|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() Nedavno sam kupio novi SATA disk Seagate ST3500641AS-RK 500GB i PCI SATA kontroler u linksu: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.200.035 Spojio sam kontroler, hard i napajanje, bootao windowse i instalirali su mi se RAID driveri. Međutim, u My Computeru nisam vidio svoj novi Seagate, pa sam probao instalirati neki program s cd-a driverima koji mi je onda pokazao da mi je hard spojen u RAID polje, ali ga svejedno nisam vidio u My Computer-u. Nakon toga sam svašta prčkao, pošto imam već 2 harda, jedan od 80GB i jedan od 6GB na koje sam privremeno imao instalirane Windowse. Tada je nastao problem jer više nisam ni WIndowse mogao pokrenuti - stalno mi se pojavljivala greška NTLDR is missing Press CTRL+ALT+DEL to restart. Onda sam odspojio sve hardove, osim ovog SATA i bootao Knoppix sa Live CD-a. Na CD-u s driverima za kontroler našao sam SATA drivere i kopirao ih na floppy, resetirao komp i ubacio Windows instalacijski CD. Kada se pojavila poruka Press F6 to install third party SCSI/RAID drivers, pritisnuo sam navedenu tipku i instaliralo sam drivere s diskete, međutim kad se pojavio ekran di bi trebao vidjeti diskove koji su spojeni i odabrati na koji želim instalirati Windowse, dobio sam grešku da nema spojenih hard-diskova. Inače, u readme datoteci od SATA drivera piše da bi se moj novi hard trebao prikazati na listi za odabir. Napominjem, da hard 100% radi, jer se čuje kad se vrti i zagrijava se. Nadam se da sam bio dovoljno opširan u opisu problema i da mi neko može ponuditi soluciju. Ja sumnjam da je sve krenulo nizbrdo kad sam instalirao RAID drivere. BTW, matična mi nema podršku za SATA diskove. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Prije bi rekao da je problem u PCI kontroleru a ne SATA driverima. Probaj hard skopčati na neki drugi komp da vidiš dali on radi, jer to što se vrti i grije nemora značiti da je ispravan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
uspio sam riješiti problem, sada mi sve ispravno radi i tu je mojih novih 465GB. sve što je trebalo napravit jest otvorit Disk Manager u Windowsima i "unallocated space" pretvoriti u logički disk, te ga formatirati i dodijeliti mu slovo. šteta samo što sam morao formatirati i nanovo instalirati Windowse. "NTDRL is missing" mi se pojavilo zato jer sam mijenjao master i slave jumpere pa je on pobrkao di je koji MBR i boot.ini |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|