Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.12.2007., 19:21   #1
zuiko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
Kad mijenjati procesor?

Hi!
Eto me opet sa slicnim pitanjem. Prošli put nije bilo mnogo 8800GTS/GTX u uporabi, a ni većih monitora, pa pitam ponovo.
Imam s 939 X2 4200+, 4GB RAMa i 6800Ultra na DFI LanParty Ultra...
Planiram mijenjati grafičku i razmišljam o 8800GTX ili ću pričekati novu generaciju pa da može vrtiti i nova DX10 čudovišta na 1680x1050.
Zanima me isplati li se ovo pojačavati tako jakom grafičkom ili mi je procesor preusko grlo za nove igre i na ovako visokoj rezoluciji.
Hvala puno
zuiko je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2007., 19:54   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
taj procesor mozes OCati na razinu nekog 6000+ ako imas imalo bolji cooler od stocka a danasnji naslovi ne traze vise od toga (ma koliko neki zeljeli da je drugacije ). no IMO davati lovu za 8800GTX danas nema smisla. i dalje kostaju previse i ako je prije godinu dana to bilo "isplativo" dati za grafu koja toliko dugo ostala na vrhu danas to nije nikako slucaj. osobno bi cekao nove serije, nije bas toliko dugo ostalo do njih. u medjuvremenu mozes se rjesiti ove i pokrpati taj period s nekim 3870/8800gt. naspram ovoga sto sad imas sokirat ces se a neces toliko puno pusiti ukoliko je na proljece budes prodavao i uzimao nesto od novih kartica
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.12.2007., 11:00   #3
zuiko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
taj procesor mozes OCati na razinu nekog 6000+ ako imas imalo bolji cooler od stocka a danasnji naslovi ne traze vise od toga (ma koliko neki zeljeli da je drugacije ). no IMO davati lovu za 8800GTX danas nema smisla. i dalje kostaju previse i ako je prije godinu dana to bilo "isplativo" dati za grafu koja toliko dugo ostala na vrhu danas to nije nikako slucaj. osobno bi cekao nove serije, nije bas toliko dugo ostalo do njih. u medjuvremenu mozes se rjesiti ove i pokrpati taj period s nekim 3870/8800gt. naspram ovoga sto sad imas sokirat ces se a neces toliko puno pusiti ukoliko je na proljece budes prodavao i uzimao nesto od novih kartica
Hi!
Hvala na odgovoru
Nemam vremena za igranje do proljeća pa ne bih ništa mijenjao...zato i razmišljam pričekati nasljednicu 8800GTS ili 2900XT. Kopkao me proc. Znam da je na rezlucijama većim od 1280x1024 uglavnom kočnica grafička al postoje i donje grnice za proc.
Konfa mi zadovoljava sve ostale potreb pa bih to ostavio bar još 2-3 godine, dok ne izađe novi Phooshop (CS4). X2 4200+ je, dakle, dovoljan i za najnovije igre (malo bih ga ocao, ne previše jer ta serija ionako ne ide visoko)?
Super ako je tako
Hvala
Sve najbolje
zuiko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge