|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
hard disk i temperatura
imam seagate barracudu 320gb i raptora 74gb,pa bih molio da mi netko napise ako ima neki od tih hd-a kolika mu je temperatura obicno (ili bilo kojih slicnih diskova). hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
moj seagate barracuda 320gb je na 28 - 34 hladen sa dva venta naprijed
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Kod mene je 250gb seagate7200.9 sata2 i temp je dosada najviša bila 43`C, nema nikakvih ventilatora, ali ima nešto slično podlošci za miša oko diska što sam stavio da ga utišava(kontam da mu to malo diže temp)
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
moja dva diska iz siga koji su u RAIDU ne idu iznad 33 nikada a radna temp im je 29-31 hlađeni 92mm ventom, a druga dva imaju rednu temp oko 33 hlađeni 120mm ventom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok, znam da je jako glupo pitanje ali gdje se postavljaju ti ventilatori za hard disk? nemam predodzbu pa ak moze mi netko pomoc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ja imam 2 harda kao sto napisah. kako bi bilo najbolje da postavim ventilator/e, i koje mi preporucate? zahvaljujem...(slika bi opet dobro dosla, ako ima netko takvu slicnu situaciju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ja bih zavezao vent od 92mm za ovaj kavez za diskove (s desne strane, imati će taman 1cm da povuče zrak), između diskova ostavio 1 mjesto, tako da vent piri preko oba harda. Iako imaš predviđeno mjesto za vent, malo rupica i računaj još prednji panel ti ubiju totalno propuh.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#12 |
Premium
|
kad je idle 39(raptor) i 42(barracuda), a kad nesto radim zna preci 45...e sad kolko sam ja skontao to je previse,ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
pa to mi i je cudno, zapravo me to brine, jer 15 stupnjeva vise mora skratit vijek trajanja, s tim da nekad i predje tih 45 sto je kolko sam citao stvarno lose za diskove. znaci da probam na bocnu stranu stavit hladnjak tako da vuce zrak van? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne nego da puše prema disku. Lagani propuh je dovoljan, samo da makne toplinu koja se nakuplja okolo. Ja nemam nijedan vent na svoja dva diska i temp je oko 32-35°C, ali se nalaze u malom improviziranom tunelu u koji ulazi zrak što ga vent ispod napajanja izbacuje i time hladi cijelo kućište. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja imam isto dva harda i nista posebno ih ne hladim. Jedan od njih je maxtor koji u radu (kad nešto na njega npr. kodiran) nerijetko dostiže 50 stC. Dodirom na kučište diska je osjetno topal. Ali svejedno nemislim ništa poduzeti oko toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
OK. Ja neznam pa ću pitati. senzor za temperaturu na HDD, gdje je on fizički smješten na disku? Da li postoji neko općenito mjesto gdje ga postavljaju manjeviše svi proizvođači diskova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
eto uspio sam nesto postic, stavio sam ventilator izmedju prednje strane kucista i diskova, i sa 39 i 43 se spustilo na 29 i 35.hvala svima na savjetima jos jednom, osobito POP koji mi je predlozio ovakvo rijesenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Baš sam neki dan kod sebe testirao, 35°C u idle i 40°C u loadu. Nema nikakvog venta, hladi ih struja zraka koju napravi vent ispod napajanja. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Imam "problema" sa diskovima, temperatura ne prelazi 42°C, ali jednostavno ovaj jeftini case ubija ovaj 80mm vent koji jednostavno ne dobija dovoljno zraka... koliko vidim bolje da je hladnjak usmjeren tako da zrak prolazi ispod diska (elektronika). Sam vent se nalazi ispred diskova, vuče zrak doslovno iz front panela koji ima prorez na dnu, loše rješenje (kućište) u svakom slučaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
lol, kolko frikova ovdje.. ja ima saget baracudu 320 GB, i trenutna temp je 46°C, a kad nesto radi, a to je skoro uvjek osim zadnjih par dana ide do 51°C.. uglavnom nema nikakvih ventilatora, stavio sam ga u praznu aluminisku kutiju za externi HD kako bi povrsina na koju djeluje zrak bila veca. Posto sluzi za server koj ne smije raditi buk, tako da na tom racunalu imam samo jedan veliki ventilator od napajanja, ne planiram stavljati nikakvo dodatno hladjenje. Svaki dan sa njega se skine oko 300 GB prometa tako da ocekujem da ce brzo crknut, al ocekujem i da cu dobiti novi, ipak je tu 3 godine garancije.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
hm, izvadio sam ga iz limene kutijice i stavio ga na napajanje... i sad je temperatura 39°C .. pa niej lose ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Hitachi 80 gb sata2, mnogi ga ovdje imaju....naime, ovih dana temp zna skocit na 53 stepena. Je li to alarmantna situacija? Koja je otprilike temperatura na kojoj crkaje?
![]() |
![]() |
#30 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Maxtor 36-38C Barracuda 38-40C Thx Jelc ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas