|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem sa portforwardingom
Danas sam zamijenio siemens 515 sa dlinkom g684t. E sad, problem je u tome da kad stavim podešenja u tcp/ip ovako: http://img152.imageshack.us/my.php?i...4970780py7.jpg ne mogu prepoznati komp koji se spaja putem wirelessa, pa moram staviti obtain automaticaly, a onda ne mogu napraviti portforwardin za azureus. U čemu bi bio problem? Koristim voljatel kao isp, paket smart 2, 512kbps. Brzina u azureusu mi je max25 kB/s dok je prije sa 515 bila i viša od 56kB/s. Govorim o provjerenom seedanju tak da nije da nema seedera.
![]() |
#2 |
Varanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
cekaj kazes da nemozes napraviti portfw, ali ti auzeurus radi? daj malo pojasni to je neki p2p? ip adrese nemaju veze sa brzinom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
stvarno ne vidim razloga zasto ne bi radilo s rucno podesenim IPom ali ako je vec tako a problem ti je port forward pogledaj ima li modemov DHCP opciju da pojedinim MACovima uvijek dodjeljuje iste adrese. tako bi mogao na zaobilazan nacin dobiti ono sto zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
2 greg: ako mu azureus radi i sa 1k, znaci da port forward isto radi. ne vidim tu problem. 2 cpu: dlink ima po defaultu otvorene portove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Eto, riješio sam problem. Hvala gregu i ostalima. Čisto sam zaboravio da u DHCP-u mogu dodijeliti statičku adresu wireless kartice. Kaj se tiče port forwardinga malo sam zabrijao da je to problem, jer mi je šogor par puta dok sam išao štimat na drugi komp otišao na net pa me shebao sa pristupom na net.
![]() |
#7 | |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
EDIT: prestigo si me ![]() ![]()
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hmm, al opet problemi, šogi mi opet skočio na net i ista stvar, kod mene je stalo sve dok kod njega na lan-u normalno ide. Hmm, pitance! Kod DHCP-a sam stavio mac adresu canyon kartice i ip 192.168.1.2, dal je možda ip neki drugi broj ili? Router je po defaultu 192.168.1.1. EDIT: evo slike podešenja DHCP-a ![]() Dal moram neš mjenjati kod primary ili secondary DNS?
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim! Kad dim izađe uređaj više ne radi!!! Zadnje izmijenjeno od: Matt. 23.12.2007. u 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
trebo bi stavit starting IP address 192.168.1.3 ako to ne pomogne, zasto jednostavno ne iskljucis DHCP i probas sa statičkim IP adresama na oba kompa pa da se vidi da li je do njega problem ili nesto drugo...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Napisi svoj ip, sogijev, dal mozes s oba kompa pingat router, da li je modem u ruter modu, kako se sogi spaja. Dhcp nebi trebao biti problem, ali probaj staviti ili oba na dhcp ili oba na static. Mozes i napraviti range od 192.168.10 - 11 tako ce ti samo davati jednu ip adresu. Pretpostavljam da kad ti sogi upali komp, ima istu adresu ko i ti i tebi prestane raditi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Eto, riješio sam problem. odlučio sam ponovno konfigurirati jer sam prčkao po svemu samo da uspijem ![]() Znači normalna konfiguracija + isključeni firewallovi na oba kompa i radi. kod sogija sam upisao ip i dns-ove i sve štima. Azureus je došao na svoj limit od cca 60kb/s, surfamo oba u isto vrijeme i to je to.
![]() |
#12 |
Premium
|
Mislili smo da si to vec probao. doh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Pa, dok sam imao 515, imao sam uključene firewallove i sve je radilo, dok se router nakon 6 sati prometa nije zagrijao i onda su počele svak čas pucat veze. Inače, ni dlink nije baš pošteđen pucanja veze, al se bar brzo skonektira.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|