Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2007., 14:07   #1
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
tipkovnica Samsung Pleomax Crystal PKB-7000XB

Pozdrav, zanima me da li ima tko ovo (ili nešto slično) http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1220010.
Naime, dopalo mi se to što ima 2 usb porta i cijena je ok.

Ali, naravno to nije važno ako nije ugodno tipkati na njoj (nisam ju vidio u živo) i ako su još ta dva porta preveliko opterećenje za taj usb port na koji je tastatura spojena u matičnu. (Nebi ju koristio za stvari tipa iPod koje se pune, nego samo za usb memoriju) ali sumnjičav sam i prema tome.

Pa, ako ju neko ima...
matman je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 15:52   #2
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imam je malo manje od godine dana i jako sam zadovoljan. Neki kratki review sam davnih dana napisao ovdje pa baci oko:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=37181

Do dana današnjeg se nije mnogo toga promjenilo. Tipke na žalost nisu više tako bešumne (tipke su inače normalnog profila, nisu flat), to valjda dođe s vremenom. Na raspored tipki (kojeg sam spominjao na gornjem linku) sam se navikao brzo. Dobra stvar je što su tipke i dan danas mekane i ugodne za tipkanje. Stvarno bez ikakvog napora ili jaćeg pritiska prihvaćaju komane (što je dobro jer kad se zafuram, pišem dosta brzo - sa 2 prsta )

Ove specijalne tipke isto rade svoj posao, sve skupa radi bez drivera (unaprijed je podržano u WinXP i 2000, dok za druge OS-ove treba ubaciti drivere).

Zamjerka: USB portovi su samo v1.1 i to je malo nezgodno ako ćeš spajati stickove jer je brzina spora. Inače sam imao u isto vrijeme iskorištena oba porta i nema nikakvih problema u radu.

Ako te zanima nešto konkretno, pitaj
Oglas

Oglas
Staro 16.12.2007., 17:57   #3
fratartucko
Just married!!!!

fratartucko's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Posjedujem dotičnu tipkovnicu više od pola godine, imam samo riječi hvale za nju. Hod tipki je i nakon tog vremena nepromijenjen, brojne multimedijalne tipke obavljaju dobro svoj posao, i dalje nema glasnog "klikanja". Na robusnost nema prigovora, nakon trostuke ispravke diplomskog rada, ukratko nešto sam se natipkao na njoj. Uglavnom, subjektivan dojam je da se ne isplati davati stotinjak kuna više za Logitech/Microsoft škvadru. Naravno preporuka je da ju isprobaš prije kupnje, iako mislim da je kod kupnje tipkovnice to manje važno nego prilikom kupnje miša, jer nije nužno da ti "sjedne" u ruku kao miš!
fratartucko je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2007., 00:29   #4
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Hvala vam, ali sad sam malo razočaran zbog usb1.1. Razmišljam da pričekam malo pa možda stave podršku za 2.0.

Inače sad ima dvije prastare cherry.
matman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno