Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.12.2007., 09:18   #1
Luka86
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Pomoć oko nadogradnje

Slabo se razumijem u hardware pa bih molio pomoć oko nadogradnje svoje postojeće konfiguracije.
sadašnja konfiguracija: MB Gigabyte GA-7N400-L
CPU AMD Barton XP 2500
nVidia Gforce2
256mb ddr
HDD 80GB

htio bih kupiti novu memoriju i novu grafičku, ali problem je što neznam koje grafičke i koji tip memorije bi moja matična ploča podržavala, pa bih molio pomoć oko toga, unaprijed hvala
Luka86 je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2007., 10:15   #2
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
pozdrav

Moje mišljenje je da bi bilo najbolje to prodati jer ti se neisplati ulagati u nadogradnju jer je sve slabo(uvijek če te nešto kočiti).Procesor bi isto trebao zamjeniti za nekog AthlonaXP 3000 ili Sempron ako ploča podržava(pogledaj u specifikacijama za ploču)memorija mora biti DDR:
DDR RAM 1024Mb PC3200 , Corsair Value Select, 3 godine jamstva=376KN u ADM-U ili nešto jeftinije od Kingmax-a,A-Data, ubiti dosta skupa s obzirom na DDR2.
Grafička mora biti AGP:
Powercolor Radeon HD 2600Pro AGP, 256MB, TVout, DVI=579KN
Powercolor Radeon X1650Pro AGP, 256MB DDR2, TVout, DVI=440KN ili nešto od nVidie 7600 GS/GT mislim da sve jače i skuplje ti se neisplati zato što nečeš moči iskoristiti snagu istih s obzirom na procesor(usko grlo) znači ukoliko ideš u nadogradnju koja iznosi cca 1.oooKN za cca 1.500KN imaš ploču grafu i memoriju.
Ili opcija kupiti sve polovno tu na tržnici zna se nači dobrih stvari pa sastaviti za 1.000KN drugi stroj.Sve zavisi za šta koristiš komp.
To je moje mišljenje.
ECHO je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 20.12.2007., 10:45   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ulaganje u sadašnju konfu nema smisla - izbor komponenti je sužen, cijene su im visoke. Za 1.000kn kupiš movu ploču s integriranom grafikom, procesor i 1Gb memorije.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno