|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
reci model zvučnika. kolko wata imaju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
moj prijedlog je da odeš na www.glazbeni-forum.com, registriraš se i postavi njima pitanje... oni če sigurno znat ti preporučit ono što tebi treba. ali naravno moraš znat za što ti ti zvučnici trebaju, da li češ ih spojit s kompom, kolko to treba bit glasno i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da, tamo će mu tek pomoć sa ovakvim opisima. nemreš tražit pomoć i reć imam "4 zvučnika, jedan je drugom par, a prvi je trećem sestra" i na to sve "ovi prvi su prilično teški, drugi su crveni, a treći su na tavanu". impedancija kao takva jedna blesava vrijednost ne predstavlja nikakav problem ako ti se pojačalo na velikim glasnoćama ne gasi i/ili ako ne staviš paralelno (to ti je 2-3-4-5 zvučnika na jedan izlaz) 10 zvučnika impedance 4 ohma i pojačavaš redovito prema glasnijem. prvo jel ti trebaš stereo pojačalo? ako da, onda zašto 4 zvučnika? ako ne, da li trebaš surround reciever? koliko para? p.s. odmah te moram razočarati, nećeš dobiti duplo glasniju svirku ako kupuješ stereo pojačalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Daj dodji ovak na neki auto forum i napisi rikla mi gefufna, auto mi je zuti. Kakav lik.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
najbolje bi ti bilo da kupiš stereo pojačalo i spojiš samo dva zvučnika i nema nikakvih problema. bilo zvučnika 2 ili 4 glasnoća će biti gotovo jednaka, za kučnu upotrebu i preglasna. i naravno, ni u kojem slučaju nespajati više zvučnika na jedan izlaz, jer kad dođe neki ton koji če zahtjevat dosta snage, pojačalo će se spalit. i što se tiče slušanja glazbe najbolje je rješenje dva zvučnika i stereo pojačalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Pričaš gluposti. Može spajati koliko hoće zvučnika dok otpor zvučnika pase otporu pojačala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Banned
|
Sub nećeš spajat na kanal koji nije za njega. Ti malo tromiji subovi su preko 400-500w ako ne i vise a to ti u kući ne treba. Da se spoji na sub kanal nema veze kakav je sub i koliko ih ima, ako je pojačalo imalo novije i bolje marke (čak i vtrek ima zaštite) ugasit će se. Normalno da je najkvalitetniji zvuk stereo ali pošto se dečko voli igrat neka izvoli. Ja bi preporučio da uzme oglasnik i neka traži šta mu pase, neki reciever, jer nije rekao koji su zvučnici i šta će slušat na njima, šta očekuje od pojačala/recievera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Radiš kombinacije sa špulama, serija-paralela tako da možeš doć na otpor jedne špule. to što se ono grije je u redu, hladnjak je napravljen onako kako treba i ako se pregrije ugasit će se. Ošli smo u OT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Istina, nisi smio odfrljit jer se pojacalo gasilo na otprilike 3/4. Neznam kak bi radila 3 suba na 150W, al bi sigurno radila.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
novija da, al neka stara (poput mojih) nebi baš... i što se tiče ovog pregrijavanja, ima zaštite no nekad ni ona nepomaže. tak je moj frend posudio pojačalo i ovi mulci su prikopčali previše zvučnika na jedan izlaz i spalili su ga. što se tiče pojačala moraš znat kakvo želiš, u kojem rangu kvalitete. da li želiš neko normalno ili neko pravo hi-fi pojačalo ( znači za malo veču snagu koju ti očito želiš 4000kn+) i da li si se odlučio za stereo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|