|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Suicidalna Vista?
Šta reč, nakon čišćenja Viste preko Disk Cleanup-a shvatio sam kako je taj alat fantastično učinkovit - naime, smanjio mi je zauzeće na sistemskoj particiji sa 7GB na 2GB, uz "zabranu" gašenja ili restartanja sustava jer se nakon toga više ne bi mogao dići. A zašto je tako učinkovit? Pa zato jer samoinicijativno briše sve sistemske drivere, programe i postavke. ![]() Da bi stvar bila gora 2 tjedna sam podešavao Win da ih pripremim za izradu imagea kojeg bi napravio odmah nakon čišćenja, al sam za nagradu ostao bez čitavog sustava. Jasno, sve sam morao isponova slagat. Kasnije se ispostavilo da je u ovome problem: Disk Cleanup Navodno mi je našo neke Error reporting fileove 'teške' 32,2GB (!!) na particiji velikoj 15GB. Krasno. Svi koji namjeravate na taj način počistiti sustav pripazite na tu stavku, da ne bi ostali bez istog. Inače je nakon čiste instalacije nema ali se, kolko sam skužio, pojavi sama nakon nekog vremena.... još ne znam zašto. Pozdrav.
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
LOL Ovo još nisam čuo Šta još netko koristi taj cleanup???
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja koristim taj clean up. Najčešće prije defragmentacije diska a nekad kad pretrpam particije onda sam traži cleanup. E dobro od tebe što si to postao ovdje, ja to definitivno više ne radim...
![]() |
#5 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo mali update nakon gotovo godinu dana. Dakle, nemojte koristiti Disk Cleanup niti u Visti s SP1 jer, naravno, nisu riješili problem. Skužio sam da se tolka količina GB pojavi tek nakon prvog čišćenja istim načinom, jer isprva nije bilo te stavke. Zbilja je nepojmljivo da jedan takav bug, koji praktički jednim klikom miša izbriše pola OS-a, nije dosad ispravljen. Grozno.
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Relativno često i posegnem za njim i izbaci mi to isto kao i tebi, no ne tako nebuloznu veličinu fajla. Najviše što sam imao je bilo oko 1-2GB, čini mi se ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|