|
![]() |
#1 |
TXS
Datum registracije: Aug 2007
|
Umrežavanje 2 PC i sharing internet
Imam 2 PC i svaki ima na maticnoj integriranu LAN karticu. I imam adsl i htio bih u isto vrijeme da mogu ici s oba PC na internet. Imam modem za adsl koji podrzava samo jedan lan utor. Kako da to izvedem. Sta bih trebao kupit.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Switch - priključi ga na modem, a onda kompove na njega. Modem moraš prebaciti u router mode. Pogledaj sticky 'Sve o ADSL-u' na vrhu ovog podforuma gdje su ti opisani načini za dobar dio modema kojih dobivaš od ISP-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
TXS
|
sad sam u PC1 ubacio jednu LAN karticu. Znaci PC1 ima jednu integiranu i jednu na PCI, a PC2 jednu integiranu. Kako sad da namjestim da ih umrezim i sheraju si net ps: radi se o elconu (http://forum.pcekspert.com/showpost....26&postcount=5)
![]() |
#4 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
pogledaj si Sticky-ije, imaš detaljno opisano baš tu situaciju. mada je kupovina poštenog routera, ili barem switcha puno bolje riješenje. Ali košta.
![]() |
#5 | |
TXS
|
Citiraj:
kupio sam si http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...e=0&Sifra=1093 Znaci imam 2 PC svaki 1 LAN karticu taj switch i 3 RJ45 kabla i Elcon Combo Modem Htio bih da u isto vrijeme neometano oba PC mogu ici na internet (nebi bilo lose da mogu i prenostiti podatke ta 2 PC peko tog kabla)
![]() |
![]() |
#6 |
|
pa nema problema. Combo modem ti radi kao bridge i iz njega jedan kabel ide u WAN port na Microtenov switch. Svaki od kompova spojiš kabelom na LAN portove switcha i to je to. Mislim sve ti je opisano u stickyijma tu na forumu, od pristupa internetu do prebacivanja podataka, ako baš negdje zapneš pitaj.
![]() |
#7 | ||
TXS
|
Citiraj:
Ja sam sad spojio kabl iz modema u LAN1 a u lan2 od PC1 i u lan3 od PC2 I mogu se spajat na internet ali kad je jedan spojen drugi nemoze javi krivi username ili pass. Jedan lik iz Ve-mila mi je reko da trebam postavit modem da se automatski spaja. Ja sam na netu naso ove upute i to napravio. Citiraj:
Sta da radim. Zvao 08009000 i rekli da tehnicka podrska nije za podesavanje routing moda. Kako da si sheram podatke stavio sam da je prvi komp 192.168.1.100 a drugi 192.168.1.101 kad na prvom pingam 192.168.1.101 prepoznaje.
TXS Zadnje izmijenjeno od: TXS. 26.01.2008. u 15:29. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
pa zar ti DNS ne bi trebao biti onaj od operatera, a ne 192.168.1.1 ![]() Svim kompovima koje spajaš daj neki naziv i postavi ih u isti Workgroup. Za provjeru pingaj svakog vidi li jedan drugoga. Ako se vide onda samo moraš odrediti koje foldere želiš share-ati. (desni klik na folder, properties, sharing)
![]() |
#9 | |
TXS
|
Citiraj:
isti je workgroup ja sam stavio mapu da shera i ubacio u nju jedan fajl ali gdje to vidit na drugom kompu. E uzeo sam ovaj program http://www.intelliadmin.com/RemoteControlLan.htm i pronadem taj komp ali trazi sifru i loziknu i domenu sta da tu upisem
![]() |
![]() |
#10 |
|
A tebe muči gdje vidjeti kompjutere na mreži. Pa zar nemaju windowsi onaj "Network Neighborhood" na kojem vidiš sve kompove koji su spojeni? Ja to inače radim iz Total Commandera
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
TXS
|
Evo sad sam se spojio preko total comandera u saljem podatke. Znaci umrezavanje je sad sve gotovo jedino treba sredit da u isto vrijeme na oba kompa se moze na net
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|