|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() koja je razlika izmedju grafickih kartica za laptop i desktop,osim velicine..? da li razlike u cijeni velike? ili mozda i nema nekih razlika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
koja je svrha ovog pitanja? razlika je isto kao i sa svakim drugim hardverom koja se stavlja u laptope ugl koristenje slabijih komponenti da bi se izbjeglo veliko zagrijavanje/potrosnja struje za razliku od pc komponenti gdje se stavljaju ventilatori/pasivni hladnjaci na gotovo svaku komponentu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ako si često u pokretu i treba ti laptop i želiš ponekad igrat igre, zaboravi na to; neintegrirane grafičke kod 3D igara cuclaju dosta struje tako da se baterija brzo isprazni, prije nego se dosta naigraš. No, ako ćeš igrat igre samo s lapom ukopčanim u struju, onda ti je svejedno koju grafičku imaš. Naravno, i cijena je tu bitna stvar jer što je jača grafička, skuplji je laptop (pogledaj samo cijene laptopa s jakim grafičkim). Osim toga, za laptope nije predviđeno da možeš zamijeniti grafičku sa nekom boljom, tako da je nadogradnja laptopa u tom pogledu gotovo nemoguća (ima na internetu nekih primjera nadogradnji, ali za prosječnog korisnika je to totalno neisplativo). I kao zadnje, grafičkih za laptope nema u dućanima na prodaji, tako da se ne može baš usporediti cijena desktop i laptop grafičkih.
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
posto mi je laptop vec pomalo zastario mislil sam ga malo nadograditi boljom grafickom, vecim RAM-om i staviti drugi hard disk.. ali.. nista od toga.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Još bi napomenul, da na desktop grafickama ima standarde, pcie, agp, pci, a kod laptop graficki bas i nema, ima neki MCX il kak se zove slot toboze, al to je tak, neki proizvodaci koriste neki ne ... Druga stvar, laptop graficke kak je neko spomenul nisu solo na prodaju iz jednog hebenog razloga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
evo recimo moj slucaj, imam dell 6400 lap, x1400 ati, i videl sam da su napravili ve neki dell 1520, na prvi pogled isto kuciste ko moje, i nutra je nvidija 8600m, i ja vec razmisljam sigurno ide i v mojeg, al kita. promjenili su malo polozaj procesora u 1520, i graficka je malo veca, i heatsink je drugaciji, tak da to kaj je ista firma i isto kuciste laptopa ne znaci nis. imho graficke za laptop mission impossible |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja (odnosno cura) imam 6600go pci-ex16. Tak da postoje Ali kak veli dajdroge treba baš pasat oblik, hlađenje, položaj... Ali isto se slažem sa Purica/Tamara55 sve se može, samo piatnje je isplativosti (ne samo financijske nego i psihičkog zdravlja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Možda i ima neke nade, asus radi nekaj na tom polju. To mi se čini kao dobra ideja u lapu imaš integriranu grafičku (baterija duže traje) a kad želiš nekaj zahaklat samo se spojiš na eksternu i peglaj. ASUS XG Station Easily Upgradeable |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/MXM http://www.theregister.co.uk/2004/05...ia_mxm_pic.jpg Realno su šanse za nadogradnju minimalne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Propali Amigaš
|
Postoji razlika između pojmova "kartica" i "chip". Postoji samo ovaj standard koji je spomenuo Generic, al neka mi netko da link za neku trgovinu u .hr gdje ima nešto takvoga za kupiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedini "problem" je da ju nemoš zašrafat na onu rupu na kućištu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
A mislim da nema smisla da toga ima za kupit jer položaj i oblik kartice i hlađenja nije standardan. A možda i je (pošto ja u notebook kućištu imam matičnu koja se stavlja u barbone računala, ali kak je to zamišljeno i zašto slučajno (ili ne) baš paše???), ali ne znam za dućan. Možda je kućište rađeno baš za tu seriju ploča. a šta je s karticom, ne znam, možda fakat postoji nekakav standard koji ako se već radi "prava" kartica za laptop da tako izgleda, a možda je baš ta matična ploča prilagođena određenoj seriji kartica. Uglavnom ploča i lap su MSI, a za karticu ne znam (ali mislim da nije msi) ali ako je možda su oni složili sebi "standard". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
edit: Lol, ja slijepac, a lijepo na wikipediji piše PCI Express Module i još kasnije 16 lanes. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo skidam everest pa javim. (ali sam u Zg na modemu, pa strpljenja molim). A budem ga jedan da i rastavil opet pa slike stavim. edit: malo sam zabrijo. Ploča je MiTAC chipset Intel Alviso i915PM, sad vidim na računu da je lap forcebook (nema više nikakve naljepnice gore, to je prvo otišlo kolko se sječam). Kupljen u 9. mj 2005. A stvarno bi se zakleo da je msi, ali dobro mitac, msi sve to slično zvuči ![]() uglavnom slike sutra. Aha, što se drivera tiče, koristili smo ove koji se dobe na cd-u. (nikakve eisa skrivene particije i sve te korisne stvari ko na drugim lapovima jer ga kupili bez OS-a). Nažalost na nvidijinoj stranici se ne mogu skinut (odnosno ne nude za 6600go, već ja probao svježije drivere skidat) nemam pojma zašto. A slični problemi su i sa chipsetom, njega probao sa Intelove stranice ali najbliže je i915P pa nisam pokušavao ni s njima. evo i slika konačni, nisam ih mogao na dial-upu stavit, pa se ispričavam na kašnjenju. Zadnje izmijenjeno od: matman. 08.02.2008. u 16:11. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|