|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mashina za kodiranje
Pozdrav ! Molio bih prijedloge za konfu koja ce sluziti samo za kodiranje video fajlova. Stroj mora dati sto vecu snagu obrade (klokat ce se koliko god ide) za sto manje para. Obrada ce se vrsiti u Sony Vegas 8.0 i vrtit ce se dobrih 20 sati dnevno u prosjeku. Periferije nisu vazne, potrosio bih do 3-4k kn (sto manje to bolje hehe) i trebaju mi sljedece komponente: CPU: intel je vjerovano najbolji izbor MBO: nesto sa intergriranom grafickom i sto moze podrzati dobar OC proca RAM: nisam siguran koliko je ovo vazna komponenta kod OCa i obrade CPU cooler: nesto kvalitetno zbog OCa, tisina nije vazna PSU: nista prejako, samo da moze tjerati komponente i dati struju za OC Case: nesto jeftino da mogu sve ovo ugurati i da se moze pristojno hladiti Ubacit cu unutra par diskova i to je to. Unaprijed hvala !! Zadnje izmijenjeno od: Buky. 26.06.2008. u 14:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
Zadnje izmijenjeno od: Gjurovski. 27.06.2008. u 08:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
MBO: Asus P5K 735kn CPU: Intel Q6600 1230kn RAM: 2x1GB Kingmax PC6400 269kn CPU Cooler: Scythe Mugen 400kn VGA: Gainward 7200GS 180kn PSU: Corsair VX450W 467kn (iako bi dovoljan bio i Fortron 400W PNF zbog nedostatka EPS konektora u ovom ga slučaju nebi preporučio) Case:A+ CS188A 260kn Sve iz ADM-a ukupno oko 3550kn ako koristiš 64bit OC preporuka bi bila uzet još 2GB memorije 2x 2GB Kingmax PC6400 te košta 490kn Nemojte mu preporučivat 3 keksa memorije jer će ga yebat kod OC-a, tkaođer Q6600 kad se navine povuče dosta struje i preporuka je imat PSU sa EPS konetorom
![]() |
#7 |
Premium
|
Zahvaljujem na preporukama, unutra idu najvjerovatnije dva diska (jedan samo kupujem) od 500gb, mozda WD ili samsung obicni od 7200 okr./min. Jedan ce se dijeliti na dvije particije (windowsi+programi na c i d disk za kodiranje), dok ce drugi koristiti kao storage i source orginal fajlova za kodiranje. Trenutno situacija je sljedeca: Case: imam (nije savrseno al se moze srediti za optimalni air flow) (OK) CPU cooler isto imam od starog PCa (scythe katana), molim misljenje o katani za Q6600 VGA: Gainward 7200GS 180kn (OK) MBO: Blood Iron ili Asus P5K ?? (735-820 kn) CPU: Intel Q6600 1230kn (OK) RAM: 2x1GB Kingmax PC6400 269kn (jel valja taj kingmax sta ?) PSU: mislio sam 430W, SEASONIC 80 PLUS Series. Malo je skuplji i ako mislite da je Corsair VX450W bolji onda ce to biti to. (467-520) HDD: 500gb neki su oko 530kn (OK) Total : 3550 kn racunajuci skuplje komponente kod kojih se dvoumim sto je odlicno ! E sad sto se tice OCa i tog quad cpua, trenutno vrtim 32-bitne XP i nisam mislio mijenjati jer mi je zajebancija traziti programe za 64-bitni OS, al posto ce ovaj PC biti samo za kodiranje mozda bih trebao ga prebaciti na 64. - koja je razlika kod OCa, - jel dobijem puno na preformansama sa 64bitnim OS-om - dali vrijedi uzimati quad uopce za 32-bitni OS ? - dali vrijedi vrtiti 64bitni OS na E6600 procesoru koji se korsiti za obradu ali i kodiranje (kad se ne radi nis drugo) - dali 64 i 32 bitni strojevi mogu komunicirati preko mreze ili moraju biti istog OSa (njub sam sto se tica takvih stvari) Ova pitanja vjerovatno ne idu u ovaj forum, al mi je to sve vezano a trebam konfu isplanirati naruciti do ponedjeljka pa bih bio jako zahvalan kad bi mi netko dao svoje misljenje i preporuku. Zahvaljujem ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
2. vrijedi, razlike nema ukoliko se koristi 32-bitna aplikacija 3. vrijedi 4. mogu btw. ako želiš koristi 64-bit OS, ne moraš imat 64bit aplikacije, možeš i 32 bit ![]() mogu ti preporučiti Vistu x64 jer radi stabilno i dobro btw. kada već korisitš Vegas, ajd baci oko na ovu temu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69916 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Kingmax valja, ne znam zakaj ljudi misle da ne valja... ne treba ti nikakav skuplji RAM Katana je OK za Q6600 ali bez bnekog žešćeg dizanja napona btw na početku si reko da ti treba cooler pa smo ga uvrstili ako uzimaš disk uzmi onaj WD 640GB jer je najisplativiji (oko 580kn) a i bolja je solucija od 500GB Seagate-a Corsair VX450 je isto napajanje ko i Seasonic S12II 430W (oba su made by Seasonic)
![]() |
#10 |
Premium
|
Case: nabavio (OK) CPU cooler: nabavio - katana (OK) VGA: Gainward 7200GS -180kn (OK) [ADM] CPU: Intel Q6600 1230kn (OK) [ADM] RAM: 2x1GB Kingmax PC6400 269kn (OK) (mozda 4gb uzmem) [ADM] PSU: Seasonic S12II 430W - 520 kn (OK) [Links] HDD: 640 gb - 580 kn (OK) [ADM] MBO: Blood Iron ili Asus P5K ?? (735-820 kn) - preporuke za maticnu ? total: 3820 (sa 4gb rama) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Ne kužim zašto bi išao uzet taj Seasonic kada za maje para uzmeš Corsair VX450W, no tvoje pare pa odluči.... Uzet BloodIron ili P5K.... apsolutono svejedno, obe ploče su odlične i imaju isti chipset, pa tako i performanse i OC mogućnosti Osobno bi radije uzeo P5K i Corsair da se ne vucaram na drugi kraj grada zbog dvije komponente koje su već u startu skuplje
![]() |
#12 |
Premium
|
dobro ako je taj corsair totalno isti onda cemo taj. Ploca ce biti p5k kako mi se cini. To sve ide u Vinkovce tak da mi je svejedno gdje se nalaze u Zagrebu. Ono sto mi se ne svida kod ADMa jest cinjenica da moram ici na postu uplatiti pare prije nego i posalju dok links ima puno bolju soluciju pouzecem al eto kad su najpovoljniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Nije totalno isti jer ima nešto veću izlaznu snagu no elektronika je identična kao na S12II seriji...mislim ionako ih oba radi Seasonic Također Seasonic S12II iz nekog razloga češće zna cvrčati Što se izlazne snage tiče S12II 430W ima 360W na +12V dok VX450W daje 396W na +12V
![]() |
#14 |
Premium
|
hvala na objasnjenju, corsair it is ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() Narucio sam konfu u ADMu al moram reci da sam se zamalo predomislio. Nisam se osjecao ugodno dok sam ispunjavao uplatnicu na 4k kn na trgovinu u kojoj nikad prije nistam kupovao. Nakon uplate sam im faxirao uplatnicu (jer neke bolje trgovine primaju dokaz uplate da mogu istog dana poslati paket), ali tip nije imao pojma zasto ja uopce faxiram uplatnicu kad oni moraju cekati da njima pare sjednu na racun. Veliki minus za ADM :-/ Cjene su dobre pa se nadam da ce smisliti bolji nacin naplate (kao recimo links koji ima placanje pouzecem) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
agrh pa na stranici nista ne pise da se moze pouzecem hebemu. Mogao sam si skratiti muke, to je najbolje rjesenje. Ajd nis, sljedeci put onda prvo na phon ispitati sve mogucnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |