Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2007., 17:37   #1
cipher
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Exclamation 64-bitni problemi...

Pozdrav...
Za koji dan uzimam novo racunalu, i u planu sam imao više od 4 gb rama, ali onda mi je par informaticara reklo da mi windowsi nece prepoznati vise od 3.25 GB (osim ako instaliram 64 bitne windowse).
Ja san reka, super, hvala, pomogli ste mi, stavit cu 64 bitni windows i problem rješen...ali onda su mi preporučili da od te ideje odustanem.
razloga je bilo više ali kao glavni su bili nemogućnost otvaranja flash stranica, jer kao valjda adobe nije izdao player jos za 64 bitni windows (jeli to istina?!?!), dalje nemogućnost rada nekih programa, ozbiljnijih programa...
previše san se zabrinia, pa mi sad nije nista jasno.
šta mi je za činit? da stavim 64-bitne ili 32-bitne, jos nesto, kupiti vistu s obzirom da ce sad izaci zakrpa SP ili ostati na dobro starom xp-u?
cipher je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2007., 18:07   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ostani na 32-bitnom XP-u. Vista je puna bugova, a nije rečeno da će SP1 ispraviti većinu njih. XP je tokom godina korištenja postao zreli i stabilni OS sa dosta zakrpanih rupa.
Za većinu današnjih aplikacija 2Gb rama je sasvim dovoljno.
Oglas

Oglas
Staro 25.12.2007., 22:51   #3
DannyHR
Nub azz pwnzor!
Moj komp

DannyHR's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prvo, nije istina to šta si čuo za flash.

Drugo, nema nikakvih problema sa Vistom, tu i tamo koji problemčić koji se lako riješi i sve radi kao urica.
Vista je mlad ali kvalitetan OS. Istina neke se stvari mogu i trebaju popraviti, ali sada je već daleko od toga da je puna bugova.
Osobno se u preko mjesec dana rada na njoj nisam susreo sa niti jednim ozbiljnijim.

Ako želiš, bez straha pređi na vistu i uživaj u čarima x64 operativnog sustava.
Ja sam ultra zadovoljan i niti ne razmišljam o povratku na XP.

'Cause we hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long
Feel us breathe upon your face
Feel us shift, every move we trace
DannyHR je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2007., 23:57   #4
ejSid
Lunatic
Moj komp

ejSid's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Za što ti točno treba taj komp, ako ti treba za igre i tako nešto onda ti je dovojan XP 32bita, koji je daleko bolji za takve stvari od Viste.

A dal si razmišljao o neki drugim OS-ima osim Windowsa? Nekim UNIX-oidnim sistemima?
ejSid je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2007., 00:24   #5
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor cipher Pregled postova
onda mi je par informaticara reklo da mi windowsi nece prepoznati vise od 3.25 GB (osim ako instaliram 64 bitne windowse).
Ja san reka, super, hvala, pomogli ste mi, stavit cu 64 bitni windows i problem rješen...ali onda su mi preporučili da od te ideje odustanem.
razloga je bilo više ali kao glavni su bili nemogućnost otvaranja flash stranica, jer kao valjda adobe nije izdao player jos za 64 bitni windows (jeli to istina?!?!), dalje nemogućnost rada nekih programa, ozbiljnijih programa...
h***o takve informatičare!!!

Ugl ništ od tog nije istina, Flash player normalno radi na 64 bitnim, također hrpa svih mogućih programa koje možeš i ne možeš zamisliti.

Druga stvar da je 64 bitni XP i namjenjen za profesionalce kojima je potrebno više od 2Gb upotri***ljive memorije, tako da svi profesionalni programi rade na 64bitnim XP-jima plus velika većina ima izdane 64 bitne verzije softwarea.

Druga stvar je za što ti je namijenjeno računalo, ako misliš za igre, onda ti to nije potrebno, ako za profesionalnu potrebu, tipa MCAD, 3D modeliranje, obrade videa itd, onda da....
Staro 26.12.2007., 13:10   #6
cipher
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Ma koje igrice, ne sican se kad san zadnji put nesto igra, iako mi cesto dodje želja, pa instaliram, ali nema se vrimena...
Radi se u 3d autodesku za 3d animacije, canopusovom ediusu za montažu filmova, corelu za obradu slika, te skoro svim adobe produktima za obradu multimedijalnih sadržaja, tipa audition 2.0, premieru, photoshopu i sl.
Iskreno 3,25 gb mi je premalo, radi sve dobro na 3,25, ali zasto nebi preša na recimo 8, jer ram je danas posta tako jeftin da nema razloga zasto nebi bilo vise njega u racunalu, a bez da mi ko kaže da je to prese***anje. zar ne?
cipher je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 11:56   #7
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
kupovinu rama gledaj ko ulaganje u buducnost
kupi sad dok je jeftino jer kad se vise pocne koristiti ddr3, bude ddr2 poskupil isto kak je i ddr1

inace, ak se ne varam, 8 giga rama mores koristiti samo na 667mhz, neznam kak je s drugim plocama, al tak je na mojoj
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno