|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Spori windowsi
Kad upalim kompjuter, windowsi se brzo podignu ali im treba vise od minute da krenem u rad.Vidim da svijetli lampica od HD i cujem kako on lagano krci,nesto radi. Tu prvu minutu skoro pa nista nemogu, apsolutno ide sporo,presporo. Inace,nije do IP adresa, koju sam namjestio manualno po ovim uputama ovdje: http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=483327&postcount=5 Isto tako u startu pali se samo nod i nijedan drugi program nije ukljucen. Nod mi je bio i prije ukljucen pa nije stvarao probleme. Postoji li mogucnost da je toj sporosti razlog modem kojeg sam nedavno stavio, i kojeg ne koristim ili moze bit Automatic updates koje sam takoder nedavno ukljucio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Inače, ako sumnjaš na nešto što bi moglo biti uzrok problema, to odmah postaviš onako kako je bilo prije, ako već misliš da je to problem, a tek onda na forumu kažeš da si probao to i to. Kao da sad hodaš ulicom, odveže ti se pertla, staneš na nju i ispružiš se po betonu koliko si dugačak, a onda pitaš je li možda zato što ti se pertla odvezala? ![]() Tako da, ako si mijenjao modem, makni ga za prvu ruku pa onda probaj. Isto i s updateom, isključi pa vidi kako se ponaša. Nadalje, pogledaj si i stavke u startupu, možda ima nekih čudnovatih datoteka ili praznih unosa... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa dobro ti je i rekao. Ako na nešta sumnjaš, što je problem to maknuti/isprobati ? ![]() Inače, moje sumnje idu na Automatic Updates i bojim se da i ako ih isključiš da neš niš dobiti, jer su već poinstalirani fixevi, od kojih neki - su tebi komp usporili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
jao lujito, koji krivi pristup imaš domy ti je lijepo rekao, malo se našalio usput, no kad si shvatio da je u pravu, onda si se pronašao povrijeđenim. slični problem imam i ja, no pripisujem ih definitivno nekom od update-a. mene hebo pas ako ja vidim ili osjetim ikakvu stabilnost, poboljšanja sa ili bez update-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() @lujito - nemoj se srditi, ali domy_os ti je dobro rekao. Probaj prvo maknuti/odinstalirati zadnje što si napravio, da vidiš dali je u tome problem. Pa onda možda probaš virus/spyware pregledati...ima tako puno mogućnosti koje mi sad možemo nabrajati. Ako aktivno čitaš ovaj forum, vidjet ćeš da kad "lijepo/pravilno" postaviš pitanje i opišeš problem da ćeš naići na pomoć drugih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Naknadna instalacija update-ova je u dosta slučajeva donijela probleme. Ako se već radi update, moja preporuka je to napraviti odmah na početku nakon instalacije. Windows update nikada nisam koristio iz istih razloga. Do prije par mjeseci je postojao Autopatcher, ali više on ne izlazi. Mada je i XP + SP2 meni dovoljan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|