Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.12.2007., 00:45   #1
vu-sri
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
(riješeno) Kompjuter ne daje nikakve zvuke, ventilator se cuje, lampice gore

Kada se kompjuter ukljuci, cuje se ventilator, rade lampice napajanja, cd roma. Na tastaturi i misu se ne vide nikakvi svjetlosni znaci.
Iz kucista se ne cuje zvuk tako da mi ovaj zalijepljen thread ne govori nista o prioblemima.
Monitor se ponasa kao kada je kompjuter iskljucen.
probao sam iskljuciti iz struje i pritisnutio Power dugme ali nakon toga se isto ponasa.
Pitanje:
graficka ili maticna?
RAM mozda?

Radi se o duronu na 1100Mhz, DDR 256MB, Win XP (sto vjerojatno ne znaci nista). Maticna ne znam koja je ali je bios onaj dsrugi na primjeru iz gornjeg threada.
Eto...
vu-sri je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 01:07   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor vu-sri Pregled postova
Kada se kompjuter ukljuci, cuje se ventilator, rade lampice napajanja, cd roma. Na tastaturi i misu se ne vide nikakvi svjetlosni znaci.
Iz kucista se ne cuje zvuk tako da mi ovaj zalijepljen thread ne govori nista o prioblemima.
probao sam iskljuciti iz struje i pritisnutio Power dugme ali nakon toga se isto ponasa.
Pitanje:
graficka ili maticna?
RAM mozda?

Radi se o duronu na 1100Mhz, DDR 256MB, Win XP (sto vjerojatno ne znaci nista). Maticna ne znam koja je ali je bios onaj dsrugi na primjeru iz gornjeg threada.
Eto...
Probaj Clear CMOS!
Ako to ne radi, onda je MBo u jer su se meni tako ponašale 2 s***ane ASUS-ice!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2007., 01:08   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Koje napajanje u pitanju?Jesi provjerio sve kabele od monitora i to,otvori kuciste provjeri jesu li svi kabeli dobro prikljuceni izvadi grafu memoriju malo ocisti kontakte i propusi utore,ako nista ne pomogne vjerojatno je maticna otegnula papke...PS.Provaj poslje ovoga pregleda kabela i ciscenja stavit drugu grafu.
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 03:14   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Je li taj komp uopće radio ispravno ili je sastavljen nedavno pa ne radi? Možda imaš kakve jumpere/DIP prekidače na ploči za određivanje FSB-a, množitelja i ostalih stvari pa pogledaj malo...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 06:05   #5
vekyyyOG
Banned

Datum registracije: Nov 2007
upravo sada imam taj problem... I stvarno neznam sta je.. Aj meni pomognite Znaci kada mi se komp restarta nece da se ukljuci monitor.. znaci lampica blinka na monitoru ali nece da se ukljuci.. Ma sve zivo sam isprobao.. vadio grafu puhao ma sve... I nikako da se upali.. Kad idem komp bezz upalit odjenom radi:S neznam sta je.. Ali kada sam izvukao napajanje iz grafe monitor se odmah upalio.. Dali je mozda napajanje preslabo? ima 570W imam grafu 3870 imam nazi zalman hladnjak procesora..Stvarno neznam sta bi moglo bit jer sam cak i dvd-rom pokusao iskljucit i opet nije htio.. nego samo od jednom se upali:S ja mislim da je napajanje??
vekyyyOG je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 09:23   #6
stopalo9
Premium

stopalo9's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
si napravio clear cmos?
napajanje nije preslabo ako je neki bolji proizvodjac
stopalo9 je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 09:39   #7
vekyyyOG
Banned

Citiraj:
Autor stopalo9 Pregled postova
si napravio clear cmos?
napajanje nije preslabo ako je neki bolji proizvodjac
ma to i je problem.. proizvodac je los..prije jednu god to napajanje je doslo oko 300kn.. a i nema jednog ventilatora jer kad je poceo grebati ja sam ga iskljucio
Staro 31.12.2007., 09:50   #8
stopalo9
Premium

stopalo9's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
onda je moguce da si naso problem
nekvalitetno napajanje nije dobro za ostale komponente,tak da prvom prilikom ubodi nest bolje(fortron pnf,chiftec ili cors,ovisi kolko oces para dat)
stopalo9 je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 10:41   #9
vu-sri
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Je li taj komp uopće radio ispravno ili je sastavljen nedavno pa ne radi? Možda imaš kakve jumpere/DIP prekidače na ploči za određivanje FSB-a, množitelja i ostalih stvari pa pogledaj malo...
Radio je ispravno. Sve OK.
Jedino je kompjuter iskljucen tako sto je izvucen kabl iz zida. (tako dijete kaze).
Mozda je to napravilo neku zajezezanciju.
Znaci komp nije otvaran pa da su jumperi ili bilo sto od tih stvari unutra cackani.
A maticna je mijenjana prije 3 mjeseca tako da sumnjam da se nakupilo prasine unutra za to kratko vrijeme.
Staro 31.12.2007., 10:47   #10
vu-sri
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Probaj Clear CMOS!
Ako to ne radi, onda je MBo u jer su se meni tako ponašale 2 s***ane ASUS-ice!
Ja u BIOS ne mogu ni uci da napravim bilo sta tog tipa. Ekran nista ne pokazuje. Monitor se ponasa kako kada je komp ugasen.
Kada ga iscupam iz graficke pojavi se na ekranu poruka "check signal cable conection" ili vec koja je poruka .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2007., 10:51   #11
killerbee
Wannabe Pilot
Moj komp

killerbee's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pa napravite Clear CMOS, to znači da samo izvadite baterijicu iz matične, pričekajte minutu s njom vani te je ponovno stavite unutra.
killerbee je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2007., 10:53   #12
vekyyyOG
Banned

ma ja mislim ovako.. to je slican problem kao moj.. ne slican nego isti... Znaci moguce je da je napajanje?? ili grafa... A moguce i maticna.. Ako imas garanciju najpametnije u servis???
Staro 31.12.2007., 15:21   #13
Miha-Đakovo
Premium
Moj komp

Miha-Đakovo's Avatar

Citiraj:
Pitanje:
graficka ili maticna?
RAM mozda?

Eto...
Indentičan problem koji mi se desio danas isto mi se komp ponaša kao i tvoj, šta je to neki virus ili..je kompovima već dosadilo raditi na staru godinu?
MOJ KOMP: CPU AMD Athlon64 X2 6000+, Matična : MB Gigabyte M59SLI-S4, sAM2, Mema: 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax x2, HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, Grafička : Gigabyte 8800 GTS 320 MB, napajanje: OCZ 600W.
Miha-Đakovo je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2008., 18:25   #14
vu-sri
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Pitanje:
graficka ili maticna?
RAM mozda?

Eto...
Izvadio bateriju, skinuo graficku, modem... malo sacekao i sve vratio nazad i radi...
Problem rijesen.
Staro 02.01.2008., 00:07   #15
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
..i kod mene isti problem..otvorio sam thread,evo sa curinog laptopa..katastrofa..upalim komp,sve zuji,sve vrti..a nema slike na monitoru..zovem frenda sa X1950pro pci-e i 3200+..i njemu ista stvar..

pa zar je moguće da je neki virus ušao u cmos?!
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 12:05   #16
vu-sri
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
..i kod mene isti problem..otvorio sam thread,evo sa curinog laptopa..katastrofa..upalim komp,sve zuji,sve vrti..a nema slike na monitoru..zovem frenda sa X1950pro pci-e i 3200+..i njemu ista stvar..

pa zar je moguće da je neki virus ušao u cmos?!
Ne bi rekao jer ovaj sa kojim sam ja imao posla nije ni priljkucen na Net. Jedino se koristi da dijete igra igrice.
Staro 02.01.2008., 12:10   #17
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
da se i meni ovo nije desilo rekao bih da pricate gluposti, no ista stvar i kod mene sa konfm iz siga, sve odspojio clear cmos par puta no i dalje nece, i onda probam nakon sto sam popio pivo i radi... rekoh wtf
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2008., 12:13   #18
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
da se i meni ovo nije desilo rekao bih da pricate gluposti, no ista stvar i kod mene sa konfm iz siga, sve odspojio clear cmos par puta no i dalje nece, i onda probam nakon sto sam popio pivo i radi... rekoh wtf

zaključak,p35 je smeće....idemo na phenoma....evo i meni radi sad..pišem s njega..kad ga restartam ili shut-downam..mogu se pozdravit..
Staro 02.01.2008., 13:26   #19
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Evo i globalnog dokaza da je Asus postao što i ATi,s driverima...smeće.No problem je što je ATi uvijek bio...a Asus tek postao šrot..Žalosno,ali istinito..

http://www.tomshardware.co.uk/forum/...t-boot-problem

Problem je,po njima..neriješiv..nit ga može ikakav BIOS update riješiti..a što je najgluplje,nitko ne zna u čemu je problem..nego ga zna samo opisati..

Pa krenimo redom..

1. po paljenju kompa neće se izvršiti boot,znači sve se vrti u 16,svi ventovi, blinka hard,narodno veselje je..a nema slike na monitoru.

2. bios sam od sebe daje pogrešne informacije o procu..pa tako moj veseli E6750 umjesto 2.66 default,daje 2.13 default..pa moram ručno staviti 333x8 a kamoli clockati 400x8 za 3.2 ghz

3. pogrešno detektira pri Auto postavkama i latencije memorije..imam unutra Crucial BallX na 800,2x1gb DC kit..cl4,4-4-4-12..a on ga kao 5-15tice detektira..o voltaži neću ni pričati..

E sad..nekoliko logičnih rješenja..bez imalo mog krasnog sarkazma..

1. Upalit onaj Resume after suspend u BIOS-u..ako tko uopće uspije uć u njega..s ovim problemom

2. Vadi bateriju,ištekaj kablove,i premjesti jumper na 23 umjesto 12,kojih 10tak minuta..sve vrati natrag i pali..

3. Nauči živjet s tim da kompovi danas ne pale iz prve..nego moraš power stisnuti..pa reset..onda hoće bootati..

4. Tomovo očvrsje kaže da može biti problema i sa Microsoftovim updateom za Gigabit lan..da eto,začudo..i mali LAN može skršit komp..pa eto,koristite samo drivere koje ste dobili sa MBO

5. Ovu soluciju najviše volim..reklamirati ploču..konkretno u links..i za te pare uzeti Xbox360..sa nadoplatom,jasno..i igrat se ko sav pošten svijet..

6.bacit sve kroz prozor..

Nadam se da sam vam pomogao..eto..zvao sam brojkom i slovom 14 ljudi sa istim problemom..i to je za ne povjerovati..neki imaju p35chipset neki q38 ili koji već..ali problem je isti..VGA uopće nije tu bitna,kao ni ram...ili je BIOS apsolutni krš..ili je chipset ukomiran..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno