|
![]() |
#1 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
Vise problema sa dvd-przom
E ovako. unaprijed hvala na odgovorim, ako ih bude ![]() Prvo problem kod oca. Za njegov porogram mu je potreban win 98, no problem se javio kad sam mu stavio nec cd prizilicu. Win je ne prepoznaje, u BIOSU nista nisam mogao napravit da bi poboljsao situaciju. Pokusavao sam stavljat i i druge otptike ali ne ide. Dal je jedino moguce rijesenje instaliranje win nanovo ili je problem u necem drugom. Optike su uredu, jer sam ih probao na drugom kompu. Drugi je problem sa novim kompom. Lite on neka satina przilica. Ubacim cd ili dvd ali ga najcesce ne vrti, ako ga slucajno i zavrti ne ocita medije, ali za razliku od proslog problema ovaj put windows prepoznaje optiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako komp ne prepoznaje optiku ni u BIOS-u, bit će da je neki hardverski problem tipa kabel u komi, krivo stavljen jumper na optici i sl. Što se tiče Lite On SATA prže, probaj je za prvu ruku staviti u neki drugi SATA kontroler tako da ti hard i ona ne budu jedan do drugog (u smislu konektora). Znači, ako je hard na SATA1, pržu stavi na npr. SATA4, a ne SATA2.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
Nije stvar ni u kablu, niti u jumperim. A što se tiče druge pržilice. HDD-ovi su mi spojeni na ATA, samo je pržilica SATA. Dakle mislim da nije u tom problem, tj. sigurno nije u tom problem, jer sam u medjuvremenu i to promijenio... i dalje ne radi... Izgleda da je riknula ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|