Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2007., 00:35   #1
Moree
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Windows logo zatrza pri startupu

Eo ovako svaki put kad palim ili restartiram komp windows logo na screnu di ide ona crtica mi nekako zatrza i to vise puta. Onaj "fade out logo-a" odnosno kad je logo taman pa onda posvjetli mi TRZA ko da imam graficku karticu sa 1kb memorije.
Nikad to nisam vidio nigdje i nije do windowsa sigurno jer ih imam i na drugom kompu.
Jel neko primjetio kod sebe tako sta?
Cini mi se da moze biti do maticne, grafe ili harda

Btw. Ta crtica mi odradi par puta samo, nije da boot proces traje dugo
Moree je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2007., 05:55   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ehm...

1. Sve da imaš grafu i sa 1kb i sa 1GB ramam nebi niša mjenjalo jer ta "animacija" nije igra i uopće ne ovisi o ramu ona se izravno loada sa diska i prikazuje iz rama...

2. Daj mi molim te ko boga objasni u čemu je točno to problem? ako ti ništa u radu ne trza, ne traje ti boot dugo - di je problem? Inače vjerojatno ti je preopterećen boot proces glupostima u startupu ili apletima za sistem i pizdarrijama ili ti je fragmentiran disk tj boot fajlovi nisu dobro složeni po disku pa mu treba duže da ih nađe, inače s obzirom da ne rade svi automatizmi još pri boot procesu moguće je i da CPU load bude pri kopiranju s diskova veći...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2007., 08:54   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
To ti je specijalni fičur kod Gigabyt matičnih ploča, to ona ustvari provjerava boot sektor od virusa - odnosno u sam BIOS ti je ugrađen AV alat.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
šala, da netko još ne povjeruje
tor je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2007., 13:45   #4
Moree
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ehm...

1. Sve da imaš grafu i sa 1kb i sa 1GB ramam nebi niša mjenjalo jer ta "animacija" nije igra i uopće ne ovisi o ramu ona se izravno loada sa diska i prikazuje iz rama...
...onak to je bila sala. Samo opusteno..

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
2. Daj mi molim te ko boga objasni u čemu je točno to problem? ako ti ništa u radu ne trza, ne traje ti boot dugo - di je problem? Inače vjerojatno ti je preopterećen boot proces glupostima u startupu ili apletima za sistem i pizdarrijama ili ti je fragmentiran disk tj boot fajlovi nisu dobro složeni po disku pa mu treba duže da ih nađe, inače s obzirom da ne rade svi automatizmi još pri boot procesu moguće je i da CPU load bude pri kopiranju s diskova veći...
Cuj mozda ti imas pizdarija i gluposti na kompu ali ja nemam. Nemoj pretpostavljati samo zato sto imam 50 puta manje postova od tebe da sam debil, nisam ni expert, medjutim u doticaju sam sa kompovima od prvih pentiuma (sto je onako ni puno ni malo)

Zanimalo me dali je neko dozivio takvu slicnu stvar, jer od prvog dana kad sam sastavio ovaj komp i instalirao windowse , onoj slici di je windows logo treba jedno 4-5 sec da se osvjetli uz trzanje i zastajkivanje pa da tek onda krene bootanje windowsa i kretanje crtice sa lijeva na desno.

Problem nije softweski sigurno.
Moree je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2007., 14:48   #5
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Mislim da yedwy nemisli da si debil nego ga ljuti što polovično opišeš problem. Za početak popuni "Moj komp" kako bi se vidjelo na kojoj konfiguraciji se problem događa. Ja sam to vidio oko 10ak puta no radilo se o starijim konfama sa XPima gore, te nije predstavljalo nikakav problem.
p3tar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno