|
![]() |
#1 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Permissions na određeni folder
Bok, Imam jedan problem sa dodjelom prava na share disku ali prvo da objasnim kako je složeno. Imam Win2003 server koji mi služi kao domain controler, internet proxy i file server. Na njemu je jedan share disk koji ima prava Full za admine a za domain usere read. Određeni folderi na tom disku su dodatno zatvoreni tako da useri ne mogu čak ni listati sadržaj. E sad kreirao sam dodatni folder koji se zove "Put 'n change" čija bi namjena bila razmjena podataka među userima. Dodijeli sam tom folderu SVA prava za Domain usere, ništa nije inhherited, ali mi userima javlja Access denied kada pokušaju kreirati folder u tom folderu, listanje naravno radi. Uključio sam Special permissions gdje sam odredio da svi Domain useri maju pravo kreiranja foldera ali ni to ne pomaže. Probao sam dodijeliti sva prava svima na share ali i dalje ne radi. Mapiranje se radi preko vbs skripte koja se pokreće kod logina ali u njoj ne dodjeljujem nikakva prava već samo mapiram disk (probao sam ručno mapirati disk ali ništa). Lagano ludim ![]() Hvala.
![]() |
#2 |
Premium
|
Dobro, ti si postavio NTFS prava na pojedine foldere. Ali ako ti Domain users nemaju pravo promjene na sigurnosnim postavkama sheranja (Share permissions), onda neće moći kreirati folder bez obzira ne to što si im ti dao NTFS prava. EDIT: Sad sam skužio (ako sam te dobro skužio) da i ovo jesi napravio... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Silent killer
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Jesi riješio ovaj problem? Ako nisi, probaj napraviti slijedeće: preuzmi Ownership nad tim folderom, izbriši sve usere sa liste, dodaj zatim korisnicima domain\administrator i System prava na izmjene i listanje (prve 3 dozvole ispod Full permissiona) i dodaj još prava Domain Userima koja želiš. Pod Advanced stavi kvačicu na Replace permissions....da prava vrijede na svim podfolderima i zatim vrati ownership na Administratora. I naravno, sretan Božić želim! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|