Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2007., 23:56   #1
hawlet
Banned

hawlet's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
NOKIA 6500 Classic-menu na Hrvatskom

molim vas za malu pomoć i savjet,neznam kako i od kuda skinuti softer da mobitel podržava opcije i postavke na hrvatskom jeziku,
jako je bitno i hitno jer mi je to za kčer pa pomagajte društvo i unaprijed Vam svima zahvaljujem.....
hawlet je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2007., 00:14   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Imate Nokia software updater, a prije samog update-a softvera na najnoviji, trebali biste staviti product code (svaki mobitel ima za pojedino tržište code taj) koji je za Hrvatsko tržiše (najčešće je to Balkans verzija).

Stavljanjem drugačijeg product code-a, gubi se garancija na uređaj (ako postoji u nekom ovlaštenom servisu, tipa Mobis za Nokiu). Za to sve, treba Vam kabel (obavezno kabel) za povezivanje Nokie i kompjutera, Nemesis service suite te Nokia software updater.
To sve možete napraviti sami (ako se usudite, jer rizik je velik ukoliko nešta pođe po zlu ili nestane struje tokom update-a).
Tim načinom sam ja flashao svoju Nokiu i sve je prošlo u najboljem redu (mada cijeli postupak traje oko 10-15min u komadu).

A druga mogućnost je davanje mobitela ljudima koji će naplatiti flashanje mobitela novijom verzijom, koji će to obaviti umjesto Vas. Cijena bi trebala biti oko 100kn +-50, recimo otprilike.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2007., 00:22   #3
hawlet
Banned

hawlet's Avatar

napravio sam to sa novom verzijom softvera tj.stavio sam ga ali je sve ostalo isto,jedino nisam ništa radio codom odnosno nisam ga ubacivao nigdje jer me nije pitalo za tako nešto,išao sam na skidanje nove verzije softvera i to je bilo to...jedino što sam morao instalirati updater od nokie...
e sad gdje moram ubaciti taj cod i gdje da ga nađem i ovaj odgovor je bio od velike pomoći....
Staro 19.12.2007., 00:23   #4
hawlet
Banned

hawlet's Avatar

napravio sam to sa novom verzijom softvera tj.stavio sam ga ali je sve ostalo isto,jedino nisam ništa radio codom odnosno nisam ga ubacivao nigdje jer me nije pitalo za tako nešto,išao sam na skidanje nove verzije softvera i to je bilo to...jedino što sam morao instalirati updater od nokie...
e sad gdje moram ubaciti taj cod i gdje da ga nađem i ovaj odgovor je bio od velike pomoći....
Staro 19.12.2007., 00:32   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kod bi trebao naći na netu, vjerojatno je netko ostavio ili ima neki popis, pa treba pronaći za naše područje (Hrvatski ili Balkans kako to zna pisati).

Kod se stavlja sa Nemesisom i to bi se trebalo mislim stavljati prije update-a, jer sam update očitava kod i stavlja software prema tom kodu.

Uglavnom, neki linkovi koje bi trebali pročitati svakako:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26505 - o software update-u, product code-u etc.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=160 - kako promjeniti product code sa Nemesisom.

Zamjena code-a, traje stvarno kratko, manje od sekundu sam ja bio gotov. I onda update i eto najnoviji soft sa hrvatskim jezikom.

Samo dobro pazite prilikom traženja product code-a, mora biti točno za taj model (a čak koliko sam skužio tražeći, i za isti modle ali druge boje npr. je različit ).
Kako naći ? Probajte preko cafe-mobila i njegovo searcha (tako sam i ja našao svoj) ili google i isto "product code Balkans 6500 classic" ili slično.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2007., 11:46   #6
hawlet
Banned

hawlet's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Kod bi trebao naći na netu, vjerojatno je netko ostavio ili ima neki popis, pa treba pronaći za naše područje (Hrvatski ili Balkans kako to zna pisati).

Kod se stavlja sa Nemesisom i to bi se trebalo mislim stavljati prije update-a, jer sam update očitava kod i stavlja software prema tom kodu.

Uglavnom, neki linkovi koje bi trebali pročitati svakako:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26505 - o software update-u, product code-u etc.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=160 - kako promjeniti product code sa Nemesisom.

Zamjena code-a, traje stvarno kratko, manje od sekundu sam ja bio gotov. I onda update i eto najnoviji soft sa hrvatskim jezikom.

Samo dobro pazite prilikom traženja product code-a, mora biti točno za taj model (a čak koliko sam skužio tražeći, i za isti modle ali druge boje npr. je različit ).
Kako naći ? Probajte preko cafe-mobila i njegovo searcha (tako sam i ja našao svoj) ili google i isto "product code Balkans 6500 classic" ili slično.
puno ti hvala na iscrpnim informacijama,nadam se da ču uspjeti sada riješiti problem....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno