|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Provjera složene konfe....
Evo sestra me zamolila da joj složim komp, pa sam se bacio na poso. Btw, vrlo vjerojatno me čeka slaganje i svog vlastitog uskoro, al otom-potom.... ![]() Molio bih stoga kolege forumaše da bace koji pogled na kombinaciju pa me upozore na eventualne probleme. Dakle, nisam slagao prema novčanom iznosu, nego prvenstveno prema potrebi (Vista, office, surf, slabo igranje, gledanje videa,....), iako bi s monitorom sve trebalo izaći između 6-7k kn. Bitna je stabilnost i što veća dugotrajnost. Konfa: Intel C2D e4500 Asus P35 P5K SE 2x Kingmax DDRII 800Mhz 1GB Powercolor Radeon HD 2600Pro PCIE, 512MB, TVout, dual DVI Napajanje CHIEFTEC 450W, ATX2 ver 2.0, 120 mm vent., Active PFC Samsung SH-S203B, DVD±RW, serial ATA, bijeli, dual layer HDD SATA300 320 GB Seagate Barracuda 7200.10 7200rpm NCQ, 16MB + Samsung 2032BW + Printer HP DeskJet D1460, Ink-Jet, USB + neko kućište za 200-300KN + o zvučnicima, tipkovnici i mišu ne odlučujem Posebno me zanima mišljenje o matičnoj, napajanju i ovim Kingmax-ovim ramima (dosta su povoljni, pa zato)....
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
graficku karticu uzmi 2600xt 256mb ddr3, nesto je skuplja od ove al i brza ili 2600pro s 256 rama, kolicina memorije ti ovdje bas nikakvu ulogu ne igra. plocu bi ja radije p5k obicnu jer ima bolji hladnjak na nb, a nije potrebno mjenjat onda. kuciste... odvedi ju da si pogleda i kupi ono sto joj je najljepse tamo gdje ces uzimat vecinu komponenti i kvit, tak ce ona najsretnija bit ![]() za kraj... s tim kompom je ona mirna 5 godina!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |||
Vječni Student
|
Citiraj:
Citiraj:
A šta s onim pričama o kvaliteti i dugotrajnosti kondenzatora? Za obje ploče piše da imaju "All High-quality Conductive Polymer Capacitors". Kolko je to dobro? Citiraj:
![]() Slažem se - to je i cilj. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Vječni Student
|
Ma bolje da ima više snage na raspolaganju, jer nikad ne znaš šta se još u budućnosti može utrpati u kućište, kao npr. dodatni hard, blu-ray, više rama,... Cijena za Čuftu nije previsoka, a i imam dobra iskustva s ovim svojim - tih, pouzdan, siguran od eksplozija, i sl.... ![]()
![]() |
#6 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() taj Fortron na +12V daje isto kao i taj Chieftec,a kosta 210kn ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
decki su apsolutno u pravu za tog fortrona, napajanje je zvjerka i nije ni bucno, al opet treba napomenuti da treba pazit da bude 350pnf a ne thn recimo jer su ti slabiji osjetno. a p5k nije bolja od se, samo kazem da ima bolji hladnjak, pa ak ce se ikad dizat performanse overclockanjem mozda dobro dode (posto je to vrlo lako napravit za 50% prakticki bez puno muke i nimalo opasnosti za komp, zasto ne kad i ak ovo postane slabo), u biti su iste ploce..
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj mi pod Moj komp i vidi šta drži Fortron 350PNF. Mislim da će joj biti dovoljan ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Vječni Student
|
![]() |
#13 |