|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Monitor za obradu fotki, ali i ostalog.. 22"+ HITNO!
Ovako, namjeravam u novi komp staviti Powercolor Radeon HD 2600XT 256MB DDR4 i ubosti neki monitor koji nema TN, nego neku bolju matricu koja će mi služiti za obradu fotografija... naravno, na odmet nije kvalitetan prikaz teksta općenito, ali i gledanje dvd.a/igri...itd. Wide screen only Pikirao sam na Dell 24" no svatko ima svoju priču o njemu, pa me zanima neka alternativa u tom i sličnom rangu od oko 22"... btw. da li igre u manjoj rezi (od native monitor.ove) izgledaju puno slabije ili ne? Ovo je HITNO, jer mislim ubosti komp kroz koji dan... TNX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
22''' su sve tn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hm, onda 20" ili se pak opet vracam na onaj dell 24" ... fakt ne znam... nek neko napiše neki suvisli prijedlog... tnx... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
S obzirom na veličinu i namjenu monitora, moja preporuka ti je ovo i siguran si da nećeš pogriješiti http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1110135 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
dngy ne budi smjesan, ako se vec ide na taj cjenovni rang onda je dell bolji izbor, jedino bi ja ja isprobao prvo dal postoji na doticnom primjerku problem ghostinga (vrlo izrazeno cak i kod pomicanja misa, ak nema to je to), obzirom da oba imaju PVA matricu samo je kod della nesto napredniji tip 21" monitori (pa vec i 20" standardni) se vec dugo ne isplate kupovat jer su matrice potpuno neisplative za proizvodnju i jako skupe, a nist bolje od ostatka. ak ti treba monitor s uvjerljivim bojama za manje para evo po kvaliteti (svi 20" wide posto je uvjet): nec 20WGX2 Pro (AS-IPS), dell 2007wfp (S-IPS) [problemi su uglavnom orjentirani na 2007fp koji je PVA], philips 200wp7es (P-MVA), asus vw201 (MVA) Od 24": dell 2407wfp hc i onda svi ostali s S-PVA matricom (znaci skuplji od samsunga 245b, tj 4000+kn) EIZO monitore bi izbjegavao (ne pricam o "c" seriji) zbog apsolutno neopravdane cijene, ajde da su bar bolji od svih ostalih na trzistu, ali nisu 22" ne postoje jer nema smisla posto imaju istu rezoluciju kao 20" pa se s dodatnom velicinom dobije samo dodatno zauzece prostora na stolu.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Od 24" su od Della navodno bolji BenQ FP421W, a neki kažu i Hyundai W241D o kojem ja trenutno razmišljam. Za NEC nema testova ali sigurno nije lošiji od Della. Sretno ![]() Eizo monitori jesu bolji, ali vjerojatno ne toliko koliko su skuplji. Zadnje izmijenjeno od: zuiko. 17.12.2007. u 15:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Što se ove HC verzije tiče, to ne znam... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
benq i hyundai imaju p-mva matricu i samim time su opcenito potencijalno bolji od della 2407wfp, ali ne i od 2407wfp hc po pitanju kvalitete prikaza zbog njegovog 92% gamuta. S tim da bi se za hyundai skoro dao okladit da je relativno los jer nisam vidio niti jedan njihov lcd monitor/televizor da je bio barem dobar ako ne i odlican. sto se neca tice, nec ima cak 3 24" modela, 24WMCX i 2470WVX koji su tn dakle u rangu sa samsungom 245b, te 2470WNX koji ima istu matricu kao i dell i hp, odnosno p-pva i vrlo vjerojatno je cak i zeru bolji od doticnih, ali opet, ne i od HC della kad je u piranju prikaz boja. a sto se tice konkurenata samsungu 215tw, hehe, ima ih masa za puno manje novce i gore su nabrojani. Sam 215tw ne daje apsolutno nista vise od recimo 2007wfp, a kosta 1000kn vise dok ima losiju sliku od spomenutog neca za iste novce (a taj 1" razlike u velicini se uopce niti ne vidi)
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo, danas su izgleda dobili u vemilu (barem je tako prikazano na njihovom sajtu) 24" dell HC verziju... ...tu sam negdje pročitao da dotični monitor ima mutni prikaz ikona i teksta u desktop modu...? Što sad? Fakat više ne znam... gdje ima ovih NEC.ovih od 24" za kupiti i da li su skuplji ili jefitniji od Della?ž E da, i nigdje nisam uspio naći spomenuti philphs 20" model... svi imaju sve osim 200wp7es |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
215TW je univerzalan monitor, što zbog karakteristika, što zbog mogućnosti priključivanja i kalibracije i zato je na mom stolu umjesto mnogo jeftinijih 20" ili bilo kojeg 21" ili 22" monitora (Eizova c serija je van konkurencije). Gamut je kod matrice koju ima Hyundai gotovo jednak kao kod Della koji preferiraš, a BenQ je na dva testa prošao bolje od Della 2407wfp, tako da je teško reći koji je bolji. Najveći problem kod della je što bez najave mijenjaju matrice i ne iznose to u javnost na vrijeme pa hrpa ljudi kupi monitor prema testu, a dobe neki drugi. To radi i Samsung, ali ne kod svih modela (vjerojatno i još neki ali nije toliko problematično). Svi su uglavnom dobri iz te klase što se tiče matrice. Pitanje je kako je posloženo osvjetljenje i procesiranje slike. Ja bih najradije uzeo Acer jer je bolesno jeftin za tu klasu ali...huh, Acer (loša iskustva s laptopima). Što se tiče kvalitete BenQ monitora...jedan je više od godinu dana (gotovo dvije godine) bio apsolutni benchmark monitorima za igrače. Nema tu pravila. Dell je isporučio hrpu loših (čitaj lažno dobrih) 24" monitora (imam dva fernda koji ih još psuju). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mislim da ću na kraju ubosti dellov 20" widescreen (zbog cijene)... samo se bojim da neću moći gledati bluray filmove u origigi okruženju kad je ovaj 1050px... Što vi mislite? Volio bih kupiti monitor kojega neću trebati mjenjati barem nekoliko godina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Anyone??? |
![]() |
![]() |
|
|