|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Koji... 22" ili 24"
Dvoumim se izmedu Samsunga 226CW i 245B! Iako se bojim da ce mi 24" bit prevelik... Primarna namjena je igranje, a tek onda obrada fotki i videa. Molim vas za misljenje o ova dva monitora, i please nemojte davat preporuke o nekom drugom modelu. Probajte se drzat strikno ova dva modela. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
oba nisu bas vrhunski monitori, al ako se dvoumis izmedu njih uzmes 245b jer je veci, jedina mudrost. Jedino sto bi ti moglo s trenutnom grafickom karticom zadavat probleme je rezolucija, al to vrijedi za oba pa nije vrijedno spomena
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
22". nes se puno naigrati na 24 sa 1900x1200 rezolucijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Trenutno sam na laptopu, pa vjerujem i ja da bi mi graficka zadavala probleme. Monitor biram radi novog kompa, a graficka bi bila Leadtek 8800GTS 640MB. Nadam se jedino da model 226CW nema problema kakvih je imao model 226BW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ako bi služio i za gledanje filmova, 245B ima full HD rezoluciju (ali to rijetko koji laptop podržava). ... za 226CW još nisam vidio neki pošteni review ..dok ih za 2232BW ima više i odličan je monitor po odličnoj cijeni.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ma na kraju si nekako mislim da je ipak bolje da uzmem 22"... 226CW ili 2232BW. Jedino nigdje neki review za 226CW... Slazem si novu kantu, pa monitor niti ne bi koristio za laptop. Gledao jesam i 8800GT, ali GTS je puno bolji izbor od GT-a... sve zavisi kako cu stajat s parama, a mozda na kraju uzmem GTX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
GTS bolji od 8800GT?? Hm.. ne bih bio bas siguran.. no dobro kad ti tako kazes...
![]() |
#9 | |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@ JC Denton & p3tar : Covjek ocito misli na NOVU gts koje ce sad izaci. Btw ako kupujes monitor odi u ducan i vidi koji TEBI ima bolju sliku i koji TEBI bolje odgovara. Svaki covjek ima drugaciji pogled na sliku i na ono sto mu odgovara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Mozilla Slave
|
E sad kad bi mogao misli čitati, jel....uostalom NOVA ima(će imati) 512 rama tako da se nije moglo naslutiti da misli na NOVU ![]() ![]() @Smog: Ako si mislio na staru onda neznam koje si recenzije čitao....no da nejdem dalje u OT... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
24", ako želiš zaigrat nove igre u pristojnim detaljima i u nativnoj rezi, onda računaj da za grafE moraš dati barem 3-4 iljade kuna, jer reza UBIJA sve i jednu grafu.... 22" je sasvim dovoljno za sve... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
@Smog: Ako si mislio na staru onda neznam koje si recenzije čitao....no da nejdem dalje u OT...[/quote] Ma ispalo je tak glupavo... a sve zbog graficke kartice.... Mislio sam na Leadtek ili Gigabyte 8800 GTS 640MB... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
245B posjedujem, i objektivno mogu reći da je monitor sasvim ok za tu paru. Kao što već vjerojatno znaš to je TN matrica, tako da nemoj očekivati nekakve savršene boje, ali ako ti je primjerna namjena monitora gaming, tu nećeš imati problema. Eventualno bih mogao imati problema po pitanju rezolucije u igrama, jer je monitor doslovce gladan jake grafike, pogotovo i najnovijim naslovima. Ako tu još dodaš AA... Za multimediju je monitor doista impresivan, i tek nakon što sam ga nabavio sam shvatio pojam 1080p i 720p sadržaja nad nekakvim tamo "starim DvD-om". Zaista je gušt gledati filmove, pogotovo one u Full HD-u. Što se gaminga tiče, ista priča. Ako ga možeš hraniti na nativnoj rezi rezultat je zaista impresivan. Osobno ga koristim i za kućnu obradu fotki, što znači recimo cca 5-10 fotografija na tjedan malo doradim prije printanja. Tako da ako se ne baviš nekakvim profesionalnom obradom, mislim da će ti ovaj monitor biti ok. ^p.s. 8800GTS 640MB (ili ti stara GTS-ica) koju si ti naveo nije "puno bolji izbor" od 8800GT. Dapače GT model se uspoređuje tj. jako je blizu GTX modelu. Ako si pak mislio na novu GTS-icu (a mislim da nisi) o njoj se može svašta govoriti, ali ipak bilo bi najbolje pričekati još malo da ona zaista i dođe na tržište. Najbolje je da savjet oko grafičke kartice potražiš na drugim pod-forumima.
![]() |
#16 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|