|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
![]() pozdrav! zanima me kako bih mogao napravit backup particije koja ne sadrzi OS. o cemu se radi? C:system formatiram na laptopu ionako svaka 3 mjeseca zbog raznih razloga D:data bih htio backupirat i formatirat. dal na DVD, na DLDVD ili sta? i kako? D: ima 83 GB ![]() suplemental: 1. s cime da pregledam HD u cijelosti radi eventualnog lijecenja nakon backupa i s cime se HD uopce moze lijeciti? 2. postoji li nacin napraviti restore point ako mi se nesto desi sa backupom? Zadnje izmijenjeno od: incubus9. 03.01.2008. u 13:19. Razlog: suplemental |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ima brdo varijanti, od izrade imagea particije preko kopiranja na DVD i slicne medije do internih ili eksternih diskova sa sinhronizacijom. Pitanje je samo u kojem roku i na koji nacin zelis izvesti restore particije, te da li radis backup ili u biti arhivu podataka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
![]() zelim napravit backup particije tako da imam ukoliko se sta dogodi kompu ili HD-u. arhivu imam na brdu DVD-a i moram si kupit externi HD od minimalno 200 GB, al to ce pricekat neke sretnije dane. zasad samo zelim napravit backup te D: particije da ju imam ako se ne daj Boze nesto desi. be prepared, right? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Npr. sa Acronis True Image koji daje mogućnost prženja materijala na dvde, a cijeli sistem backupa se svodi na klasiku klikanja na Next.
![]() |
#8 |
Registered User
|
![]() da, particija je organizirana po folderima i samo su folderi na njoj. htio bih to sve sprziti kao jedan image file ako je to moguce, ali ipak da izostavim neke stvari poput programskih foldera i slicno. molim tutorijal step-by-step ako je ikako moguce. unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemožeš spržiti jean image ako je podataka više nego što stane na jedan DVD ako imaš do 200ak GB onda definitivno prži na DVDe, a ako imaš više razmisli o tome da kupiš još jedan hard, sve iskopiraš na njega izvadiš ga iz kompa i staviš negdje na sigurno i miran si više manje... A što se uputa tiče neznam kakve upute ti trebaju za prženje DVDa imaš ih po netu kolko oćeš ovisno o programima koje imaš na raspolaganju...
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
koliko znam takav backup kakav ti hoćeš(nešto kao backup windoza koliko sam shvatio) nemožeš napraviti ostaje ti jedino mogućnost da svih 80gb spržiš na nekih 10-ak dvd-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|