Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2007., 23:19   #1
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Aukcija vemil - kučište

Mali review oko nabave kučišta.
Izlicitirao sam najbolju ponudu za gigabayte triton 180 kučište. Dobio mail da se javim i dogovorim što ću.
Nakon što dva dana nisam uspio dobiti vemil da ih pitam dal kučište imaju na lageru i kad bi mogao doći i kupiti ga, otišao sam danas do njih. Recimo da nisam ni dugo čekao, nekih 20-25min i tada počinje. Velim da sam izlicitirao za kučište i da sam ga došao platiti i uzeti. Lagano igrnoriranje. Sad me pita prodavač a di ti je mail, gledam, nije mi jasno. Velim tipu taj sam i taj imate moje podatke. A ne, moram imati mail u kojem su me obavijestili da sam ponudio najviše, moram doma po njega. Zjenice su mi se raširile da su mi skoro oči pukle i velim da nema teorije da se ja vraćam nazad u Zabok da bi mu dao mail. Ako hoće da mu se logiram i pokažem tamo kod njega ili mi nek zove šefa. Eee onda se malo pokrenulo. Zove svog nadređenog, veli kaj je i pita me za prezime. Velim mu opet. Poklopi i veli da je ok. Šef mu je isprintao mail. Veli tip da inače nema šanse da tako ide te da moram imati mail. Pitam ja sad njega, kučište je novo zapakirano ili izložbeni primjerak? Veli tip novo. Rekoh super, ušparao sam si 200kn (275kn sam ga platio). Dolazim do pulta za preuzimanje i razočaranje. Kučište nije zapakirano nego je izložbeni primjerak. Ajd dobro, pogledam ga, nema nigdje ni crtice, pitam za opremu, dofura mi tip kutiju u kutiji ništa, rekoh da pogledamo u kučište i tamo bi sve.
Preuzeo sam, platio i doma ga složio.

Inače pitao sam dal na aukcijama imaju samo izložbene ili imaju i nove komponente. Veli tip da većinom nove.
Tak da, za kučište i nije tak veliki bad, al npr. sad na aukciji imaju infinity dvb-t prijamnik. Sad ga ti znaj dal je reklamirano, dal je bilo kao izložbeni primjerak i sl.
Staro 30.11.2007., 08:34   #2
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
1)Nikada se ne prodaju reklamirane stvari.Jednostavno nemoguće.
2)Prodaju se stvari.E sad dal će bit iz izloga ili iz skladišta te poslovnice ovisi kolko primjeraka imaju na skladištu.Ako na skladištu nemaju i u8 izlogu je zadnji primjerak,proda se taj.Jednostavno.
3)Kog ste vraga svi tolko alergični na izložbene primjerke?Osobno stavljam sve artikle u Vž polovnici u izlog.Dakle dođe nešto,izvadiš,staviš van.Tu i tamo pobrišeš od prašine i to je to.Kad netko dođe kupiti uzmeš iz izloga ukoliko je zadnji primjerak,očistiš,zglancaš,zapakiraš i preda se kupcu.Ako je to isto oštećeno (a odkad radim nikad ništa nije bilo oštećeno) pokaže se kupcu i ako mu to smeta,naruči se novo.Jednostavno.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2007., 09:07   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
to ti je tak kad nakon svih naših savjeta uzmeš gigabyte

daj ga pliz iznutra poslikaj da vidim kakvo to kućište gigabyte cijeni 500kn.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 09:17   #4
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova

isto kao i sharkoon i chief od 300kn sigruno , mozda i mrvicu ispod

inace,ne volim te aukcije ali samo zbog vremena cekanja dok istekne , ja bi to odmah kupio i nosio doma
Router je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 09:34   #5
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova

Coolermaster Centurion 5 sa drugom maskom
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 10:20   #6
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Nisam ja slikao al eto par reviewa
http://www.hothardware.com/articles/...0_Case/?page=3
I review za centuriona gdje ja baš ne vidim 100% sličnost
http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=2187&p=3
Al da možda imaju istog tatu, možda
Staro 30.11.2007., 10:28   #7
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

da, ovo je cm definitivno... pa neki dan sam vidio link da se centurion za 300kn može nabaviti. wtf?!
Staro 30.11.2007., 10:33   #8
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Točnije 350kn u adm-u. Ma kučište je ok. Nisam se porezao
Popunio sam cijelo kučište sa opremom, sviđa mi se da su konektori harda okrenuti prema boku. Nego jedino što me sad smeta je buka koju proizvode 12ice. Naime one su serijala od gigabyta, vrte se na 1000 o/m i proizvode laganu buku, šum.

Tempreratura mi je pala i to dosta. Hitachi je sad u idleu na 29 C, matična je sa 33 pala na 28, a i jezgre su pale za kojih 2-3 C. Tep jezgre kartice je u idleu 38C dok je prije bila 44-45. Ja sam zadovoljan! A sve to za aukcijskoh 275kn
Staro 30.11.2007., 10:35   #9
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma ak si ti zadovoljan, onda te boli briga za sve
Staro 30.11.2007., 12:23   #10
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Coolermaster Centurion 5 sa drugom maskom
Prije je 532/534 jer oni imaju onaj kavez pod 90°
Optik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2007., 12:53   #11
Pink_Floyd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2004
Inače pitao sam dal na aukcijama imaju samo izložbene ili imaju i nove komponente. Veli tip da većinom nove.
Tak da, za kučište i nije tak veliki bad, al npr. sad na aukciji imaju infinity dvb-t prijamnik. Sad ga ti znaj dal je reklamirano, dal je bilo kao izložbeni primjerak i sl.[/QUOTE]

ja san prije negdi 2 god na aukciji u vemila uzea thermaltake eureka za cca 650kn koliko se sican a kuciste je inace ksotalo 1280kn ,i to moje je bilo novo neotpakirano , i nikakvih problema nije bilo priliko preuzimanja , nazva ih na tel reka da san iz Splita,za 2 dana doslo kuciste u St dosa doli reka taj sam i taj i to je to , nikakvih problema.
Pink_Floyd je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2007., 13:50   #12
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Pa i ja sam dobio kutiju
Samo moja je bila prašnjava jer nisu stigli očitstiti i pipremiti za preuzimanje. Da sam ih dobio u ta dva dana i barem 10 puta što sam ih zvao, ne bi ni znao da je bio izložbeni primjerak. Vjerojatno bi sve posložili i bilo bi pic pic. Iako, ne kažem da nisam zadovoljan. Kučište nema ni jednu ogrebotinu, dobio sam sve dijelove i to je to.
Staro 30.11.2007., 18:33   #13
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Pink_Floyd Pregled postova
Tak da, za kučište i nije tak veliki bad, al npr. sad na aukciji imaju infinity dvb-t prijamnik. Sad ga ti znaj dal je reklamirano, dal je bilo kao izložbeni primjerak i sl.
ja san prije negdi 2 god na aukciji u vemila uzea thermaltake eureka za cca 650kn koliko se sican a kuciste je inace ksotalo 1280kn ,i to moje je bilo novo neotpakirano , i nikakvih problema nije bilo priliko preuzimanja , nazva ih na tel reka da san iz Splita,za 2 dana doslo kuciste u St dosa doli reka taj sam i taj i to je to , nikakvih problema.[/quote]
Meni je reka tip koji je radia u Vemilu da se radi o komponentama koje su vraćene sa servisa u 90% slučajeva... dakle nisu REKLAMIRANE, prije REPARIRANE. Kako god da okreneš nije dobro, al eto. U slučaju s kućištem ne može bit većih za*eba
Mislim da je čak netko iz HG Spota tu pisao o tome prije par mjeseci ne da mi se sad tražit.
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 11:23   #14
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pošto imam centuriona, unutrašnja konstrukcija, izgled rupa za ventove, nosači, sve je IDENTIČNO ko centurion 5. Jedino u centurionu 5 nema ovog odvojivog kaveza za diskove, već je sve iz komada do dna..

Centurion je definitivno ljepši
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2007., 16:03   #15
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
pošto imam centuriona, unutrašnja konstrukcija, izgled rupa za ventove, nosači, sve je IDENTIČNO ko centurion 5. Jedino u centurionu 5 nema ovog odvojivog kaveza za diskove, već je sve iz komada do dna..

Centurion je definitivno ljepši
Pogledaj kakvi su 532/534 unutra
Optik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke