|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Strojno rezanje bočne stranice + pleksi?
Naime, pala mi je na pamet jedna zgodna ideja. ![]() ![]() ![]() http://www.miraentuinterior.com/index.php Ovakav, ili sličan (jednostavniji ako je potrebno) vektorski dizajn bih htio staviti na bočnu stranicu kućišta. No na slijedeći način: Prvo fiksirati jednu ploču od pleksija debljine kojih 4-5 mm ispod stranice, i dati izrezati ovakav motiv, zajedno sa pleksijem koji je ispod. Dobit ću rupu/e oblika motiva i izrezane komade pleksija koji fino fittaju u te rupe. Nakon toga, ispod rupe opet sa silikonom učvrstiti neki tanji komad pleksija (standardna šema), a u postojeće rupe zalijepiti ove komade pleksija koji pašu, zbrušeni da budu mat. Dobit ću mat pleksi koji viri iznad razine lima, a propušta svjetlost neonke od ispod. Dakle... Kako i gdje bi se tako nešto moglo napraviti ![]() [EDIT] Ako nekome nije jasno što želim postići, evo brzi sketch u sketchupu: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 19.04.2008. u 12:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Za to ti treba CNC-simens mašina, ni više ni manje ak hoćeš ovak kak si ti zamislil! Ja sam sebi napravil sa pleksiglasom bočnu stranu al ne tak komplicirano, jednostavnu sa 2 rupe fi 60mm i na njih stavil vent 80x80 i super izgleda, a trebala mi je samo ubodna pila i centimetar! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Pogledaj da li u blizini imas kakvu fabriku koja radi nesto sa metalom. Kod mene ima na primjer Trudbenik (oni malo stariji znaju sta je to i cime se bave) i imaju CNC mašinu, ujak mi je direktor fabrike u Doboju pa mogu svasta dogovoriti. Pogledaj u svojoj okolini imas li nest slicno.
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da CNC je zakon za to, najbolje ti je ovako, nađi ili neku radionu ili nekoga ko ide na ruđer ili neku drugu tehničku školu koja ima strojarstvo, oni ti svi imaju CNC uređaje danas pa daš nekome pinku da ti to na praksi ispila...
![]() |
#5 |
Premium
|
Hmhm... Sad sam se sjetio jednog malog problema, a to je da to ne bu išlo tako lagano... Naime čisto radi širine alata (bušilica?), rupe na stranici će biti šire nego li inserti od pleksija koji su ispali. Moglo bi se onda da se 2x reže. Jednom rupe za stranicu, drugi put oko motiva na pleksiju. Zna li tko možda gdje bi se u Zagrebu to moglo napraviti? Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 19.04.2008. u 10:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() OVO SI JE RADIO U GEPEKU RADI SA PLEKSIJEM NA CNCU... iVAN(MISLIM D AJE SAMOBOR) 091/2248041 AKO PITA TKO JE DAO BROJ, MOZETE RECI WALBANDON SA CICA sry na capsima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Ma neće biti slova, neg najvjerojatnije neki biljni motiv. Ovo sa slovima sam izveo jer mi se ne da traceati u sketchupu, a slova su već fino gotova ![]() Kako bi moglo ići za ovako nešto: ![]() Osim onaj donji desni ćošak... to bi morao naknadno ručno. A rezanje vodenim mlazom? Tu nema fizičkog alata, pa je rez puno precizniji... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35898 Na ovom topicu netko preporučuje KaPri u Staroj Samoborskoj... A i na audiofil forumu sam našao ovo: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 19.04.2008. u 13:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle IMHO bolje ti je kupit komad dobrog pleksija ili stakla i nekaj dati izgravirati + bojanje sa prozirnim bojama to ti je lakše i dobro će ti izgledati a možeš napraviti skoro sve kaj zamisliš... I onda jeddnostavno izrežeš standardnu rupu za prozor, bubneš par lampi unutra na strateška mjesta i gotovo, rezati metal tako precizno ti je tlaka, to ajde da sam sebi radiš ok ali ovako da ti neko raddi ti se ne isplati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Gle, ja sam si zamislio to ovako, jer mi se takav dizajn sviđa. Generic prozor u unutrašnjost računala sa mat logom na prozoru mi nije na pameti, iako bi to izgledalo "čist ok i isplativije". Svaki savjet je dobrodošao kako takvo nešto izvesti što kvalitetnije, brže i jeftinije. Međutim prijedlozi ovo tipa su čisti višak. "Gdje kod nas ima za kupiti Counter Strike?" "IMHO, bolje ti je čopiti CoD4, ima ga u algoritmu, ima sve kao...." |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
E jesi prgav... ![]() E pa onda google is your friend Sherlock... ![]() Npr.. http://www.copyreklam.hr/index.php?q=cnc
![]() |
#13 |
Premium
|
Hvala puno ![]() Upravo takvo nešto mi je trebalo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|