|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
memory upgrade
dakle, imam na laptopu (Acer Aspire 5671AWLMi) 2x512MB DDR2 (533MHz, pc4300) i namjera mi je uzeti 2x1GB.... pitanje koje imam pošto bi uzeja šta bržu memoriju zanima me dali bi lap podržao nešto tipa 2 keksa od 1GB na 800MHz, pc6400 (ili čak 1066MHz)..... te koliko je ta brzina same memorije zaista bitna... i da, dali ta memorija koja radi na jačoj frekvenciji pridonosi zagrijavanju samog latopa? (amo reć da mi je taj faktor dosta bitan) tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bez obzira koju ti memu uzeo, ona će raditi na taktu koji ploča podržava i nikako brže. Dakle, badava ti kupovati 800 ili 1066MHz memu kad će raditi na 533MHz.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
al nisam najsigurniji koje mi ploča max podržava.... jer nalazim na netu verzije i sa 533 i sa 667...so.... jel tu dual channel ima kakve veze...se tu nesto upola dijeli il sta... priboravija san to malo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Što se tiče brzine memorije, malo teorije. DDR znači Double Data Rate tj. da mema u jednom taktu odradi 2 operacije. Dakle, realna brzina je pola od nazivne. Konkretno: 400MHz mema zapravo radi na 200MHz, 533 na 266, 667 na 333,... Dual channel nema veze s time. Velika većina današnjih laptopa koristi SO-DIMM memoriju pa ako misliš kupovati novu, gledaj u cjenicima pod 'SO-DIMM DDDR2'.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|