Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2007., 22:29   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
TOSHIBA Satellite L40-14B - instalacija XP-a

Kako na navedeni laptop instalirati win XP? Sad je Vista Ultimate na njemu, a kad pokrenem instalaciju XP sve ide dobro dok ne dođe onaj dio kad treba pritisnuti "enter" za instalaciju i nakon toga izbaci poruku da nije detektirao niti jedan hard disk, kao da ga nema. Nije mi uopće jasno koja je to fora. Kako da uopće formatiram C:?
bpodnar je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2007., 23:22   #2
shock
Premium

Datum registracije: Mar 2007
Bilo više puta na forumu, radi se o sata disku, moraš u biosu isključiti sata native mode ili integrisati sata drivere na svoj instalacijski cd.
shock je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2007., 16:16   #3
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Ok, guglao sam malko na tu temu, ali nikako da skužim kako da dođem do tih SATA drivera? Zapravo, skinuo sam instalacijsku datoteku od nekih 5mb, ali iz nje nemogu izvaditi .inf fileove koje nLite traži. Onda sam te drivere instalirao na laptop i iz instalacijskog foldera kopirao ta dva .inf filea i na drugom kompu probao integrirati u XP instalaciju. Zapravo, ja ni neznam da li sam dobre fileove i odabrao s obzirom da su bila dva (jedan je bio sa SCSI a drugi nisam zapamtio za šta). Uglavnom, u Nliteu sa importirao jedan od ta dva ali ništa nisam uspio napraviti. Nije to baš tak jednostavno kako se govori. Ako netko ima te sata drivere tj. fileove molio bih da mi ih pošalje u onom obliku u kojem se importiraju u nLite.

Riješen problem, driver package skinut i tamo sam našao sve što mi treba. Naravno, nLite mi je u tome pomogao i tutorijal sa foruma.

Zadnje izmijenjeno od: bpodnar. 22.12.2007. u 20:53. Razlog: Problem riješen
bpodnar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno