|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
LCD projektor do 10k kuna
Sto preporucate od projektora u ovome rangu? Pozeljno je da je sto kompaktniji, 1024x768 te da su lampe lako dobavljive i naravno da ne premasuju cijenu novog uredjaja. ![]() Primarna i jedina funkcija: prezentacije.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hitach CP-X400 Uzeo za firmu, vrlo dobar i pod danjim svjetlom za prezentacije. Često se koristi na Faxevima, gdje je osvjetljenje pristutno, te se vrlo dobro vidi. Koliko sam čuo, u među vremenu je izašlo i novijih modela, no svakako, preporučam minimalno 3000ANSI lumena. Također, prednost - Tih, brz i lagan...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Hvala na brzom odgovoru. CP-X400 sam bas i nasao kao dobar buy, ali ga cak niti u Lukvelu nemaju. CP-X268 model je dobavljiv vise manje posvuda, dodje oko 11k kuna ali je 2500 ANSI lumena.
![]() |
#4 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne mogu ništa preporučit jer pratim samo stanje na području onih za 'kućno kino' no ako to misliš kupovat u HR mogu ti savjetovat da pokušaš ne gledat koliko šta košta vani u normalnom svjetu jer se čovjek samo isfrustrira..... pa to su strahote ...mogu shvatit PDV i nekakvu maržu ali da to za određene modele kod nas napravi skoro pa duplu cijenu- e to nemogu shvatit nikako. ![]() EDIT: btw, ovde imaju to sta trazis pa da se raspitas jel dostupan posto je jedna stvar u cjenicima a druga na lagerima....
![]() |
#5 |
Premium
|
Ja uzeh u Lukvelu. No svakako ispod 3000ANSI lumena za prezenacije u dvorani nema smisla... Ja sam se barem razočarao kad sam na test dobio par Hitachijevih, nešto EPSONovih i nešto BENQovih koji su bili ispod 3000ANSI lumena. Pošto osobno u firmi imam problem da mi je prezentacijska soba ima pogled na jugoistok, odnosno sunce udara od jutra pa do mraka. A zavjese su od nekog papira. 3000ANSI lumena mi je taman, iako, ponekad kad piči sunce ko ludo (u ove zimske dane) bude taman, al se pribojavam kako će biti za ljeto, da nisam možda trebao uzet još malo jači model...
![]() |
#7 |
undercover
|
pošto si napomenuo kompaktnost kao kriteriji pretpostavljam da je to zbog prenosivosti pa ne znam koliko koliko ima koristi sljedeče.... ako nisi ,razmisli o UPS-u za projektor ... Stvar neče koristit ničemu i činit če se ko bačena lova dok ne nestane struje. Preporuča se dupla snaga od max. potrošnje projektora te modeli sa 'sine vejv outputom' iako i obični rade ok. i btw. zabrani pušenje u blizini LCD projektora.
![]() |
#8 |
Moderator
|
Tako je, radi prenosivosti je. Projektor mijenja jedno 4-5 lokacija u firmi ovisno o mjestu prezentacije. UPS i imamo u jednoj od sala za prezentacije, ali u ostalima bas zbog prenosivosti ne ga ne koristimo. Srecom, do sada sa starim projektorom nismo imali problema radi padova napona. Sto se pusenja tice, jako je tesko ograniciti rulju na non-smoking, iako je masu puta receno isto, nitko se toga ne pridrzava. :\
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ko da se lampe mjenjaju svaki dan ^^ Ima jamstvo, pa nek mijenjaju ![]()
![]() |
#12 |
undercover
|
Ma šta koje jamstvo ? ![]() Prvo će tu lampu debelo preplatit a onda još dobije sigurno standardnih 3 mj. garancije na nju. ![]() Pošto tu spominjete firme sigurno se ne radi o vašim novcima pa i da se zahebavaš ne čudi me takvav pristup / casual razmišljanje koje je drugačije od našeg koji doma za ugode velike slike očekujemo više za dani novac... i btw, no aj dobro lampa če se promjenit no zavisno o unutarnjoj konstrukciji projektora dim šteti lcd panelima a o cijenama zamjene toga bolje ne govorit .....a vjeruj da takav način dobivanja velike slike nosi sam od sebe dovoljno problema koji se mogu pojavit i sad treba li mu još jedan problem na koji se može utjecat - dim cigareta ? ali opet ja to drugačije gledam nego vi u firmama tako da...
![]() |
#13 |
Moderator
|
Ja to sve razumijem, ali ne mozes nacrtati strancima koji dolaze na prezentacije da uz klopu, cugu i kavu ne zapale cigaru. Lako bi mi bilo da je u pitanju samo par kolega kojima mozes reci, ali ovdje nisam u situaciji da stalno nadzirem sale u kojima se odrzavaju sastanci i budem im roditelj. To sto kazes da je za moju kucnu upotrebu, brinuo bih se o njemu bez brige. Ali kada moji nadredjeni ne zele utjecati na to - kud bih ja, niti ga placam, niti imam preveliko pravo glasa. ![]() Svakako ti hvala na upozorenju i objasnjenu. ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ima li neki link ili moze li mi netko pojasniti to sa dimom cigarete? Imam doma LCD projektor i tu i tamo zaplaim cigaretu, dok stroj radi. Koliko je dim zapravo stetan? Da li je isto tako stetno pusiti u sobi i kada je projektor iskljucen ili vrijedi samo kada radi? Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
undercover
|
Hm , znam da se nekome možda neče svidjet sljedeči komentar ali ipak moram napisat da mi je to pomalo smiješna stvar kako ljude ne zabrinjava šta cigarete rade njihovom zdravlju no kad se radi o zdravlju njihovog projektora (koji u biti ne vrijedi ništa prema ovom prvom) onda ..... ![]() ![]() Inače trenutno me interesira nešto pa nemam vremena pisat ali pogledaj ovo trebao bi izvuč ono što te interesira... @atha , kad promislim pomalo zavidim vama u firmama... jer da sam na vašem mjestu ja bi doma uzeo istu stvar koju imam u firmi (ili bolje obrnuto) jer tu vidim par mogučnosti .... npr. lampa ti doma počme pokazivat znakove starenja . Onda je utrpaš i zamjeniš s tom u firmi ![]() ili ako je ta u firmi loša a tvoja doma malo bolja onda u firmi naručiš novu i odneseš je doma a ovu odoma u firmu..... ![]()
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
za ovo prvo sam otvorio topic na zdravlje.hr :-) u pravu si skroz, no moci cu objasniti stvari vezane uz pusenje ekipi jedino uz neke dokaze, pa me zato zanima... gledao sam i link koji si postavio, no nisam bas shvatio moze li se display cistiti ili kada se jednom nakupi sloj prljavstine mjesane od dima i prasine je stvar za baciti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
A šta ako je firma moja ![]() Također, nemam problema s dimom, jer je Company Policy takav da nema pušenja u uredu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|