|
![]() |
#1 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Moj review: 2xPhilips 200P7ES
Evo kako sam i rekao da nabacim neki mali moj review za ovaj monitor. Monitor je 20" Philips Brilliance 200P7ES. ![]() Monitor ima 8-bitnu S-IPS matricu sa punim prikazom od 16.7 miliona boja. Detaljnije specifikacije: • Veličina: 20.1" (51 cm) TFT LCD display• Tip zaslona: 1600x1200, Anti glare polarizer, RGB vertical stripe • Vidljivo područje : 408 x 306 mm • Najveća rezolucija: 1600 x 1200 @ 60 Hz (digital input) • Preporučena rezolucija: 1600 x 1200 @ 60 Hz (digital input) • Vrijeme odziva: - 14 ms (black to white) - 8 ms (grey to grey) • Veličina točke: 0.255 mm • Boje: 16.7 milijuna • Kontrast: 700:1 • Osvjetljenje (luminace): 300 cd/m2 • Horizontalno osvježenje: 30 ~ 98 kHz • Vertikalno osvježenje: 56 ~ 85 Hz • Video dot rate: 202.5 MHz • Max. kut gledanja: - Horizontalno: 178° - Vertikalno: 178° • Povezivanje: - Video: Analogni (VGA), DVI-I, DVI-D - USB: 4 x USB 2.0 - Video sync input signal: Composite Sync, Separate sync, Sync on green - Video input impedance: 75 ohm - Sync input impedance: 2.2k ohm - Video input signal levels: 0.7 Vpp • Zvučnici: NE • Sigurnost (Security): Kensington lock (Hardware) • Dodatne pogodnost: - Super Ergo baza - podešavanje zaslona po: - visini: 130 mm - nagibu (tilt): -5° do 25° - zakretanju (swivel): +/- 45° - Pivot: 90° (u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu) • Napajanje: integrirano • Potrošnja: - u radu: 33 W (Typical) - standby: < 1 W • Dimenzije: 461 x 421 x 235 mm • Težina: 8.9 kg • Jamstvo: 3 godine PDF Specifikacije: http://www.p4c.philips.com/files/2/2...00_pss_eng.pdf CIJENA: Između 3500,00 i 4200,00, zavisi di se kupi. Ja sam svoje uzeo u Megatrendu za 3799,00kunića. OTVARANJE KUTIJA I POSTAVLJANJE MONITORA: Kutije monitora su dosta velike, no kada se otvori vidim i zašto. Monitori su jako dobro zaštićeni, no i većina danas je. Montiranje je jednostavno. Stalak je već prišvršćen na monitor, te je sav posao samo na taj stalak nataknuti nogare i nakon što škljocnu ušarafiti jedan šaraf koji osigurava kako stalak nebi ispao sa nogara. Kako sam ih otvarao i slagao bio sam puno manje impresioniran nego kada sam nedavno otvarao dva Della 2007FP(thread gdje sam opisivao dellove - http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=75548&page=2), no na to je najviše utjecao Dellov odličan dizajn. Sad dojam o stalku... Čim sam prvi postavio na "noge" odma sam uvidio koliko je stalak čvrst i stabilan, te mogućnosti podešavalja su fenomenalne. Podesiv je po visini, mogu ga zakretati i ima pivot. Što se tiče toga svaka čast. Prvo stavljanje na stol: ![]() Stalak: ![]() Podešavanje stalka: ![]() PALJENJE I PODEŠAVANJE MONITORA: Kako sam još tugovao za Dellovim monitorima, velim najviše zbog izgleda i crne boje (ima i Philipsa crnih ali ih je teško za nabaviti) ta tuga je naglo nestala kad sam upalio monitore ![]() Crveni gradijent: ![]() Zeleni: ![]() Plavi: ![]() Da nastavim sa kontrolama za podešavanje monitora. Opet ću uspoređivati sa Dellovima jer nemam s kojima drugima ![]() Kut gledanosti je tipičan za S-IPS, odličan. Sve zajedno sam ih za par sati podesio te uopće nisam morao dirati postavke boja od onih tvorničkih. Gotovo postavljanje i podešavanje: ![]() ZAKLJUČAK: Kako sam se i nadao, ovaj monitor opravdava svaku kunu, a ono što je najbitnije bez grešaka su i rade bezprijekorno. Najviše sam ih uspoređivao s Dellovima jer su bili kod mene tjedan dana, vidio sam još S-IPS/PVA/MVA monitora no da sada ne uspoređujem sa svakim. Svaka čast Philipsu. Još bi ovim putem pohvalio Megatrend, bili su uljudni, brzi i omogućili su mi zamjenu Dellova, jer kad sam vidio koliko sve više ljudi u svijetu se žale, plus Panel Lottery na 2007 modelima, stvarno nije vrijedno truda i živaca ma kako god imali dobar dizajn, a to je većinom subjektivna stvar. Eto. Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 24.10.2007. u 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
P3tar...hvala na odlicnom review-u Philipsa ![]() 1) kako si (ili cime) testirao banding? 2) po cemu si zakljucio da je S-IPS matrica (odokativno gledajuci crnu ili ima neki podatak na monitoru)?....prema TFT centralu taj philips dolazi samo sa s-ips matricom al ipak pitam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Mozilla Slave
|
fala, fala sve za kolege forumaše ![]() @gnomisa 1. Ima hrpa alatića za to no ovaj mi se posebno sviđa - CheckeMON i besplatan je. 2. Nije od oka, upoznat sam već sa S-IPS matricama, u biti sa većinom njih, a i imaš tipičan ljubičasti preljev na tamnim tonovima kad gledaš iz kuta. Gdje god sam gledao ovaj 4:3 Philips model na netu, nisam našao da je neko dobio neku drugu matricu osim S-IPS. HP LP2065 i ovaj monitor su ti tu negdje, tako da bilo kojeg uzmeš od ta dva nećeš fulati. Probaj naći na netu nešto zbog čega bi jedan odabrao naspram drugog ili ako imaš priliku pogledaj ih uživo, pare nisu male. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
@p3tar - ovaj programcic je genijalan..tnx za info....HP 2065 je odlican ali navodno ipak ima neki backlight bleeding a vidim da philips nema..no to je sitnica u usporedbi sa problemima kod dellova...tak da su ta dva monitora stvarno najbolji izbor za 4:3 monitor.... @marq20 - svaka cast, dizajn ispred svega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mozilla Slave
|
@gnomisa Da program je ludnica, ima sve za test monitora, slučajno sam ga našao kad sam mučio muku sa Dellovima. Još je fora jer radi na onom monitoru na kojem ga pokreneš dok većina programa radi na primarnom postavljenom. Ta dva su najbolji izbor, inače za rad i igranje po mojem mišljenju omjer 4:3 je najbolji a i veća je radna površina. @marq20 Dizajn je ludnica i ako dobiješ problem free ![]() ![]() Sveopće mislim da je monitor dio kompa u koji je najbolje uložiti više, općenito u periferiju jer s tim radimo i buljimo u to. Ja sam za ovaj svoj Zmazung 193P+ dao skoro 4000kn prije godinu i neš i monitor je ludnica dan danas te se isplatio svake lipe. Da sam našao jednog takvog nebi ništa kupovao dalje. EDIT: @gnomisa - evo da ti dodam još jednog igrača vrijednog pažnje. ViewSonic VP2030b - http://www.xbitlabs.com/articles/oth..._22.html#sect0 Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 25.10.2007. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Zna li mozda netko dali se 200WP7ES sa ips matricom kvalitetan kao 200P7ES? I dali bi bio dobar za filmove sto se tice tamnih scena i slicnoga. Hvala.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Mozilla Slave
|
Mislim da su isti po kvaliteti, te oba imaju S-IPS matricu. Za gledanje filmova i općenito najbolje crne boje ti daju P-MVA matrice, no i na S-IPS možeš bez problema gledati filmove. Koja će ti biti namjena monitora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
To i jest problem. Namjena bi bila sve. Dakle citanje, gledanje filmova, igranje igara itd. Nista profesionalno ali opet mrzim gledati lose lcd-ove jer ih ionako nevolim previse ( kada ce vise sed i oled?!?! ). A i neznam dali ce mi se uopce svidjeti widescreen ali strah me 1600*1200 reze zbog pada performansi u igrama.
![]() |
#13 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Gledanje filmova i serija me jedino rpivlaci W modelu jer stvarno sve filmove i serije gledam na kompu.
![]() |
#16 |
Registered User
|
puno je bolje filmove gledati na LCD TV-u hehe...dakle jedan 20" 4:3 monitor + LCD telka od kakvih 100cm dijagonale (ovisi o veličini boravka)..ako pak nemaš dobar TV (nemaš para il je u sobi gdje spava tata) ili ti je jako napeto gledanje filmova na monitorima onda je wide jedini izbor za tebe...al opet...wide sa S-IPS imaš samo 20"....22" su svi lošije TN matrice...tek wide od 24" imaš one sa s-pva/mva matricom...pa opet dolazimo na problem love...takodjer ako se voliš igrat na full detaljima i sa AA i AF moraš kupit neku jaku grafu jel 20" wide (i 22") imaju rezu 1680x1050p...dakle, nemreš ovce i novce...ako želiš vrhunski monitor za sve onda samo 20" wide ili 24" wide (skup do jajc) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Pa prave HDTV su mi zasad preskupe pogotovo da mi stoji sastrane u sobi kraj monitora. A ove telke sta prodaju ispod 5k kn su smece. Bar po onome sto vidim po ducanima. Ali najveci problem je sto sam zvucni sustav smjestio oko kompjutera jer za njim i slusam muziku i igram igre a patim dosta i na zvuk. Uglavnim za sve skupa znaci na 200WP7ES, cini mi se da od ovog philipsa nema boljeg izbora. Hvala na savjetima, ako ima jos kakva preporuka samo naprijed.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ako nije zurba bilo bi ok pricekati ovaj model : http://www.slashgear.com/lenovo-22-i...rst-177437.php bas me zanima cijena i hoce li uopce biti dostupan na nasem trzistu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
hehe znam ja za taj monitor vec neko vrijeme i stvarno mi se svida ponajvise zbog gustoce pixela. Ali neznam ni kada ce izaci ( navodno je vec trebao ) ni kakav ce biti. A ako je slutiti po lenovoim cijenama ekrana mogao bi biti pravi bestbuy. A i nisam bas covjek od cekanja ![]()
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
http://shop.computer-repair.com.hk/i...geFullSize.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
PizzoZder
|
Pa imaju i crne, ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
PizzoZder
|
Ma ne pise ali ja gledao u shopu u Trstu. ![]() Ah, vjeruj mi da 100% nisam siguran koji je bio, ali ovaj tjedan kad odem tamo bas cu pogledati za taj model.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: marq20. 30.10.2007. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Evo sam bas veceras narucio crnoga 200WP7ES sa IPS matricom model cini mi se. Sifra modela je HWB7200P u kojoj je navodno neka rebranded LG.Philips S-IPS QDI QD20AL01 matrica. Dali to sta valja??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|