|
![]() |
#1 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
TPM
U upustvu od lapa pročitao sam da postoji TPM (Trusted platform module) koji je po defaultu isključen i treba ga uključiti u BIOS-u. Uopće mi nije jasno je treba li nakon toga instalirati drivere ili neku aplikaciju? Kako radi to čudo? Isplati li se to uključivati? I čemu služi? Google me samo zbunio. Mutno znam da služi za neku enkripciju, zaštitu podataka itd... Mogu li npr. sa time zaštiti neke datoteke, direktorij ili cijele particije? Tnx na odgovorima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
TPM Znaci kako i sam znas to upalis u biosu. Driveri normalno trebaju biti. Npr. na HP imas modul koji se integrira u HP protect tools. TPM sluzi za hardwersku zastitu sifre, hardverska enkripcija i tako to. TPM moze sto got oces zastitit cak i cijeli HDD. Eto nadam se da sam nesto pomogao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Pa sad, ne znam mnogo više nego prije... Koji program valja koristiti (ako je potreban)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kao sto rekoh ... znam samo kako to radi na HP-u preko protect tools paketa. A na drugima nebi znao na zalost :/ probaj si nesto prokopat ovdje http://www.infineon.com/cms/en/produ...12ab6921ae011f Iako mislim da instaliranjem samo drivera dobijes program potreban za manipuliranje cipom. Prilikom instalacije na HP dobije se ikona u trayu TPM. Iako se sama enkripcija provodi kroz program od HP-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|