|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Trebam pomoć! Grafa ATI Sapphire X1950 PRO
hello! ovako, imam problema s novom grafom X1950 PRO. radi se o tome da kada ja nju ubacim u komp i sve uredno spojim (dali treba napajanje spojiti na oba kontektora na grafičkoj, ja sam spojio oba), da se komp neće upaliti, tj. upali se i stane na slici Intel P4 HT, 3.2GHz, MBO: intelova matična, Rock Lake D865PERLL, 865 PE, RAM: 2x1 GB RAM, PC3200, 400MHz HDD: 160 GB, Maxtor Napajanje: Thermaltake 480W Graf (trenutna):VGA AGP ATI Sapphire 9600 Pro, 256mb. sada mene zanima zašto mi ova nova neće raditi kako treba. dali je štos u napajanju ili nećem trećem. unaprijed hvala. pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
daj prvo drivere pobriši sa driver cleanerom u safe modu i stavi nove (catalyst 7.11) trebaš priključiti dva priključka ako se tamo nalaze, ali najbolje da proučiš manual i vidiš za što služi drugi connector, pazi da grafu priključiš na dva različita raila na napajanju (na dvije različice žice) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() |
#6 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Probaj staviti drugo napajanje pa probati ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Napajanje mu je preslabo ili je GPU otplovio u Valhallu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ja imam skoro istu konfiguraciju..(p4 3ghz,2gb(4*512 corsair) rama,d865perl ploca,hard 80gb i powercolor x1950pro 512mb) i neko no name napajanje od 400 vata,kolkana je i memorija i graficka i sve mi super radi.. i cak sam imo istu tu grafu(9600pro256mb prije ove na ovom kompu..) imam 7.10 drivere koji su bili instalirani jos kad sam imo staru grafu i samo sam zamijenio grafe,upalio komp i restarto ga kad je reko da treba.. ne znam zast ti ne radi..jel mos uc u bios? ak ne,izvadi bateriju iz maticne i ponovo stavi da sve dode na defaultne postavke i upali komp..mozda pomogne! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ajd kad to zapni, pusti ga nekih 40ak sekundi, trebalo bi dalje bootati. ako bude tako rjesi se maticne ili graficke, nekompaktibilno. kolega je imao problema s time i cini mi se da je maticna bila ista ali moguce i da grijesim, tko bi to sve popamtio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|