Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2007., 11:36   #1
not_pc_expert
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Post Pomoć za novo napajanje

Bok društvo

Evo imam jedno pitanje.Možda će neko naći koju minutu vremena...

Imam komp star cca 7 godina. Pentium 3, 800 mhz.
I sad vidim da se ventilator unutar napajanja sve slabije okreće, a i počelo je bučiti. Očigledno moram po novo napajanje.

Pa da vas pitam koje napajanje da uzmem?Da je dobro za moj komp a da nije preskupo.

I da li može doći do nekog iznenadnog oštećenja ako radim na kompu s ovim trenutnim napajanjem.

Inace, sadasnje napajanje je 300 ATX

Molim vas za pomoć

Hvala
not_pc_expert je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 11:46   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Codegen 300W za kojih 80kn u Vemilu. Ili rabljeni Chieftec 300W u Linksu za oko 100kn. Kaj se tvog sadasnjeg napajanja tice - ak se vent sporije okrece moze doci do pregrijavanja. Mozes za prvu ruku otvoriti svoje sadasnje napajanje i podmazati vent ili ga zamijeniti nekim drugim, ovaj je dotrajao.

PS: Znam da ce uletjeti ekipa s Fortronom 350W ali to je fakat overkill. A gore receni Codegen i Chif uopce nisu losa napajanja.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2007., 11:58   #3
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Codegen 300W za kojih 80kn u Vemilu.
...
PS: Znam da ce uletjeti ekipa s Fortronom 350W ali to je fakat overkill. A gore receni Codegen i Chif uopce nisu losa napajanja.
Već nekih 6 god. gore navedeni Codegen bez problema vrti sličnu konfiguraciju kao u autora teme, Athlon 900, 256MB SDRAM, GF2 itd.
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 12:01   #4
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Atha je na njemu ganjal i naklokani A64, X850 i nekoliko diskova...
Staro 13.11.2007., 14:27   #5
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor not_pc_expert Pregled postova
I sad vidim da se ventilator unutar napajanja sve slabije okreće, a i počelo je bučiti. Očigledno moram po novo napajanje.
Cemu uopce kupovati napajanje??
Samo zamjeni vantilator, jer ti je to ipak najjeftinije rjesenje.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 14:35   #6
not_pc_expert
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Drustvo tnx na pomoci, ali evo da vas obavijestim da sad radi kako treba.

Inace, ovo mi se vec drugi put desilo.

Danas ujutro upalim komp i primjetim problem. Za jedno 3 sata opet upalim komp i dalje sve isto. Da bi ga za 3 sata nakon opet upalio i sad radi kako treba.

Inace, ovo mi se vec drugi put desilo. Prvi put Nisam htio kupit novo jer se samo od sebe popravilo, no sad je ovo vec drugi put pa bi mozda bilo bolje da kupim novo. 80 kn nije puno. A jel taj Codegen 300W tih?
not_pc_expert je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2007., 08:05   #7
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Kako kome. Mislim da je deklarirano 35-40dB (a meni osobno su bucni glacialtechi deklarirani na 19db - frik ). Ali zadnji primjerak koji sam ja uzeo ima u sebi vrlo, vrlo kvalitetan vent (ADDA!), tako da se samo cuje jaka struja zraka (zbilja divlje puse). Ostali koje imam/sam imao su dosli s nekim noname ventom ali nisu bili prebucni (po kriterijima normalnog covjeka, ne noise freaka). A ako ti se fucka za garanciju ili ona istekne, prespojis vent na 5 ili 7V i uzivas u tisini.
Staro 15.11.2007., 08:20   #8
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
imam enermaxa 350w..pogledaj post na trznici http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80637 . za cijenu se dogovorimo. ako ikada i pozelis izmjeniti komponente, imati ces odlicnu zalihu snage, ali prije svega pouzdano i krajnje tiho napajanje. vidi i testove. think
Gradjanin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno