|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
pitanje: DX 10 na XP-u i kako ?
sad konačno...da li itko zna da jeli moguće vrtit DX10 na win XP i na koji način...treba neki service pack ili ???? ako netko zna...neka posta i linkove gdje se nalazi support tnx ekipa ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Nije moguće. Nula bodova. Zaboravi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Ne postoji ta mogucnost na XPu. Neka nagadjanja su da ce biti moguce sa izlaskom SP3 za XP, no da me previse interesira - bas i ne. Vista dolazi sa podrskom za DX10, no to vec i znas.
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
i nemoj slučajno instalirat neki directX10 za xp ako nađeš na netu, sve ces si ***bat... vjeruj mi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() jer nema smisla, nećeš ništa dobit nego ćeš si XP samo pošteno s*ebat, ali ako oćeš isprobavati..samo naprijed ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ljudi koji su ga koristili kažu da je razlika u izgledu minimalna, ali u fps-ovima osjetna tj. sve radi sporije na Dx10 u odnosu na Dx9.
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Oh Bože .... Dječice od 15 godine - DX10 ne radi na XP. To kaj je netko eventualno stavio "patch" na internet ne znaći da to fakat i radi. Naime Microsoft je odlučio zgrnuti pare na Visti ( da znam, šokantno ) i odredio da će DX10, kao next big thing u gaming svijetu, biti WIn Vista ekskluziva. Name DX10 je malko kompliciraniji za editirati nego npr driveri - u kojima ekipa samo isključi AA isl. i daje drivere kao modificirane. Znam da ima velik broj talentiranih programera u svijetu, međutim trud i znoj koji su potrebni za poduhvat adaptacije DX10 da rade na WinXP su ipak malko previše za jednu osobu, pa čak i mali team nadobudne dječice ... Tako da - ako imate comp koji može vrtiti DX10 naslove ( daklem ne AMX XP 3200+ sa 8800 GT, već nešto daleko jače ), imate i dovoljno jaku mašinu da vrti Vistu. Kupite Vistu i uživajte u DX10 - za sada čak u Bioshocku ima ljepša voda ! Tako je - voda je detaljnjija i isplati se kupovati Vistu zbog toga ( *cough* ). Ali nemojte vi slušati iskusnije ljude - samo vij lijepo skinite patcheve DX10 for WinXP ***WORKIG EDITION*** sa "drugih foruma" i javite nam koliko ste sretni i zadovoljni sa rezultatima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pa nisam ja sad neki idiot koji će tupit da je bolji dx10 na win xp ako nije. Imam slobodnog vremena , s***ao sam si nogu i moram ležat još par dana , probat ću raznorazne patcheve na netu , ako je smeće, idem dual boot vista i xp, ako je igrivo, zašt ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Da ne objašnjavam gluhome - DX10 ne radi na Win XP jerbo je Microsoft tako odlučio. Razni patchevi na netu ne daju željene razultate ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ima riješenje Vista.Naravno svi je pljuju neznam zašto no dobro. Ako hoćeš dx 10 na vistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
********************************************************** Zadnje izmijenjeno od: tor. 13.11.2007. u 10:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
evo ja sam na visti 5mj i mogu reci da mi je nekako draza od xp.a ma xp je zastario sistem tko nece detalje i igrat se posteno neka je na xp-u ma to je sve tako vista je zakon i vjerute mi isplati se instalirat i zezat sa njom nakon 2mj necete ni pomisljat vracat se na xp naravno ako imate dovoljno jako racunalo za sve to.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
ne bih rekao...navedi mi par primjera (osim famoznog DX10 ![]() ![]() a kakvo je to igranje? misliš DX10? kolko vidim ne postoji puno igra sa podrškom za DX10, a i one koje postoje zanemarivo (npr. Bioshock) ili se pak tweakaju da imaju izgled kao DX10 - Crysis. a i perfomanse na Visti su dost lošije (mada se situacija popravlja) - govorim o DX9 tnx. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
bolja mrezna izvedba tj mreze su usavrsene prije su bile moguci problemi kod wirellesa itd.. sita su to poboljsanja al dobro... a cuj mislio sam za dx10 ali kako ti kazes postoje rijesenja sad ce biti sve vise igara za dx10 i to pogotovo od nove godine sigurno... meni je ovak okey i ovak koliko se igram heheh par FPS-ova godisnje i to je to... meni je bitnije da mi mreza radi kako treba i da tu ne radi problema dok xp mi je redovno zadavao glavobolje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Assassin
Datum registracije: Nov 2007
|
vista ili xp
....vista je samo nova droga iz tvornice microsoft...xp zadovaljava 99% potreba većine korisnika. Tržište je konstruirano da stvara paralelno razvijanje hardwarea i softwearea, zbog toga je vista tu....da bi se okrenuo što veći kapital i stvorio još veći prihod...
![]() |
#20 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ista je debata bila ia za Win 98, pa 2000 , pa su onda došli XP - koji su bili ČISTO sra*je i to nebi nitko koristio niti mrtav, danas je to Vista koja je najgori OS u svemiru, za cca 5 godina će to biti next gen OS. Koristio sam Vistu, sad sam na XP iz nekih drugih razloga. Nisam imao problema s Vista-om do sada. Dali ih netko drugi ima ne znam. Trubiti da ne valja jerbo je susjed tako rekao je blesavo IMO. Da su Win XP dobar OS - jesu. Da će biti zaboravljeni u sljedećih godinu dana - hoće. Ništa novo, niti uzbudljivo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Nisam bas siguran da ce Vista imati tako svjetlu buducnost. Do sada je svaki drugi M$ sustav bio dobro prihvacen recimo: Win 3.0-ne, pa Win 3.11-da, win95-ne, pa opet win98 da, pa WinME ne, i konacno WinXP/2K-da, ovom analogijom Vista je popusila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Win 3.0 su ipak bili među pionirima GUI-a za PC. Tako da me neuspjeh ne čudi - trebalo je vremena da se sve posloži ... Doduše ja sam sa DOS-a skakal na Win 3.11, pa ne znam kakvi su bili 3.0. Anyway - Vista će uspjeti čistom brutalnom snagom. Svaki novi isporučeni comp od brand name proizvođača izlazi sa Vista-om, uz mogučnost downgradea na XP. Tako da su na kraju priče prodali kopiju Vista. Sječam se Win XP kad su došli i propovjednika kraja svijeta. Svi su imali katastrofalne probleme sa XP, žalili se na brutalne potrebe za hardwareom itd. Znam da mi je tast održaval predavanje ( sys admin u Ericssonu ) kak su Win XP šareno smeće. Danas se eto svi u njih kunu životom sebe i djece... Meni Vista radi i to mi je najbitnije. Kad naletim na probleme - počet ću i ja kukati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ja se jos drzim XP-a ali svejedno dobro je napraviti dualboot sa Vistom i upoznati vraga sa kojim ce se imati posla ubuduce ![]() @pozitron zaboravi na XP sa dx10 bilo je nekih naznaka da su nesto pokusavali na tom polju, cak se je i na nasem forumu pisalo o tome ali glasine su utihnule. Znaci ili zestoko rade ali cisto sumnjam u rezultate ili su odustali jer je to sizifov posao
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
evo posto sam medu prvima presao na xp davne 2001godine i stvarno je sustav bio krs bluescreen od milja mi se bar 2 puta dnevno pokazao... i windowsi su u pocetku bili uzasno nestabilni explorer se rusio itd.... vratio sam se na 98 nekoliko puta jer sam vidio da smisla nema... i onda je dosao famozni sp1 pa sp2 i stvari su se promjenile poceli su sisat drivere samo za xp igre itd... i na kraju si bio prisljen prec na njega rijesili su mnoge probleme sa sp1 i sp2 i super su windowsi bili ali kako rekoh OS je star samo 6godina i jos je ziv i svi ga koriste to je znak uspjeha.... btw isto tako su ljudi pljuvali po njemu ko po visti... vista ce imat slican put ali nesto se odmah promjenilo windowsi su stabilniji nego xp sa sp2 pojednostavljeni su uzasno... i stvarno ta jednostavnost xp-ase zna ubit u pojam npr moj stari se nemre naviknut na vistu tako da je i danas na xp-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
dajte ljudi pa ja već 6 mjeseci grmim kako sam super zadovoljan s Vistom,mislim da je x64 Vista jedina bez,u mom slučaju,apsolutno ikakvih problema...igre mi rade isto a mnoge i brže nego na XP-u i to već neko pristojno vrijeme (od drivera 152.XX),barem na Nvidiji...na drugom kompu od cure s gotovo istom konfiguracijom vrti se x64 Vista i sve isto,bez problema...radi stvarno super,nemam zamjerki i stvarno nisam požalio prelazak! Dakle,kao prilično zahtjevan korisnik dajem debelo zeleno svijetlo za x64 Vistu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Koristio sam vistu mjesec i pol i vratio sam se na XP. Razlog je bila tragicno spora mreza. Transfer nekih 300mb kada saljem bi trajao nekih 20min a povuc neki file bi uzrokovalo rusenje explorera. Nakon sto sam se izludio (cak mijenjao kabele) sam vidio na netu da postoji "bug" koji microsoft ne priznaje, a dosta je cest. Toliko o boljoj mrezi. I puno bolje mi se pokazala prethodna instalacije 64bitne beta RC1 viste koju sam samo isprobavao i drzao u dualbootu. Neznam zasto. Dali zna netko postoji li kakva intalacija viste bas za igranje kao sto postoji instalacija XPa iz koje je iscupano sve sto je nepotrebno za igranje???
Swine graphic card!!! Sto si pametniji na internetu to si gluplji u stvarnosti? Zadnje izmijenjeno od: konj. 19.11.2007. u 21:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|