|
![]() |
#1 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Torrent ubija hard
Nevjerovatan, ali također vrlo vjerovatno banalan problem imam. Sa uključenim uTorrentom mi brzina harda padne na svega 1.5-2.0 MB/sec testirano s HD Tune-om, dok je s isključenim torrentom brzina normalna ok 70 - 80MB/sec. Kaj da radim? Taj problem mi se javio danas, do sada je sve šljakalo za 5. Pomoć molim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da ti uTorrent možda ne provjerava ispravnost skinutih datoteka?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
da, i osim ispravnosti, jesi mozda taman zavrsio skidanje jednog ili vise vecih fileova? recimo neki iso... jer u tom slucaju (ako nemas preallocation metodu ukljucenu) ti prebaciva iz temp foldera u download folder... sto bi takodjer moglo unistit brzinu harda. Btw "checking" se dogadja poslije nasilnog gasenja uTorrenta, reboota kompa itd. U oba slucaja rjesenje je da sacekas da se zavrsi ![]() Ako nije to, pogledaj kolko je memorijsko/cpu zauzece programa? Ja sam imao to s Azureusom jos prije, preko 600mb bi zauzimao... u tom slucaju probaj reinstall aplikacije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|