nemam trofaznu struju
3.kuca je stara 70god a ne stan u zgradi
da, to je ono sto ti moze potegnut cijeli komp u dim pogotovo sa codegenom.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno