Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.12.2007., 11:40   #1
GodsKiller
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
GeForce 9 serija

GeForce 9 serija bi mogla biti dostupna tijekom veljače slijedeće godine, kada bi trebale biti predstavljene D9E (E kao oznaka za enthusiast klasu) grafičke kartice. D9E grafičke kartice će biti uređaji visoke klase, sa PCI-Express 2.0 i DirectX 10.1 podrškom. Čipovi će biti izrađeni u 65 nanometarskoj proizvodnji. Nakon ovih grafičkih kartica, Nvidia će predstaviti 55 nanometarske D9P (Performance) karte u lipnju 2008. Uređaji low klase će posjedovati oznaku D9M (mainstream) će biti predstavljeni do rujna naredne godine.

Ovo se čeka...bili mi rekli da kupim 8800gt ili 3870 ali kupih prije 15 dana 1950gt za novi komp.Obe od te dvi kartice ne mogu vrtiti crysis normalno a u ovo vrime slijedeće godine će se moći kupiti grafa za 2000kn koja će biti minimalno 50% bolja od ove dvi.

IZVOR:www.pcigre.com

Zadnje izmijenjeno od: GodsKiller. 01.12.2007. u 11:55.
GodsKiller je offline  
Staro 01.12.2007., 11:48   #2
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor GodsKiller Pregled postova
Obe od te dvi kartice ne mogu vrtiti crysis normalno a u ovo vrime slijedeće godine će se moći kupiti grafa za 2000kn koja će biti minimalno 50% bolja od ove dvi.
To budemo jos vidli.
Inace bilo bi dobro kad bi navel izvor prko kojeg si dosel do informacije.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2007., 12:34   #3
qbone
Premium
Moj komp

qbone's Avatar

Datum registracije: May 2007
čudi me da 8800 GT ne vrti normalno Crysis, meni radi Crysis na XFX 7900 GS, na 1024x768 sa med. details, ali mi se igra uopce ne svida, bolji mi je COD4 koji je odlican.
Staro 01.12.2007., 17:58   #4
Bimbix, Drago klon
Banned

Datum registracije: Nov 2007
Da, to je točno. Za igrivi frame rate u Crysisu treba imati minmalno 8800GTX, i neki Quad core na 3.4GHZ za DX10 mod. A da bi se vidjele sve ljepote Crysisa treba postaviti na nativnu rezoluciju monitora a ona je najčešće 1280x1024, i na to dodati još 4XAA. Sve naravno mora biti na VeryHigh. Samo tako čete moći vidjeti znatnu razliku u odnosu na prijašnje generacije igara.

Spomenuti D9E će naravno sve to moći vrtjeti bez nekih poteškoća, ali če koštati kao i 8800GTX, a to je u rangu cijena od 4000Kn.
Na ljeto če prvo izači nasljednik 8600 serije koji opet neće zadovoljiti za dx10 naslove.
Tek na jesen u 11 ili 12 mjesecu bi trebala izaći 9900GT ili kao god se zvala.
Bimbix, Drago klon je offline  
Staro 01.12.2007., 18:03   #5
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
nemojmo se zavaravat,teško da koja današnja grafa može terat to tehničko dostignuće od crysisa...mislim da ni 8800gtx u SLI-ju,i quad core nemre puno pomoć..
zvonac je offline  
Staro 01.12.2007., 18:11   #6
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
ajde molim vas ja na rezi 1440x900 na 4AA i na High samo neke postavke su mi na Ultra High i igra mi nece uopce zasteknuti, ni usporavati, kao da igram COD 2
igra je preodlicna, jedna od najboljih pucacina koje sam ikad igrao
a grafika igre, to da ne pricam(prebolesno)
panisher20 je offline  
Staro 01.12.2007., 18:14   #7
Bimbix, Drago klon
Banned

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
nemojmo se zavaravat,teško da koja današnja grafa može terat to tehničko dostignuće od crysisa...mislim da ni 8800gtx u SLI-ju,i quad core nemre puno pomoć..
Ono su informacije iz prve ruke.
Neznam kako to ide kod tebe, ali kod mene na spomenutim detaljima ide glatko. Tek kad stavim na 8xAA onda postane slide show.
D9E bi to trebao vrtiti glatko na 16xAA.
Staro 01.12.2007., 18:29   #8
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
a hebo vas crysis svaka nova tema o grafickama na kraju se okrene kako koja pokrece i kako radi crysis......kao da je crysis bog zna kakva igra ....ima samo dobru grafiku a gameplay katastrofa.....i stvarno ohladite s tim crysisom
xPsycho je offline  
Staro 01.12.2007., 18:45   #9
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor panisher20 Pregled postova
ajde molim vas ja na rezi 1440x900 na 4AA i na High samo neke postavke su mi na Ultra High i igra mi nece uopce zasteknuti, ni usporavati, kao da igram COD 2
sve ovisi od korisnika do korisnika, znam i ja lika koji na 7300GT vozi većinu igara na high, i "ništa mu nešteka" bez obzira na punih 17FPS i 13FPS tijekom malo žešće borbe...

a što se tiče 9xxx serije, nadam se da će se što ranije pojaviti jer 88xx je nekako predugo na tržištu, tj. polako počinje biti preslaba za neke igre (ukoliko se igra na viskoj rezi i max postavkama)
Buger je online  
Staro 01.12.2007., 19:02   #10
Bimbix, Drago klon
Banned

Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
a hebo vas crysis svaka nova tema o grafickama na kraju se okrene kako koja pokrece i kako radi crysis......kao da je crysis bog zna kakva igra ....ima samo dobru grafiku a gameplay katastrofa.....i stvarno ohladite s tim crysisom
To je sasvim normalna pojava da se uz temu sljedeče generacije grafičkih kartica spominje i igra koja koristi svu raspoloživu snagu GPUa, CPUa, SPUa i ostalog. Jer da nema naprednih igara i napredne grafike, nebi bilo ni naprednih grafičkih kartica. Dakle simbioza grafičkih kartica i vrhunskih 3d igara je međusobno uvjetovana. Čak se ide do toga da proizvođači hardvera financiraju razvoj takvih igara nemalim iznosima. Tako se sad u cjelokupnu priču uklapa i novi D9E GPU, za kojeg će upravo zbog samog postojanja takvih igara itekako biti interesa.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2007., 19:03   #11
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova

Stvarno istina crysis ima samo bolju grafiku i sad je bog ajte ohladite
sipe je offline  
Staro 01.12.2007., 19:11   #12
Hrvoje_24
Kobe Bryant fan
Moj komp

Hrvoje_24's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Ovo se čeka...bili mi rekli da kupim 8800gt ili 3870 ali kupih prije 15 dana 1950gt za novi komp.Obe od te dvi kartice ne mogu vrtiti crysis normalno a u ovo vrime slijedeće godine će se moći kupiti grafa za 2000kn koja će biti minimalno 50% bolja od ove dvi.
Je,tako bi mogao čekati još par godina dok ne izađe neka 5x bolja grafa...
Hrvoje_24 je offline  
Staro 01.12.2007., 20:47   #13
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Mene jedino zanima sto ce biti s multi core gpu-ovima jer kolko ja znam nova generacija gpu bi trebala biti multi core. Ili se ja varam?
Adisabeba je offline  
Staro 01.12.2007., 21:44   #14
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Ma ajde ? To si ti na xp-u iz moj komp stavio na very high a ?
Inače to samo možeš na visti. Možda si samo zaboravio reć da si prešo na vistu.
A to što nikome ne ide sa aa u više od 10 fps ne sprječava tebe da igraš bez trzanja sa 4x . Ma daj. Pa to je super rezultat. Pogotovo što to ne mogu ni ljudi sa 4 gb rama i quad procevima. I što 8800 ultra nemože bez usporavanja sa very high , omogučava tebi da na high/veryhigh sve leti. Finta. Valjda si zabunom dobio geforce 9 prototip. Tvoju nativnu rezoluciju na kojoj se većina grafa prepadne kad je vidi neć komentirat I također koliko je zabavno što imaš 3 gb rama tj. nemaš dual channel ..... ako tebi to bez trzanja ide onda
ono......
Michel je offline  
Staro 01.12.2007., 21:55   #15
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

joojj Michael
nemoj mi bezvez tu soliti pamet i praviti se pametan kad nisi, nemas 8800GT i E6550 i 3gb ram pa tak nepricaj gluposti kako to radi kad uopce nisi isprobo kako Crysis radi na njima, ak te bas zanima kak igra radi dodi do mene pa se uvjeri,ekipa koja ima Quad,4gb ram,8800GTX vrti igru na velikim rezama sa high ili ultra high detaljima pa im zato usporava(zna steknuti)
sta ti mislis da je 8800GTX nes jaca od 8800GT, u nekim testovima je u nekima nije
kad predes na seriju 8 i isprobas Crysis onda mi se javi
ja sam odavde skino http://www.bug.hr/master/vijesti/index.asp?id=83003 da se opcije mogu staviti na Ultra High

Zadnje izmijenjeno od: panisher20. 01.12.2007. u 22:15.
panisher20 je offline  
Staro 01.12.2007., 22:01   #16
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
joojj Michael pa pogle svoj komp, nemoze se usporedivati s mojim
i nemoj mi bezvez tu soliti pamet i praviti se pametan kad nisi, nemas 8800GT i E6550 i 3gb ram pa tak nepricaj gluposti kako to radi kad uopce nisi isprobo kako Crysis radi na njima, ak te bas zanima kak igra radi dodi do mene pa se uvjeri
sta ti mislis da je 8800GTX nes jaca od 8800GT, u nekim testovima je u nekima nije
kad predes na seriju 8 i isprobas Crysis onda mi se javi
a šta ti misliš da su oni testovi koje si vidio na netu, a gdje se uspoređuje 8800GT sa ostalom 88XX braćom rađeni sa istom verzijom drivera?
Buger je online  
Staro 01.12.2007., 22:08   #17
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

pa nisu radeni sa istom verzijom driver, htio sam reci da 8800GT nije nis slabija kartica od 8800GTX kad pogledas u 3DMarku2006 su tu negdje, jos GT ima vise bodova neg ona
ali opet nemora znaciti da je jaca, mozda je slabija
ja sam samo napiso da meni fakat sve super radi, nema stekanja ali mi zna malkice usporiti ali malkice
kad stavim na 8AA onda mi pocne stekati i usporavati ali na 4AA radi super(odlicno)
panisher20 je offline  
Staro 01.12.2007., 22:14   #18
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
pa nisu radeni sa istom verzijom driver, htio sam reci da 8800GT nije nis slabija kartica od 8800GTX kad pogledas u 3DMarku2006 su tu negdje, jos GT ima vise bodova neg ona
ali opet nemora znaciti da je jaca, mozda je slabija
ja sam samo napiso da meni fakat sve super radi, nema stekanja ali mi zna malkice usporiti ali malkice
kad stavi na 8AA onda poce stekati i usporavati ali na 4AA radi super
Cccc a 3dmark je mjerilo čega?

Lega, E6400@3.55, 8800GTS 320 @ 640/1920 i 4GB ram i na 1280*1024 na High bez AA je Slideshow. I baš me zanima kako si omogučio very high na XP??

Ako je tvoja teorija/laž točna... GT je snažnija od stare GTS nekih 250% ... ili možda 4MB "keša" spašava tvoj ugled?
Gilbert5 je offline  
Staro 01.12.2007., 22:23   #19
Bimbix, Drago klon
Banned

8800GTX sa quadom na 3.4GHz leti na 1280x1024 sa AA 4X, sve na very high. Razliku pravi samo zvučna kartica. Ako imate integriranu onda ona usporava, ako je zvuk na very high, dok kod X-FI nema usporavanja.

Ipak mislim da će Nvidia D9E posebno optimizirati za najzahtjevniju igru današnjice.
Staro 01.12.2007., 22:24   #20
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

a znate kaj, bas me zaboli, to kaj vas pola misli da je pobralo svu pamet svijeta nije, ako ja kazem da postoji fora da postavke budu na ultra high na xp-u onda postoje, i ako kazem da igra radi super onda radi, nevidim razlog zasto bi lagao, da malo citate po drugim stranicama znali bi neke stvari, nebi meni isli solit pamet
panisher20 je offline  
Staro 01.12.2007., 22:52   #21
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
To sve stoji, ali ti si time dobio samo djelomične Very High detalje, pogledaj usporedbu Very High na Visti i na XP-u vidjet ćeš da to baš i nije isto (imaš u threadu o Crysis-u tu na forumu). Kolege ti dobro preporučaju, instaliraj si Vistu i Crysis pa onda isprobaj Very High detalje na tim postavkama. Očekivana pretpostavka aka hipoteza: Crysis i DX10 će ti dobrano namučit konfu do granice neigrivosti.
tutix je offline  
Staro 01.12.2007., 22:57   #22
Moncho
Premium

Moncho's Avatar

de nam pridoci kakav SS da vidim kako ti to zaista leti tvoj.... crysis, si mozda siguran da je to crysis, da ti ciko na 'pajaci' nije mozda podvalio farcry pa si ga pokrenul i ono vidio kako sve to radi..... ccc sta sve ljudi danas nece da pricaju..... lolac i to veliki.

Inace posjedujem E6420@3.3GHz i Evga 8800 GT @710/1000 i doticni crysis, moj crysis ne tvoj radi na 25-30 fps na high@ 1680x1050 o very high ne mogu niti razmisljati jer znam da ce je baciti na koljena... AA spada us sferu naucne fantastike.. naravno to u je i 2 GB rama. Za crysis ti ne treba quad core CPU jer on ne zna ni iscjedit c2d proc....
S

Sorry za OT mod.... ali jednostavno sam morao da odogovrimm...
A sada u vezi novi NVIDIA grafickih rjesenja, jednostavno je sve shvatiti, vratite se samo malo unazda i pogledajte koje su bile najavljenje sepec G92 modela...... obecavalo se brda i doline, obecala se 2x bolje preformanse nego sto je GTX.... no sve je to lagano zaborvaljenjo je ATI/AMD nije izbacio nesto sto ce zbaciti GTX sa tronaa..... i naravno desiti ce se ista stvar.... AKo AMD ne izbaci nesto ubitacno...... nedje ni NVIDIA izbaciti nista revolucionarno, samo ce dodatno optimizirati arhitekturu i to je to, za njih minimalno napora ali nova kolicina novca, kojeg vec imaju i na pretek. Sasvim razumljivo zar ne.

Dakle, ono sto je bitno u cijeloj ovoj prici, nije upoce relevatno sto NVidia najavljuje,cak sta vishe, sutra ce oni izbaciti chip koji ce pomesti sve trenutno na trzistu sa 2x bolji performansama, ali cemu...... nema potrebe....
Cekamo ATI ja sa novim vijestima... jer koliko god to neki osporavaju ATI malkice kaska za NVIDIA om i to je ono sto je najgore za krajnje kupce..., ne postojanje konkurencije... ubija napredak i dize cijene... a ti je ono sto svi mi manje zelimo zar ne ?/

Dakle, cekamo ATI/AMD da ponude ono sto oce

Zadnje izmijenjeno od: Moncho. 02.12.2007. u 11:23.
Moncho je offline  
Staro 02.12.2007., 11:29   #23
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Kao prvo to što nemam auto , neznaći da nisam vozio....
Tako i s time : Probao crysis na nekom ( nisam gledo kojem c2d od nešto preko 2ghz ) 3 gb rama i 8800 gts 320 mb . Već na high stvara velike probleme. Može bit zbog 64 bit viste , ali ono.... već na high neigrivo.(puno usporavanja i trenutnih trzakanja) E sad 8800 gt nije baš kako kažeš ko gtx zapravo dosta sporija u nekim stvarima. A i najviše zbog memorijske propusnosti koja je bitno drulčija. ( 8800 gt 256 , 880 gtx 384 ) konkretno 57.6 za 8800 gt , a 86.4 za gtx. U prijevodu kad koristiš aa ubijaš u pojam karticu i količinu memorije koju koristi. A u testovima ultra ne može koristit aa jer ubije framerate do totalnog usporenja. A ako se ne varam i na forumu je neko već govorio sa 8800 gts da spizdi frame... A to što si koristio neke finte very high koliko je to stvarno very high o tome neću jer ne znam koliko su omogućili.
Michel je offline  
Staro 02.12.2007., 12:41   #24
panisher20
Premium
Moj komp

panisher20's Avatar

ja se ispricavm ali nevolim kad mi neko pocne tak pisati kako to sad radi na na necijoj konfi
mozda bi na visti to stekalo meni
panisher20 je offline  
Staro 02.12.2007., 12:49   #25
The_Doctor
Banned, Opteron klon

Citiraj:
ja se ispricavm ali nevolim kad mi neko pocne tak pisati kako to sad radi na na necijoj konfi
mozda bi na visti to stekalo meni
Ne nego ti previse cijenis svoju 8800gt i usporedujes ju sa 8800gtx koja je 20-40% jaca(i skuplja) kad se upali aa/af u IGRAMA
The_Doctor je offline  
Staro 02.12.2007., 13:29   #26
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Obe od te dvi kartice ne mogu vrtiti crysis normalno...
I to je kao problem grafičkih, a ne prenapuhanog govna od igre? Današnje grafičke su iznimno snažne, a to što se developerima neda optimizirati i napisati poštenu igru je druga stvar, a zašto i bi kad ih financiraju proizvođači hardvera, pa moramo uvijek kupovati nešto novo jer nam je postojeće "preslabo"...
Staro 02.12.2007., 13:40   #27
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
El treba napist kolko je izaslo dobrih igrara u 11. mjesecu zajdeno uz crysis??
Medju njima i puno FPS-ova, pa siguran sam da ljudi imaju sta igrat!
Sam sto uvjek postoje oni "joj platio sam grafu 4000kn i nemog igrat crysis na mx! Dal da kupim jos jednu ili da kupim super računalo"

ShebY je offline  
Staro 02.12.2007., 14:09   #28
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
I to je kao problem grafičkih, a ne prenapuhanog govna od igre? Današnje grafičke su iznimno snažne, a to što se developerima neda optimizirati i napisati poštenu igru je druga stvar, a zašto i bi kad ih financiraju proizvođači hardvera, pa moramo uvijek kupovati nešto novo jer nam je postojeće "preslabo"...
Mislim da si u potpunosti u krivu. Ti generaliziras u vezi igara.90% igara koje su izasle ili ce izaci su portovi s konzola. Sve igre koje se rade za PC rade jako dobro na starijim racunalima. Ako si igrao kakav port PC igre na konzoli onda bi vidio istu stvar. Jako lose radi. Nadam se da nezelis reci da Crysis nije scalable? Jer nitko ne kaze da ti moras imati sve na high ako nemas dovoljno jako racunalo ili neku bolesnu rezu.
Adisabeba je offline  
Staro 02.12.2007., 14:50   #29
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ma Crysis je promašaj desetljeća..kupi ps3 i GTA IV...to je igra....
luda industrija..očito će onda 7600GT ić po 100kn...a ove 8800tke ispod 1000,sve..čak i GTX,tu negdje..1000-1300...ludost..serija 9 već..no comment..kad će procevi sa 8 jezgri..lol..
thedream je offline  
Staro 02.12.2007., 15:57   #30
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Došo ja na thread da pročitam što se šuška oko geforce 9 serije, a ono OTa ko u priči i to još o Crysisu. Opet osjećam onaj miris željeza, jel to lokot?.....
p3tar je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno