|
![]() |
#1 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Koji OS na Celeron 533, 128MB SD-RAM?
Ovako. Odustao sam od slaganja HTPC na AMD platformi (Athlon XP 1.1GHz) i vračam se svom Intelu. Nažalost to je Celeron 533MHz, ali nema predaje! Sad me zanima koji da OS stavim, razmišljao sam 98-icu, ali sam odustao jer sam vidio da VLC media player nije potpuno kompatibilan s tom verzijom Windowsa. Na HTPC-u bi bili samo Windowsi i taj VLC Media player i ništa drugo. Neće biti spojen na mrežu te samim time ne treba mi neki anti-virus. Služiti će samo za gledanje filmova. Pa sad vi recite da li da stavim Windows 2000 ili čak možda XP? Bitno mi je da se OS brzo digne te da sve uredno radi. Ajde, sada vi imate riječ! Unaprijed hvala! K. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Probaj XP HOME nnnnLite-an, tj. pobriši sve iz Windowsa što ti ne treba. Neki će ti reć DSL ali nemoj niti slučajno to je big shit. Probaj isto nać neki lagani linux (a da nije Damn Small Linux) pa instalirat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Koji OS na Celeron 533, 128MB SD-RAM? Slackware 10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
sta fali DSL-u? molim te najdi OS koji je velicine 50mb (instaliran) na kojemu mozes radit sve sto je potrebno za normalan rad na racunalu. Moje preporuke: 1.Win XP+nLite pa si izbacis sve sta ti ne treba 2.DSL |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja sam nLiteane WinXP (imali su 90mb na kraju ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Ja bih isao na Win2000. Jer njih za dvije minute natjeras da trose <50MB RAM i ostane ti hrpa RAMa za aplikacije (sto ti je prilicno bitno u slucaju HTPC). Moze i Linux, DSL ne bih jer je dosta specifican, nego neku "normalniju" districu s Xfce suceljem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
W2K definitivno (ako su potrebni Windowsi).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
1. Windows 2000 2. Windows XP + nLite 3. Xubuntu ili neku drugu lakšu distru |
![]() |
![]() |
|
|